Skocz do zawartości
Panoramix

Wszystko chodzi za szybko!

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde kupiłem nowego kompa (Sempron 2500+, ABIT NF7-S, 256DDR i takie tak <span style="color:red;">[ciach!]</span>łki typu zasilacz, nagrywarka DVD...) żeby chodził troche szybcież niż mój szrotowaty celek 500@583MHz, ale efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania! Nawet mp3 i filmy chodzą za szybko! w ciągu jednej sek odtważa mi 2-3sek! kruca fiks, czegoś takiego jeszcze nie doświadczyłem na własnej skórze :)

Szybkość szybkością ale co za dużo to nie zdrowo... Jest jakiś sposób na spowolnienie tych operacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy cos oprocz filmow ci chodzi za szybko?

na moje oko to masz zle kodeki.

zainstaluj tylko i wylacznie ffdshow. moze nie sa najlepsze jakosciowo ale dziala na nich wszystko i nie ma tam zadnego zbednego smiecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde kupiłem nowego kompa (Sempron 2500+, ABIT NF7-S, 256DDR i takie tak <font color="#FF0000">[ciach!]</font> typu zasilacz, nagrywarka DVD...) żeby chodził troche szybcież niż mój szrotowaty celek 500@583MHz, ale efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania! Nawet mp3 i filmy chodzą za szybko! w ciągu jednej sek odtważa mi 2-3sek! kruca fiks, czegoś takiego jeszcze nie doświadczyłem na własnej skórze :)  

Szybkość szybkością ale co za dużo to nie zdrowo... Jest jakiś sposób na spowolnienie tych operacji?

mam dla ciebie złą wiadomość. wada zegara RTC czyli najwieksza wada wszystkich NF2. mialem 3 Abity NF- S i na każdym było to. najlepiej poprubować z innym FSB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zestaw kodeków ACE MEGA CODEC PACK jakas możliwie nową wersje 51MB instalka

Za szybko chodzi większość filmów .avi i .mpeg razem z plikami .mp3

Bawiłem się troche w ustawieniach Divixa, Morgana i 3vix`a ale [gluteus maximus], zero efektów.

Co mam zrobić z tym FSB? Zmniejszyć czy zwiększyć?

O co chodzi z tym RTC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RTC to real time clock i chodzi o to że płyty na nforce mają drobne wady tego zegara, u jednych chodzi za szybko u innych za wolno. Widać to np. że zegarek w Windowsie zaczyna Ci się późnić lub spieszyć mimo że go niedawno nastawiałeś.

Ale w twoim przypadku to raczej nie błąd RTC tylko namieszane kodeki.

Na przyszłość zapomnij o wynalazkach które zawierają w sobie wszystkie kodeki i do tego ważą nie wiadomo ile (jedynym wyjątkiem jest właśnie ffdshow ale on jest mały:). Jeśli masz trochę czasu to zrób reinstalkę, zainstaluj ffdshow, jakiś player (polecam polski Subedit:) i Winampa i odpisz czy pomogło.

Zmiana FSB też nie zaszkodzi, podnieś o kilka MHz to czasem załatwia sprawę i testuj.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi