DanielP Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Prosba do uzytkowników Astercity. Jaka macie predkosc w tescie "Yourspeed" na stronie : http://www.numion.com Szczegolnie interesuje mnie predkosc uzytkownikow pakietu za około 50 zł / miesiecznie (99 zl razem z kablówką). Dzieki ! Daniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 w moim pakiecie 512/192 wyszlo mi: Throughput 61578 Bps bytes per second Throughput 493 kbps kilobits per second wiec w tym pakiecie ktory Cie interesuje bedzie ok 1/2 z moich wynikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 A ktos juz CI mowil, ze testery z www sa nie miarodajne :?: sciagnij sobie lepiej DUMeter i zassaj jakis plik z dobrego serwera to bedzie najbardziej miarodajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielP Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Wlasnie chodzi o to aby zassac i z dobrego serwera i kiepskiego :) Bo to jest tester internetu z roznych portali, a nie tylko z jednego wybranego, dobrego miejsca. Bo co z tego ze ja np. z ATI.COM sciagam z predkoscia 30 kb/s (kilobajtow), jak malo ktory inny serwer oferuje mi taka predkosc. Z polskich potrali pliki sciagaja mi sie od 5 do 20 kb/s. Zreszta, dobry test czy gorsze - sprawdzic zawsze warto :) Ja na nim mam albo lekko ponizej 128 albo troszeczke powyzej. Zalezy od dnia i podogy. No i zalezy czy testuje "świat", Polske czy np. USA (z USA jest najszybciej !). Wiec by sie zgadzalo z tym, co mi oferuje Aster. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 nie chodzi o to. zalezy czy Twoja przegladarka sie wyrobi z zapytaniami do portali, czy Twoj komp nie jest zmulony, itp. dlatego takie testy przez www sa nie miarodajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielP Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 No tu tasz oczywiscie racje :) Podczas testu staram sie powylaczac zbedne aplikacje (firewale, antywiry, ad-adare, tleny... itp) - ale wiadomo, ze wszystko sie daje :) Pozdro D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 www.numion.com to gowno a nie speed test, lepiej sobie wejdz na ftp.task.gda.pl , zacznij sciagac dystrybucje np. linuksa i patrz na Dumetera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielP Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Juz pisalem, ze mi nie chodzi o test predkosci z jednego serwera. Ale ogolna predkosc internetu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_25 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Do tych co mają aster czy to prawda że aster oganicza transfery w dzień (normalny transfer jest tylko w nocy) i tym samym w sprytny sposób limituje dane? dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Do tych co mają aster czy to prawda że aster oganicza transfery w dzień (normalny transfer jest tylko w nocy) i tym samym w sprytny sposób limituje dane? dzięki za info nie prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Wiekszosc testow ala http://www.numion.com to lipa. Z drugiej strony testowanie w tym przypaku downlandu przy pomocy ftp.task.gda.pl dla Aster'a jest niemiarodajne. :lol: Chodzi o to ze Aster to dwie predkosci.... w tym jedna z zasobow lokalnych (WIX)..... z ftp.task.gda.pl mozesz ssac sobie np te 512 kbps a z innego servera tylko 128 Kbps :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...