aerial Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 A jak wyciac taki ladny otwor w przednim panelu ktory nie jest prosty jak u Ciebie, a lekko wypukly? 1607291[/snapback] Hmm mozna sie bawic np w wypalenie plastiku mala lutownica a potem doszlifowac papierem - ale z tym jest sporo zabawy. Ja wycinalem wyzynarką zarowno metal jak i plastik. Btw dobrze ze odgrzebales ten topic bo jeszcze w tym tyg bedzie update do rev 2.0 z wc i paroma przerobkami B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Hmm mozna sie bawic np w wypalenie plastiku mala lutownica a potem doszlifowac papierem - ale z tym jest sporo zabawy. Ja wycinalem wyzynarką zarowno metal jak i plastik. Btw dobrze ze odgrzebales ten topic bo jeszcze w tym tyg bedzie update do rev 2.0 z wc i paroma przerobkami B) 1607325[/snapback] ale musi byc jakis wzor zeby odrysowac szablon i potem spojnie wyciac jakas szlifierczka. Swoja droga ze skladni mojego pytania wychodzi ze chcialym wyciac wypukly otwor co z natury rzeczy moze byc faktycznie ciezkie do zrobienia:) Czekamy na update do rev 2 ze zdjeciami ofc:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) Oto zapowiadany UPDATE. :banana: Co sie zmienilo? :arrow: WC (tutaj dokladny opis WC w stosownym dziale) :arrow: okno :arrow: oswietlenie wnetrza :arrow: wentyl na froncie z papsta na glaciala :arrow: dobor kolorystyki w srodku DZIEŃ A to Gainward 6800 po face-liftingu :) NOC Tutaj slowo na temat oswietlenia. Zrezygnowalem z katod bo nie daja czerwonego swiatla, a rozowe. Posluzylem sie diodami SUPER FLUX 100mA. Dokladniej efekt jaki widac daje zaledwie 5szt tych diod. Ogolnie swieca slabiej niz podwojna katoda (tzn slabiej glownie za dnia) ale i tak efekt jest niezly jak na diody - czerwien jadowita az do bolu :blurp: UPDATE: (zabarwiona woda na czerwono) Edytowane 18 Września 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja mam jeszcze jeden fajny pomysł :) Kup lampke rowerową z 5 czy 6 poziomo ustawionymi diodami (******) wbuduj w przód i będziesz miał Night Rider-a :D tzw. K.I.T.T :lol: to będzie genialny efekt :D Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez Shiningami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Ja mam jeszcze jeden fajny pomysł :) Kup lampke rowerową z 5 czy 6 poziomo ustawionymi diodami (******) wbuduj w przód i będziesz miał Night Rider-a :D tzw. K.I.T.T :lol: to będzie genialny efekt :D 1614417[/snapback] Juz dawno mam takie cos zrobione. Ale zakladam tylko jak jest odpust u mnie w parafi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 No prosze :D Aż mi wstyd się odzywać w tym temacie bo w kompie nie mam żadnych lampek ( oprucz power i HDD które zostały zasłonione po nieudanej próbie lakierowania :D ) tylko jeden wentyl z radiatorem który dostałem z prockiem :oops: :oops: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 ladny srodeczek :] ogolnie cacy mam jedynie zastrzezenia do tej nagrzewnicy z wentylami z boku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 zdaje sie ze mialy byc gałęczki od kontrolera wpuszczone do srodka zeb tak nie odstawaly .. :P widze niekonsekwentcje.. ogólnie fajnie.. ale okno uwazam ze za duze .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 zdaje sie ze mialy byc gałęczki od kontrolera wpuszczone do srodka zeb tak nie odstawaly .. :P widze niekonsekwentcje.. ogólnie fajnie.. ale okno uwazam ze za duze .. 1615263[/snapback] Z wpuszczeniem galek to nie taka prosta sprawa jednak, zreszta takie maja bardziej agresywny wyglad :) A okno jest takie a nie inne bo bylo we wczesniejszej wersji z chlodnica w miejscu pompki (zeby ja bylo widac), dlatego teraz tak moze wygladac. Mimo to buda stoi zazwyczaj tak ze patrzy sie pod takim katem ze jest w miare ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Podsumuje to wszystko co zobaczyłem na tych dwóch stronach ;) Taką samą obudowę posiada mój kolega który zresztą również ją moduje. Muszę jednak powiedzieć że twój projekt to bardzo oryginalny pomysł który zasługuje na pochwałe. Powodzenia w dalszej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Z czego wykonałeś uszczelkę do pleksy na boku obudowy? Czym malowałeś obudowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Z czego wykonałeś uszczelkę do pleksy na boku obudowy? Czym malowałeś obudowe? 