Crasher Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 LiteON 1653S jest cichszy od NECa 3500A, który padł mi 2 dni temu. Nagrywa tak samo szybko i sprawnie (CH09) jak NEC, czyta szybciej, lepsza korekcja błędów etc. NEC był OK i LiteON też jest OK. Weź tę tańszą. 1223980[/snapback] A mozesz tu pokazac wykresy z jakoscia zapisu plytki? Gdzies widzialem taki na forum i nie byl za fajny.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Hideki_ Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Odradzam Lite-On (ogólnie wszystkie DVD-RW), bo zbyt dużo narzekań na nagrywarki DVD tej firmy słyszałem. Podobno (sam tego nigdy nie sprawdzałem) występuje na nich dużo błędów zapisu i niewiele mniej błędów odczytu przy swieżo zgranych płytkach. Kumpel mi opowiadał, że przy zgrywaniu kilkunastu filmów z twardziela spalił kilka płytek. Sam miałbym NEC'a, żeby nie jeden incydent. Swego czasu pracowałem w komputerowym i jednego dnia zawiozłem dzieciakowi nowy sprzęt z NEC'iem, a na nastepny dzień była reklamacja. Niektórych płyt po prostu nie mógł odczytać (czystych, bez rys i brudnych palców - także świeżo zgranych). Natychmiastowa wymiana na LG i więcej nie było reklamacji ze strony tamtych klientów. Wiem, wiem - jeden egzemplarz nie świadczy o całej firmie, ale mimo wszystko... Polecam wszystkim Toshiba-Samsung. Mój braciak ma model TS... dalej nie pamiętam i muszę przyznać, że przy masowym zgrywaniu (3 dni odczytu i zapisu od rana do wieczora bez przerw) nie było nawet jednego zgrzytu. Sam mam LG i jak do tej pory wszystko pięknie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 miałem lite-ona był spox, teraz mam lg też jest spox, ale coś w zepsuciu marki liteon musi być, skoro firma obniżyła gwarancje na swój sprzęt do roku czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Coś w tym jest, już 2-gi raz napęd tej firmy mi się #$^$& :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A jaka nagywarke ktora zapisuje dosc duza ilosc formatow i jest niezawodna byscie polecili? NBo niestety najwiecej formatow obsluguje chyba wlasnie LiteON Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romin Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Co lepsze ?? NEC http://allegro.pl/item88751899_nagrywarka_..._vat_w_wa_.html czy Pioneer http://allegro.pl/item88747301_dvd_pioneer...ktura_w_wa.html ?? Mam taki dylemat i nie wiem co wybrać... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...