Trovao Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 A wiec kilka dni temu kupiłem tą zasiłke wszystko ladnie pieknie napiecia 3,3 i 5 v jak marzenie , ale bardzo duza rozbierzność była na lini +12v w roznistych programach pozazywało co innego : http://www.icpnet.pl/~niemiec/!FB/chieftec.jpg Tak wiec zmierzylem napiecia miernikiem ... idle ~12,55 w stresie nawet skoczylo do 12,75 !! podczas benchmarka w 3d2k1 tak wiec pytałem sie juz w roznych podobnych tematach co jest grane ale nikt nie udzielił mi konkretnych odpowiedzi moj konfig liczony z zapasem pobiera okolo 260 W , nawet "odkręcenie" kompa nic nie daje ... coprawda jest na viremodzie - 166mhz , ale sadze ze to nie ma z tym zwiazku radzcie , czy mam jakis felerny egzemplarz czy co ?! pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Jeżeli nawet bez OC masz takie napięcia i napewno nie jest to kwestia złej regulacji, to zasiłka do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfi Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 A wiec kilka dni temu kupiłem tą zasiłke wszystko ladnie pieknie napiecia 3,3 i 5 v jak marzenie , ale bardzo duza rozbierzność była na lini +12v w roznistych programach pozazywało co innego : http://www.icpnet.pl/~niemiec/!FB/chieftec.jpg Tak wiec zmierzylem napiecia miernikiem ... idle ~12,55 w stresie nawet skoczylo do 12,75 !! podczas benchmarka w 3d2k1 tak wiec pytałem sie juz w roznych podobnych tematach co jest grane ale nikt nie udzielił mi konkretnych odpowiedzi moj konfig liczony z zapasem pobiera okolo 260 W , nawet "odkręcenie" kompa nic nie daje ... coprawda jest na viremodzie - 166mhz , ale sadze ze to nie ma z tym zwiazku radzcie , czy mam jakis felerny egzemplarz czy co ?! pozdrawaim Ja bym sie nie przejmował tym napięciem. Dla zasilaczy i plyt gl. takie lekkie przekroczenie nominalnych 12V to standard. Dziwne natomiast sa wskazania -12V i -5V... Sprawdz zasilacz z innym kompem. Jesli wskazania beda podobne to raczej do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Zmież sobie napięcia miernikiem tylko jakimś w miare dobrym. Ja wczoraj mieżyłem chyba profesjonalnym lub pół profesjonalnym (pożyczyłem z praktyk) to mi wyszło że napięcie na 12V to 11,79 do 11,88 a z płyty miałem nawet poniżej 11,60. (prime95 chodził) i tak idzie do mnie Już HK 400 ze wzmocnioną 12V do 26A :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Na prośbę użytkownika temat został oczyszczony z off topica. Tak jak powiedział BENITO jeśli nie jest to błąd w regulacji to zasilacz do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 a wez miernik i zmierz miernikiem jakie masz te 12V naprawde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...