1654468[/snapback] Uszczelka jest zakupiona normalnie gotowa :wink: "z metra" z allegro za 5zl, mozna takie cos dostac normalnie w sklepach tez. Farba to czarny mat w puszce, jakis no-name za ~10zl (ale w sumie pare puszek razem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 aerial no poprostu chylę czoła przed Tobą! Na prawdę z takie obudowy zrobiłeś coś tak dobrego! W sumie to ja bym to zrobił z niebieskim ale czerwony też jest genialny. @Chaos: Moim zdaniem okno jest super! Właśnie ma pokazać cały kibelek w kompie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) ogólnie modzik fajny :) z takiego [ciach!]a jakim jest codeshit zrobić „coś”, to jest sztuka :) lecz każde dzieło musi mieć jakieś minusy heheh, do których na pewno zaliczają się gałki, wyje... w kosmos że hej, dziwne że jeszcze ich nie urwałeś ;) nagrzewnica z boku też mnie nie przekonuje (wygląda ciekawie to trzeba jej przyznać), napisz jak się ma sprawa stabilności całej budy do masy nagrzewnicy. ps. ten radiator na obudowie dodaje jej takiego punkowego charakteru :D Edytowane 18 Września 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielu Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) Ta chlodnica dziwnie wygląda :) . Może na górze obudowy by się lepiej komponowała? Edytowane 18 Września 2005 przez Zielu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Wiec tak: 1. Gałki sa tak jak w oryginalnych wzmakach unitry (tam tez tak odstaja) i naprawde 2.5cm to nie jest taka tragedia. NIgdy nawet o nie nie zawadzilem :wink: 2. Stabilnosc budy, z racji umieszczenia srodka ciezkosci w dosc specyficznym miejscu ulegla znacznemu pogorszeniu, ale dorobilem nozki, takie jak w chieftecach np po stronie chlodnicy i nie ma szans sie przewrocic. Moznaby uzywac tej obudowy jako podporki dla dziecka uczacego sie chodzic - dostalaby certyfikat bezpieczenstwa :wink: 3. Umieszczenie chlodnicy na gorze bylo o tyle problematyczne, ze musialbym zrezygnowac z koncepcji wygladu o jaka mi chodzilo, i dziura + wentyl w topie budy bylby zbedny. Ustawiajac ja w taki sposob chodzlio mi o nienaruszanie pozostalych elementow, mozna ja odczepic i odpowietrzyc bardzo latwo. Sam wyglad tez pewnie cos zyskuje - to jak jakis doczepiany modul dodajacy agresji B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 aerial mam jescze jedno pytanko, czym tak równomiernie oświetliłeś te rowki po bokach obudowy na czym trzymało się to zamykanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 aerial mam jescze jedno pytanko, czym tak równomiernie oświetliłeś te rowki po bokach obudowy na czym trzymało się to zamykanie. 1656255[/snapback] Pewnie chodzi ci o paski plexy na froncie budy. To stara czesc moda, juz na 1szej stronie opisana. Na konach plexy jest po 1 diodzie (w sumie 2 na pasek) i swiatlo sie tak wewnatrz odbija ze daje efekt rownomiernego podswietlenia. Natomiast drugiej czesci pytania nie rozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 OMG :blink: to jest piekne, nie wiem, jak, ale mi sie podoba kuzde jak narazie najbarziej ze wszystkich modow jaki tutaj widzialem, SERIO! Powiedz ile wydales na to kasy? Ja bym chcial miec tak 5 000 na dobrego sprzeta, i potem 3 000 - 5 000 na wspanialego moda, sam bym go zrobil i bylo by pieknie, ale tutaj to nie jest prowizorka, ale naprawde ladnie, kurde no... Az mi sie chce plakac, ze siedze na takim wielkim G jakie ja mam :angry:, chcesz sie zamienic :blurp:? :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 