srekal34 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Witam. Jutro ajdę wreszcie po nagrywarkę DVD. Teraz czas na ostateczną decyzję :) Do wyboru mam modele: Pioneer DVR-108 za 420zł NEC ND-3500A za 400 zł LiteOn SOHW-1633S za 390zł LG GSA-4120B za 390zł Ja się skłaniam ku Pioneerovi. Ma 16x DVD-R i 4x DVD-R9 no i renomowaną markę ;) Co brać? Prosze o szybką radę, bo czasu mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 NEC'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Zapomniałem dodać, ze napęd będzie także służył jako odtwarzacz DVD, więc przydałaby sie dobra korekcja błędów... Odczyt/Zapis CD mnie absolutnie nie interesuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 NEC albo Pioneear. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Bierz pioneera. Jedne z najlepszych DvD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Bierz pioneera. Jedne z najlepszych DvD no tak...jedne z najlepszych tak samo jak NEC i Litek :] 832S z nowymi biosami potrafi rownie dobrze nagrac plytki jak i NEC czy Pionek,ale tylko litek ma tak ogromniaste wsparcie softwerowe.Nec to kawal dobrego sprzetu i nagrywa doslownie na wszystkim i naprawde ciezko jest na nim zrobic podstawke pod kubek z plyty,ale Pionek to nic ciekawego jak juz powiedzialem....ja bym bral NEC'a.3500 nie ma juz takich problemow z odczytem jak jego poprzednik 2500/2510 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Ja też zdecydowanie bym brał Nec'a.Sam się do niego przymierzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxximuS Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 NEC ND-3500A mozna juz dostac za 365:) i baardzo polecam :) pali wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Ja mam tego Nec-a 3500A i jestem jeszcze zaszokowany - super nagrywarka. A i ceny widze ze troche spadly, bo ja 2 tygodnie temu dalem za nia 440 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Mam tego NECa od niedawna i liteon już się w moim kompie nie pojawi, bo każdy jeden chodził przy tym NECu jak odkurzacz. Jeśli chodzi o jakość nagrywania to nie wiem, bo zgrywam mało ale z tego co na razie zaobserwowałem działa wyśmienicie. No i zhackowany bios z możliwością zmiany bitsettingu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 skąd wziąć ten bios ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 A jak jest z analizą płyt po nagraniu? Jest oprogramowanie do NEC'a które pokazuje błędy P1/P2 tak jak jest w lite-on'ie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Lite-ona to ja juz niczego nie wezme. Nie dość że potęznie go słychać!! to jeszcze moje dvd ma beznaczejna kompresje błędów!!!!!!!!!!!! A cio to takiego :?: 8O "Poteznie go slychac" - tzn jaki to odglos - mlota pneumatycznego, kosiarki czy czegos innego? Jedziesz po Liteonie, a nie widziales w akcji innych napedow - wiesz jak dziala naped DVD Sony mojego szwagra? - nie chcij wiedziec :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Lite-ona to ja juz niczego nie wezme. Nie dość że potęznie go słychać!! to jeszcze moje dvd ma beznaczejna kompresje błędów!!!!!!!!!!!! A cio to takiego :?: 8O "Poteznie go slychac" - tzn jaki to odglos - mlota pneumatycznego, kosiarki czy czegos innego? Jedziesz po Liteonie, a nie widziales w akcji innych napedow - wiesz jak dziala naped DVD Sony mojego szwagra? - nie chcij wiedziec :? Wiesz ... DVDRW sony to liteon jest ;) ale ta kompresja błędów mnie zadziwia. Liteon 832 w tej chwili oferuje najwięcej za najmniejszą kasę - polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 IMHO Litek 1213S@1633S@SONY DRU-710A* * - to jak ktoś lubi napis SONY :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Lg ciagnie jeszcze dvd-ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxximuS Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Daj sobie spokój z LG ... syf co widac po testach ..i opinaich .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 tez sie zastanawialem miedzy 832 a 3500, po przeczytaniu kilku recenzji / testow wybralem Neca, zamowiony - w poniedzialek powinienem miec go juz u siebie, niecale 400zl (24msc gw) z tego co wyczytalem doskonale potrafi nagrac na praktycznie kazdym nosniku (jakosc), poki co sprawdze go na najtanszych (~1.50zl) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koles Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 A te nagrywarka sony Sony DVD+/-RW DRU-700A BOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 A te nagrywarka sony Sony DVD+/-RW DRU-700A BOX przepakowany LiteOn SOHW-832S z ladnym panelem :] nagrywarka bardzo dobra,ale za mniejsza kase lepiej kupic 832S i wgrac bios od Sony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koles Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 A lepiej tą Sony czy NEC'a??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 trudna decyzja,ale ja bym wybral NEC'a (choc mam teraz soniaka :] ) Sony/Litek potrzebuje dobrych nosnikow.Nec nagrywa na kazdym,nawet najtanszym...jednak moim zdaniem i tak lepiej kupowac tylko dobre nosniki ze wzgledu na zywotnosc nagranych plyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koles Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 trudna decyzja,ale ja bym wybral NEC'a (choc mam teraz soniaka :] ) Sony/Litek potrzebuje dobrych nosnikow.Nec nagrywa na kazdym,nawet najtanszym...jednak moim zdaniem i tak lepiej kupowac tylko dobre nosniki ze wzgledu na zywotnosc nagranych plyt A Ty co byś wziął???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 NEC'a ze wzgledu na +Rx16 i DLx4 (Sony +Rx8 i DLx2.4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koles Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 NEC'a ze wzgledu na +Rx16 i DLx4 (Sony +Rx8 i DLx2.4)To padło na NEC'a w środe kupuje. THX :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 gud czojs :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 a ja bede taki glupi, wstretny, wlochaty, nieogolony i spytam sie: Czy te nagrywarki DVD nagrywaja plyty dwuwarstwowe? (nie chce mi sie szukac :> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Mam pytanko odnosnie Lite-On 832S. Jakie sa metody zapisu dla plyt DVD? Ta nagrywarka nie obsluguje M-R zatem czy da sie na niej pakietowo nagrywac dane na plytkach CD-RW i DVD+RW za pomoca programu InCD? Czy mozna na DVD nagrywac dane multisesyjnie? pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 MeHow...tak nagrywaja plyty dwuwarstwowe (DL) ,leniu smierdzacy :] stasimon...poczytaj to : http://www.cdrinfo.pl/artykuly/LiteOnSOHW-832S/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_przybylek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Hej! A ja sie pytam bo nie wiem, wypowiadacie sie na temat: LG, LiteON i NEC'a, a co z Pioneer'em?? Ja chciałem wybierać miedzy NEC'iem, a Pioneer'em z tego co tu znalazlem to lepiej wybrac NEC'a ale opini nie przeczytalem o Pioneerze?? Moze ktos mi powie NEC czy Pioneer?? I jeszcze to uargumentuje wmiare sensownie!! Pozdro i thx za odp :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...