Skocz do zawartości
Aeroo

Dylemat z płyta na nfroce2

Rekomendowane odpowiedzi

hehe Panowie i Panie :D tez chcialem brac tego abita ale on sie gryzie z pamieatkami co mam twin mosy a narazie nie stac mnie na zmiane tego i tego... takze wszytkie abity odpadaja niestety(chociarz teraz własnie czytam ze akurat przy tym modelu nie ma problemów z TWINMOSAMI) moze sie ktos wypowie kto mial do czynienia z ta plyta i pamieciami TWINMOS by fakt faktem płyta wypas... i jaka jest róznica miedzy Abit NF7-S (v2.0) a NF7-SL (v2.0) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe Panowie i Panie  :D  tez chcialem brac tego abita ale on sie gryzie z pamieatkami co mam twin mosy a narazie nie stac mnie na zmiane tego i tego... takze wszytkie abity odpadaja niestety(chociarz teraz własnie czytam ze akurat przy tym modelu nie ma problemów z TWINMOSAMI) moze sie ktos wypowie kto mial do czynienia z ta plyta i pamieciami TWINMOS by fakt faktem płyta wypas... i jaka jest róznica miedzy Abit NF7-S (v2.0) a NF7-SL (v2.0)  :lol:

Na AN7 na pewno nie ma żadnych problemów z TwinMos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe Panowie i Panie  :D  tez chcialem brac tego abita ale on sie gryzie z pamieatkami co mam twin mosy a narazie nie stac mnie na zmiane tego i tego... takze wszytkie abity odpadaja niestety(chociarz teraz własnie czytam ze akurat przy tym modelu nie ma problemów z TWINMOSAMI) moze sie ktos wypowie kto mial do czynienia z ta plyta i pamieciami TWINMOS by fakt faktem płyta wypas... i jaka jest róznica miedzy Abit NF7-S (v2.0) a NF7-SL (v2.0)  :lol:

jutro Ci powiem jak wyglada sprawa NF7-S i TwinMos bo wlasnie zakupilem taki sprzet, jutro go odbieram i wieczorem dam znac. oczywiscie jestem dobrej mysli ! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ma taki konfig z twinmosami i jedzie na durniu 222 x10 bez zadnych modow i biosow modyfikowanych (plyta NF7 bez s) .

A nie amsz kogos znajomego zeby sprawdzic czy sie nie pogryza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie nie ale zawsze moge ja oddac i kupic inna bo to znajomy w sklepie :)

No widzisz

A takie moje pytanie > po kij sie bedziesz przesiadal z tego co masz w podpisie ????? 8O bo nie rozumiem , ten twoj soltek sie uwalil czy co ????? > pytam sie powaznie bo nie rozumiem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe Panowie i Panie  :D  tez chcialem brac tego abita ale on sie gryzie z pamieatkami co mam twin mosy a narazie nie stac mnie na zmiane tego i tego... takze wszytkie abity odpadaja niestety(chociarz teraz własnie czytam ze akurat przy tym modelu nie ma problemów z TWINMOSAMI) moze sie ktos wypowie kto mial do czynienia z ta plyta i pamieciami TWINMOS by fakt faktem płyta wypas... i jaka jest róznica miedzy Abit NF7-S (v2.0) a NF7-SL (v2.0)  :lol:

jutro Ci powiem jak wyglada sprawa NF7-S i TwinMos bo wlasnie zakupilem taki sprzet, jutro go odbieram i wieczorem dam znac. oczywiscie jestem dobrej mysli ! :wink:

wszystko poszlo gladko :) [patrz podpis]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AERO - kup ABIT AN7 - płyta na full wypasdie zero problemów osobiscie nie mam ale w testach pieknie idzie a tylko 25 zł w gore od NF7-S. Kupisz raz na długi czas i masz spokuj. 25 zł moze duzo zmienic.

PS. Mam samemu zamiar kupic (jeszcze 3 tyg i bede miał).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

==> Piotr the - udaa smierc to raczej nie jest czasem jej sie to zdaxzalo to bylo cos takiego ze nagle komp sie restartnal

i juz sie nie wlonczyl minitor sie wylonczyl wiatraczk isie kreca i nie slychac sygnaluy dzwiekowego z plyty przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu a zawsze bylo takie "pip" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zasiłka może nie wyrabiać bo to szit co masz !!! jak mi spłonoł Codegen to też za cholere nie mogłem uruchomić płyty próbowałem prawie wszystkiego i zaniosłem do serwisun gosci usadził inny procek i odpalił takie dziwy!!!!, w podpisie mam link gdzie gdzie zebrałem jak kręcić tą płytkę a na następnej stronie co zrobic jak nie chce wstać po nieudanym o.c lub z innych powodów to chyba 61 str. Także spróbuj może się zbudzi pamiętaj o przycisku Insert, a jeszcze jeden z forum kiedyś pisał że robił specyficznie Clear CMOS tz. wyłączał kompa przestawiał zworkę w pozycię clrear włączał kompa poczym znowu go wyłączał i przestawiał z powrotem zworkę i to ponoć mu pomagało, tylko pamiętaj nie przekładaj zworki jak kąp jest włączony bo możesz płytę zjarać ja po prostu naciskam Insert i resetuje nawet z 20 razy aż w kącu zapiszczy i wstanie!!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zasiłka może nie wyrabiać bo to szit co masz !!! jak mi spłonoł Codegen to też za cholere nie mogłem uruchomić płyty próbowałem prawie wszystkiego i zaniosłem do serwisun gosci usadził inny procek i odpalił takie dziwy!!!!, w podpisie mam link gdzie gdzie  zebrałem jak kręcić tą płytkę a na następnej stronie co zrobic jak nie chce wstać po nieudanym o.c lub z innych powodów to chyba 61 str. Także spróbuj może się zbudzi pamiętaj o przycisku Insert, a jeszcze jeden  z forum kiedyś pisał że robił specyficznie Clear CMOS tz. wyłączał kompa przestawiał zworkę w pozycię clrear  włączał kompa poczym znowu go wyłączał i przestawiał z powrotem zworkę i to ponoć mu pomagało, tylko pamiętaj nie przekładaj zworki jak kąp jest włączony bo możesz płytę zjarać  ja po prostu naciskam Insert i resetuje nawet z 20 razy aż w kącu zapiszczy i wstanie!!!  :wink:

próbwałem tesh i tego już wczesniej, a teraz to juz jest za pozno na wszystkie inne metody płyta odjechala 3 dni temu do komputronika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...