a co ty chcesz za te 5000 kupic zlote srubki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 OMG :blink: to jest piekne, nie wiem, jak, ale mi sie podoba kuzde jak narazie najbarziej ze wszystkich modow jaki tutaj widzialem, SERIO! Powiedz ile wydales na to kasy? Ja bym chcial miec tak 5 000 na dobrego sprzeta, i potem 3 000 - 5 000 na wspanialego moda, sam bym go zrobil i bylo by pieknie, ale tutaj to nie jest prowizorka, ale naprawde ladnie, kurde no... Az mi sie chce plakac, ze siedze na takim wielkim G jakie ja mam :angry:, chcesz sie zamienic :blurp:? :wink:. Nie no z tym 3-5k na moda to lekka przesada :wink: Juz by sie trzeba ostro postarac zeby na firmowych gratach tyle wyszlo. W moim przypadku koszt raczej bardzo niski... buda 17zl pamietam jak dzis, no rozne wentyle, farby, akcesoria, ale przede wszystkim duzo dosc powolnej pracy. Same elementy budy (materiał) to wartosc ma z 200zl, WC pod 450-500zl [czeka mnie wymiana pompki, bo z tej nie jestem zadowolony, wiec troche wzrosnie]. Imo jak robic moda, to troche sie przy tym pomeczyc. Kupno drogiego stuffu to tez ciekawa opcja, ale nie mod. No chyba ze kupi sie bude z 1k i ja potnie :-P A tak apropos cen, to wlasnie jedna rzecz mnie w polsce boli - i mysle ze to odczuwa sporo ludzi ktorzy robia modyfikacje i co jakis czas chca sprzedac swoje ostatnie dzielo i brac sie za nowe (o ile nie kolekcjinuja starych obudow). Chodzi o to ze raczej ciezko sprzedac za w miare rozsadne pieniadze taka obudowe. Wiekszosc ludzi zaraz sobie skalkuluje, ile co kosztowalo i stwierdzi ze "to sie nie oplaca" i nie doceni wkladu pracy ect. Po czesc ma to zwiazek ze u nas to malo kto kupuje nawet obudowy chiefteca, a co dopiero mialby dac powiedzmy podobna kase za tania w detalu, ale przerobiona obudowe :-| No ale za to powstaja male "muzea" i mozna sobie potem powspominac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PB782 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Czym wycinałeś dziury w obudowie i czym zaszpachlowałeś te dziury na samej górze obudowy (tam gdzie było zamykanie obudowy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Czym wycinałeś dziury w obudowie i czym zaszpachlowałeś te dziury na samej górze obudowy (tam gdzie było zamykanie obudowy)? 1661144[/snapback] Dziury sa ciete wyzynarką z nozem do metalu: A szpachla uzylem jakiegos zwyklego za 10zl taka puszeczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Ladnie, lubie czerwony kolor :) .Z czego zrobiles radiatiry na dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Ladnie, lubie czerwony kolor :) .Z czego zrobiles radiatiry na dysk? 1661814[/snapback] http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64493222 Od tego sprzedawcy, nie pamietam czy to dokladnie ten wymiar, ale ma bardzo rozne radiatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) No w końcu jedna z najładniejszych polskich obudów doczekała się porządnego W/C. Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Jeszcze musisz pomalować pompkę i coś z gąbką zrobić :D bo burzy wspaniąłą atmostere. I dzięki za link do tych radiotorów bo sam jakoś nie mogłem takich znaleść . Edytowane 22 Września 2005 przez Morf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 :) Pompka juz ma dni policzone. Cooltek 12v ja zastapi i gabka tez albo zniknie calkowicie albo bedzie zredukowana do minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream_killer Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Nie no buda wyrombana pięknie wyglada ale nie lepiej iśc do sklepa :) ??? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Nie no buda wyrombana pięknie wyglada ale nie lepiej iśc do sklepa :) ??? :P"I can't get no, satisfaction..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Poprostu EXTRA!!! Elegancko się prezentuje!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...