tomi1025 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Witam szanownych kolegów chciałbym zapytać która aukcja wydaje się wam korzystniejsza: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30939594 i http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31094554 Są to dwa mobile 2500+ na 1,45V z tą jedną różnicą że droższy jest z serii IQYHA domyślam się że ta seria gwarantuje wysoki oc. Nie jestem jednak przekonany czy np sprzedawca nie stwierdził że za drogo sobie zażyczył i poprostu obniżył cenę. Jestem zdecydowany na wymianę swojego Athlonka bo nie jestem z niego zadowolony za bardzo. Nie proszę was o stwierdzenie ile można z każdego wykręcić (nie kasujcie tego posta) tylko chodzi o opłacalność (może te IQYHA są jakieś magiczne :D ). Z góry dziękuję za pomoc :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 róznica 45 zł to nie tak duzo.... choc z 2 strony bez dobrego chłodzonka nie wykorzystasz potencjału IQYHA. Pozatym marne widze Oc na twoich ramkach (chyba ze one tez do wymiany) :idea: Sprawdz w topicu o seriacha bartona itp - jest na 1st stronei tego działu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 to juz setny post chyba o takich <span style="color:red;">[ciach!]</span>lach :-P kazdy proc jes inny nawet z tej samej serii i KAZDY INACZEJ SIE KRECI ! :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 sectOr nie ma powodu się denerwować nie pytam ile dokładnie uda się wyręcić na ww procesorach tylko czy opłaca się dopłacić te 50 zł i mieć tego z serii IQYHA. Yeti masz rację czeka mnie zmiana chłodzenia whisper rock jest dobry ale raczej do tego co mam. Do mobila kupie coś wydajniejszego. Jeśli chodzi o ramy (tu drugi punkt dla Yeti) one też są do wymiany, noszę się z zakupem jakiejs kości 512 mb 400Mhz. A więc pytam (i tylko o to)czy potencjał tego droższego sprawia by do niego dopłacić :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Chciałem zamówić ten droższy (lepsza seria), ale zrezygnowałem jednak na rzecz zwykłego Bartona od rapra. Jest to pewniak 2500+@3200+@1.425V i w dodatku taniej. Może dziś będzie, to się pobawię;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Chciałem zamówić ten droższy (lepsza seria)Eddy myślisz że ten droższy jest lepszy :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Gdyby choć jeden z tych około 10 mobili pracował tak jak bartek od Rapry, to było by naprawde super :D A pozatym te już z 04 więc coraz gorzej z oc :( Teraz jest zapózno na procka, bartki i mobile trzeba było kupować wczesniej :) Teraz to baaardzo cienko z oc sempronów, zobaczymy, może się co zmieni jak wejdą mobilne sempki, albo coś takiego :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Chciałem zamówić ten droższy (lepsza seria)Eddy myślisz że ten droższy jest lepszy :?:Nie wiem. Wysyłałem maila do sprzedającego, ale nie dostałem żadnej odpowiedzi. Pytałem czemu cena jest sporo wyższa od sąsiednich aukcji;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Gdyby choć jeden z tych około 10 mobili pracował tak jak bartek od Rapry, to było by naprawde super :DJak mój pójdzie tak, jak Twój, to będę w pełni szczęśliwy i rapra ma wtedy u mnie piwo;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 bierz drozszego-warto. znam tego sprzedajacego-kazdy procek sprawdza,jezeli jeden jest drozszy to wiadomo ze sie lepiej kreci. kidys ten pacjet sprzedawał bartki 2.5+ z ta roznica ze jeden chodził na 3,2+ bez zmiany napiecia a drugi nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 sectOr nie ma powodu się denerwować nie pytam ile dokładnie uda się wyręcić na ww procesorach tylko czy opłaca się dopłacić te 50 zł i mieć tego z serii IQYHA. Yeti masz rację czeka mnie zmiana chłodzenia whisper rock jest dobry ale raczej do tego co mam. Do mobila kupie coś wydajniejszego. Jeśli chodzi o ramy (tu drugi punkt dla Yeti) one też są do wymiany, noszę się z zakupem jakiejs kości 512 mb 400Mhz. A więc pytam (i tylko o to)czy potencjał tego droższego sprawia by do niego dopłacić :?: Radziłbym nie kupować jakiejś kości tylko coś porządnego. No name może sprawić Ci srogi zawód. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 wheelerfan wiem wiem jakaś kość nie jest dobrym pomysłem napisałem tak bo nie chciałem aby temat przesunął się w stronę "jaką pamięć mam kupić" :D A co do bartka to tez wydaje mi się że ten droższy będzie trochę lepszy w końcu to IQYHA (czy to wogóle o czymś świadczy :?: ) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 No i z moich zakupów wyszła lipa gdyż zdążyłem uzbierać fundusze ale mój przyszły niedoszły kontrachent zamknął aukcje z 17 procesorami do sprzedaży i 7 dni wcześniej :cry: Byłem zdecydowany na tego IQYHA z interesujących mnie aukcji zostały tylko http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31094554 i http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31352833 powody są dwa: opinia sprzedawców i gwarancja na 12 miesięcy (tą drugą aukcję wystawia znany wielu osobom beno 21). I znów zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w wyborze :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...