Kochan Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 dziwne akcje :( a szkoda bo mogloby byc tak pieknie ... moze przejde do problemu, jak juz podkrece tuliopanka na magistrale 160 MHz (czasami wystepuje przy 158) wystepuja takie krzaki: 1. miganie obrazu - tak jak przy zmianie odswiezania z tym ze wystepuje tez inne defekty jak zanikanie myszki i "kolorki" na obrazach 2. kompletne wylaczenie monitora (z systemem nadal dzialajacym - np. gra, mp3 chodza dalej...) co dziwne w pierwszym przypadku zmiana rozdzielczosci nic nie daje - migotanie nie ustaje (jaki rym...) natomiast przy wylaczonym monitorze jak dam jakis wiersz polecen - chocby gra Z INNA ROZDZIELCZOSCIA, monitor sie "wlacza" oczywiscie monitor sprawny, pytanie co nie wytrzymuje - procek czy grafika - pewnie grafa ... dzielnik 2/3 i czy jest jakis sposob na to ?? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 dziwne akcje :( a szkoda bo mogloby byc tak pieknie ... moze przejde do problemu, jak juz podkrece tuliopanka na magistrale 160 MHz (czasami wystepuje przy 158) wystepuja takie krzaki: 1. miganie obrazu - tak jak przy zmianie odswiezania z tym ze wystepuje tez inne defekty jak zanikanie myszki i "kolorki" na obrazach 2. kompletne wylaczenie monitora (z systemem nadal dzialajacym - np. gra, mp3 chodza dalej...) co dziwne w pierwszym przypadku zmiana rozdzielczosci nic nie daje - migotanie nie ustaje (jaki rym...) natomiast przy wylaczonym monitorze jak dam jakis wiersz polecen - chocby gra Z INNA ROZDZIELCZOSCIA, monitor sie "wlacza" oczywiscie monitor sprawny, pytanie co nie wytrzymuje - procek czy grafika - pewnie grafa ... dzielnik 1/4 i czy jest jakis sposob na to ?? pozdrawiam AGP chodzi Ci na ponad 100MHz!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 sorry pomylilem dzielnik PCI z AGP - zgadza sie .. 160x2/3 to okolo 107 MHz ale to nie jest az tak duzo bo mapietam ze na elku 600@944 mialem agp 1/1 a magistrala byla 105 ... ehhh to by sie teoretycznie zgadzalo :( p.s. u kumpla wytrzymywalo na ST6 170 MHz ... a i jescze jedno - przy agp mode FAST krzaki sa jescze gorsze .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 umnie jest takie podobne cos ze jak ustawe fbs 83 albo 100 to przy starcie win 2k ekran startowy gasnie potem sie wlacza spowrotem tylko wyglada jak by go ktos grabiami parerazy zprzejechal dzielnik agp mam auto sprobuje na 2/3 i zobeacze co bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Sproboj wymusic w BIOSie AGPx1, wylaczyc wszystkie SBA, FW i inne bzdury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Sproboj wymusic w BIOSie AGPx1, wylaczyc wszystkie SBA, FW i inne bzdury. chyba nie mam ustawieni AGP*X :( a tak btw SBA i FW to cos powaznego ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 SBA i FW to cos srednio powaznego ;-], co do wymuszen AGPx1 i wylaczania FW i SBA to nawet jesli nie obsluguje ci tych opcji bios to wylacz powerstripem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 "]SBA i FW to cos srednio powaznego ;-], co do wymuszen AGPx1 i wylaczania FW i SBA to nawet jesli nie obsluguje ci tych opcji bios to wylacz powerstripem. qrde nie moge tego znalez w p. stripie (ver. 3.12) mozesz powiedziec gdzie dokladnie i w jakiej wersji sa te opcje dostepne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Ja mam 3.10 jakas bete ;].W adapter information i wylacz read only bo nie bedziesz mogl zmienic zadnej opcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 "]Ja mam 3.10 jakas bete ;].W adapter information i wylacz read only bo nie bedziesz mogl zmienic zadnej opcji. ok znalazlem ale problem w tym ze mam TYLKO DO WYBRANIA opcje agp x 1 :? a wiem ze plytka obsluguje 2x wiec .. ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Wiec jst niedobrze ,plyta jush zanizyla agp ,proponowalbym rushyc kompa bez OC i sprawdz czy tesh zaniza, jesli tak to mash konflikt biosow badz po prostu nshitia dala plame ;[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 "]Wiec jst niedobrze ,plyta jush zanizyla agp ,proponowalbym rushyc kompa bez OC i sprawdz czy tesh zaniza, jesli tak to mash konflikt biosow badz po prostu nshitia dala plame ;[ jednak znalazlem - agpx1 to agm mode NORMAL antomiast agpx2 to FAST, niestety na x2 tylko do okolo 130 MHz dziala poprawnie .. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...