timmon24 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 witam was mam taki sprzęt athlon2500 msi kt6 delta SR,codogen300w,gf4mx440se,512mb333mhz ELIXIRY kośćNAYNA ,80 gb cavier mam problem z podkręcaniem procka w ten sposób aby pamięc szła synchro i proc Proc podkrecięłm na 3200 napiecie 1,7V stabilnie no ale pamiątki nie dają sie podkręcić na 400mhz ,teraz pracuje mi wszytsko asynchro aida wyniki odpowiednio 4801800 !!! 1 . Moje pytanie jest takie w jaki sposób sprubowac podkręcić pamięć na 400 mhz bo ja przestawiłem pamiec w biosie na 400 mhz to czarny ekran i reset biosu -zwiększyć napięcie pamięci ? (jeśli tak do ile powinno wynosić) - zmienić timmingi (właściwie chiałęm się zapytać co to są te timmingi jakby mi ktoś wytłumaczył ? )? Czytałem na forum że niektórzy mają Elixiry podkręcone własnie z 333mhz na 400 mhz Bardzo bym prosił o odpowiedż z góry thanx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 no bo tak proso mowiac to chyba jes tak ze pamiec na 400mhz wykonuje 400 milionow operacji na sekunde. natomiast zeby cos zapisac do pamieci czy tam odczytac to ona sobie musi z tymi danymi najpierw cos tam zrobic co zajmuje x cykli zegara potem przekopiowac je gdziestam co zajmuje y cykli i jakies tam powiedzymy wyslanie tego do procka co daje z cykli. no i te timingi to to wlasnie zmienianie x y i z. posprawdzaj sobie z wyzszym napieciem (o ile sie nie myle to do 3V nie trzeba nawet pamieci chlodzic niczym wiec to chyba jest granica bezpieczenstwa) ale zobacz kazde mozliwe napiecie bo pamieci moga na wyzszych wogole nie dzialac. jak ci sie nie uda ich puscic na 400 to daj sobie spokoj z asynchro i podkrecaj leciutko (bo masz via) synchronicznie. pozatym zorientuj sie bo moze za nie wielka doplata uda ci sie zalatwic jakies 400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=89718 timon 24 usun to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...