boomer Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Potrzebny mi program, nie wiem czy taki wogole istnieje, do "przeniesienia" tekstu z jakiegos zdjęcia, skanu do worda. Mam taka funkcje w skanerze, ale dziala beznadziejnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Fine Reader lub Recognita. Fine Reader robi to całkiem dobrze (używałem), a słyszałem, że Recognita też nieźle sobie radzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Witam Zgadzam się z poprzednikiem dodam tylko że programy muszą być w wersji profesjonal. Inne wersje mają (celowo) gorsze mechanizmy "odczytu" tekstu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 A ja dodam od siebie, najlepiej zeby zdjecie bylo w rozdzielczosci 300dpi, aby program sobie bez problemu poradzil z rozpoznaniem literek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Można także przepisać wszystko ręcznie :wink: . A sam używam fine reader'a i polecam go - dzięki niemu praca dyplomowa to nie było piekło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobrus Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 finereader 6 corporate edition lub podobny :) . zdjecie powinno byc zeskanowane tak aby literki byly wyrazne - tu trzeba pobawic sie kontrastem i jasnoscia. no i tak jak rokfor mowi ok 300dpi. moze byc w odcieniach szarosci (3 razy mniej ramu zajmie) albo nawet czarno biale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...