NeuroPL Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Dużo czytałem i oglądałem archiwum, ale mimowszystko chciałbym zasięgnąć rady. Mam Abitka IC7 z Prescottem 2,8 z HT, niedawno kupiłem zasilacz Topower z 3 oknami (400W). I temat OC zaczął mnie kręcic coraz bardziej. I teraz pojawił się kolejny problem (wyboru). Będę chciał podkręcic procesor do 3,0 bądź 3,2 ghz i nie wiem jaki wentylator na procesor wytrzyma i wydajnie schłodzi do stanu normalnej pracy. Chciałbym się zamknąć w 100 - 150 zł (no chyba że coś bedzie baaardzo dobrego za 200 to dozbieram :wink: ) Serdecznie pozdrawiam i proszę o pomoc. :wink: :wink: :wink: Neuro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Standart. Zalman 7000al cu lub 7000cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Ja [olecam, Zalmana 7000AlCu albo CU. Sam posiadam aluminiowo-miedziany i polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 No widze że Zalman narazie rządzi :) Zastanawiałem się także na tej serii Pentagrama, bo nie ukrywam że każda kasa pojdzie na akrylówke... czytałem testy i jestem w kropce :P Głośno zalman pracuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Zależy od obrotów,na max trochę go słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Polecam pentagrama QC80-Cu ~110zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 A warto oszczędzac na wentylatorze na procesor jak bede chciał go krecic? Czy lepiej kupić już cos dobrego (Zalman ew. Thermaltake) ? Sorry za noobowskie pytania ale w tym temacie nic dosłownie nie wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 http://tweak.pl/artykul/coolery_04 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 też nic nie wiem, ale przeglądając forum z różnych opini wywniowskowałem że różnica między pentagramem a zalmanem to ~5stopni, i między QC80-Cu a AlCu to ~3 stopnie, oczywiście to tylko z opini na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Aha i co sądzicie o takich cudach: http://4max.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=1019 http://4max.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=337 http://4max.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=30 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...625e375b66fa9fe http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...625e375b66fa9fe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Pentagrama nie kupuj zadnego bo temperatura spadnie ci o gora 5*C względem seryjnego coolerka!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 mik13 może co do temperatury masz racje, ale co do komfortu to nie, porównaj sobie boxowy shit z 4000-5000 obrotów w stresie z ~40db do pentagrama 2800obrotów w stresie i 28db? nie ma porównania sam ostatnio zamieniłem boxowy shit na pentagrama QC80-Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 boxowy shit... rozumiem że ten radiator od intela to jeden wielki badziew? :P a opłaca sie kupować jakis zwykly radiator na cpu i do tego jakis wydajny wentyl? Papst? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 boxowy shit... rozumiem że ten radiator od intela to jeden wielki badziew? :P a opłaca sie kupować jakis zwykly radiator na cpu i do tego jakis wydajny wentyl? Papst? shit, bo pewnie ma starego, nowe radiatorki pod intela sa wporzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 pentagramowski na maxymalnych obrotach jest glosny!!! a intelowski na maksymalnych tez i ich glosnosc jest porownywalna:)) masz prescotta wiec na bozowym bedziesz mial w stresie kolo 70 (prime) a na pentagramie kolo 65-64:)) tak wiec powaznie sie zastanow!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 boxowy shit... rozumiem że ten radiator od intela to jeden wielki badziew? :P a opłaca sie kupować jakis zwykly radiator na cpu i do tego jakis wydajny wentyl? Papst? shit, bo pewnie ma starego, nowe radiatorki pod intela sa wporzo ;) kupowałem nowego kompa z pół miecha temu, i wentyl w boxie chodził bardzo głośno, nie ma jak dla mnie porównania między boxem a pentagramem a na zalmana kasy nie mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 misiiom a jaka masz teraz temperature???z pentagramem i na nie podkreconym procku??? muglbys podac chodzi mi o spoczynek i stres (prime albo cos takiego)???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 pentagramowski na maxymalnych obrotach jest glosny!!! a intelowski na maksymalnych tez i ich glosnosc jest porownywalna:)) masz prescotta wiec na bozowym bedziesz mial w stresie kolo 70 (prime) a na pentagramie kolo 65-64:)) tak wiec powaznie sie zastanow!! a w porównaniu Intela z Zalmankiem (tym 7000cu) to ktory bardziej wydajny i ktory cichszy? BTW: zmienialiscie cos na chipsecie (niebieskiego abita) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...