Tym Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Mam mały problem, chce wyciac sobie okno w obudowie a nastepnie zamontowac dwa wiatraki ale nie wiem jakie rozmieszczenie bedzie najwydajniesze mam dwa pomysly, pierwszy to: wiatrak A wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze z obudowy a B wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e do srodka pomysl drugi to: wiatrak A wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze do srodka a B wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e. Co o tym myslicie, a moze macie jakis pomysł jak to zrobic. P.S. sory za jakos zdjec 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel86 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 co ma okno do wydajnosci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tym Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 okno nic ale to jak sie umiesci w nim wiatraki to duzo, chodzi mi o to zeby to jak najwydajniej chłodzilo 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4Fi Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Jeśli juz to ta wersja druga, ale wdmuchiwanie (A) dał bym na karte graficzną. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel86 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 okno nic ale to jak sie umiesci w nim wiatraki to duzo, chodzi mi o to zeby to jak najwydajniej chłodzilo 8) ano tak pomylilo mi sie ze wiatraczek ma byc w obudowie a nie w plexi ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Wiatrak A - Tunel na procesor (wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy) Wiatrak B - Troche nizej niz na 2-gim zdjeciu, wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy gorace powietrze z nad karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tym Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Ale ja nie chce robic tuneli, chce poprostu umiescic w obudowie dwa wiatraki. 8) Macie jeszcze jakies propozycje ?? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Pomieszanie wariantu A i B Czyli wentyl na boku nad CPU, a drugi na tylnej sciance wyciagajacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Pomieszanie wariantu A i B Czyli wentyl na boku nad CPU, a drugi na tylnej sciance wyciagajacy. Pomysl dobry wydajnościowo, ale powodujący znaczny wzrost hałasu. Popieram poprzednie wypowiedzi. Dodatkowy wentyl jako wyciąg pod zasilaczem. Wiatraczek z dołu przydaje się wtedy gdy jest konieczność schłodzenia dysku, lub karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 prosta metoda....... bierzemy lutownice transforamtorową.... włączamy.. grot wtapiamy sporo w kalafonię... wyjmujemy, wyłaczamy... tak przygotowaną zadymiarke... umieszczamy gdzieś przy wlocie do kompa... i włączamy ponownie.. obserwując kłęby dymu i sposób ich przemieszczania się po obudowie....:lol: cos na styl komoro powietrzenej w lotnictwie.... wtem widac czy poweitrze z wiatraxa docier wogel i w jakiej czesci do procka i innych kluczowych elementów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 chyba nie... robiłes kiedys cos takego? od kiedy to dym ma wysoką temperature i fałszuje... a sam grot nie ogrzeje w 4 sekundy całej obodowy... daj pan spokój.. weź lepiej lutownice do ręki i zbadaj sam... jak nie wierzysz... :P grzejesz POZA obudową.. a wiatrak zasysa sobie dym... i widzisz kturendyk leci... cz wogle dolatuje do procesora czy od razu jest wysysnae to powietrze przez drugi wiatrak.... chyba proste i logiczne... przynajmniej dla mnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 dobra dobra.. przemilczmy fakt spierania się o to kto wiecej lutował :D... ale dlaczego wiecej kurzu będzie? bo blizej podłogi? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...