stile Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Witam, mam nadzieję, że sprawa nie była już omawiana miliony razy, ale mam następujące pytanko... Czy mnożnik 12.5 jest maksymalnym jaki można ustawić dla tego procesora? Jak tylko próbuję w biosie ustawić go wyżej to uruchamia się jako 600 MHz (6*100). Płyta to 8RDA+. Jeżeli 12.5 to maksimum to rozumiem, że dalsze o/c można dokonać już tylko przez powiększanie częstotliwości taktowania FSB? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Byla omawiana miliony razy. Poszukaj "drut mod". Generalnie 12,5 to jest bariera miedzy 4 i 5-bitowym mnoznikiem (jakos tak bez zglebiania szczegolow :)). Musiasz zadrutowac (lub zmostkowac) procka na mnoznik > 12,5 i wtedy bedziesz mogl dawac wieksze mnozniki (ale wtedy nie te <= 12,5). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Ale przecież Mobile 2500+ ma mnożnik 14 więc raczej nie będziesz mógł go obniżyć poniżej 12,5.Płyta ci go powinna wykryć na najniższym możliwym mnożniku czyli w tym wypadku chyba 13 i magistrali 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 A ja mam pytanie: czy drut mody dla bartona i dla applebredów i thoroughbredów są takie same? Teraz mam na applebredzie drut moda na v-core, za kilka dni w sockecie będzie siedział barton i w związku z tym - czy mogę zostawić druty dla bartona ustawione jak teraz dla applebreda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stile Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Cytat Ale przecież Mobile 2500+ ma mnożnik 14 więc raczej nie będziesz mógł go obniżyć poniżej 12,5.Płyta ci go powinna wykryć na najniższym możliwym mnożniku czyli w tym wypadku chyba 13 i magistrali 100.Moja płyta wykryła go jako AMD 600 MHz :P trochę mnie to zdziwiło bo 1700+ wykryła bez żadnego problemu... Cytat Musiasz zadrutowac (lub zmostkowac) procka na mnoznik > 12,5 i wtedy bedziesz mogl dawac wieksze mnozniki (ale wtedy nie te <= 12,5).Dzięki za odpowiedź, raczej nie będę jednak uprawiał takich zabaw chociażby ze względu na brak odpowiednich umiejętności; martwiłem się poprostu, że coś jest nie tak... Cóż, pozostanie zamienić RAM z 333 na 400 i podnieść FSB. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...