Linka Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 a ja mam pytanie również o Topowera : który z zasilaczy będzie lepszy do mojego configu ? Topower 420W P6 Titanium czy Topower 450W P5 Titanium W tej chwili mam w obudowie tego pierwszego i wszystko by było ok gdyby nie napięcie na lini 5V. wacha się od 4,96v do 4,81v pozostałe stabilne jak skała. Czy 30 A na linii 5V to za mało dla mojego kompa ? Nie wiem czy dobrze główkuję ale jeśli to wina tylko 30A na 5V to ten drugi teoretycznie powinien być lepszy. Z drugiej strony ten pierwszy to nowszy model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Przegladam sobie oferty roznych sklepow z zasilkami... i zobaczylem Tagana 420W P4 TG420-U02 za 338 zł, wszedzie jest on za ok 420 zł, a tutaj az taka roznica? http://www.kupujemy.pl/fritem/21093381/com...=21093381;pos=1 Czy to nie jest pomylka? Ktos juz kupowal w tym sklepie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) Sorki za maly OT, ale nie chce zakladac nowego tematu (jak sie nie podoba to usuncie, banujcie itp :) ) Kiedys, bodajze BENITO podawal linka do artykulu, w ktorym napisano o roznicach miedzy pPFC a aPFC (o tym ze dla uzytkownika nie ma duzej roznicy, a korzysc ma tylko elektrownia, oraz ze to zmniejsza pobor pradu ale nie tego za ktory placimy :) ) Bardzo poszukuje tego linczora, gdyby ktos go mial to bardzo prosze o podeslanie mi na PM -> bede mogl wtedy skasowac tego durnego ot posta. Edytowane 20 Marca 2005 przez lukecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 a ja mam pytanie również o Topowera : który z zasilaczy będzie lepszy do mojego configu ? Topower 420W P6 Titanium czy Topower 450W P5 Titanium Topower TOP-526P6 będzie lepszym zakupem pomimo pozornie mniejszej mocy, ma on niezależne linie +3.3V, +5V i +12V http://zenfist.pl/product_info.php/cPath/2...0TOP-526P6.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Topower TOP-526P6 będzie lepszym zakupem pomimo pozornie mniejszej mocy, ma on niezależne linie +3.3V, +5V i +12V 1338391[/snapback] 30A na linii 5V to nie za mało jak na rozbodowany konfig i płytę na nforce2 która ma jednak spore zapotrzebowanie. 450P5 ma jednak 46A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Mimo, że twoja płyta ciągnie zasilanie procka z 5V, to chyba p6 nie będzie gorszy od p5. Nowsze zasiłki są już tak robione (mowa o niedużych amperażach na linii 5V), bo praktycznie wszystkie nowe płyty główne zasilają procka z 12V i teraz ta linia najbardziej się liczy. Poza tym zauważ, że w wypadku p5 łączne obciążenie 3,3 i 5V to 220W, a p6 tylko na linii 5V ma 150W, więc chyba nie będzie dużo gorszy, a na pewno bardziej przyszłościowy. Tak czy inaczej przy Twoim obecnym konfigu to trudny wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Jedyne co w tym teście było dobre to zdjęcia! Nic poza tym! Jak można się brać za taki test bez chociażby porządnego udządzenia do mierzenia nateżenia dźwięku (hałas) i temperatury. Ten test to kpiny, zrobiony na siłe bez przygotowania byle by tylko był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Witam :D Planuje małą zmianę sprzętu i w tym także zmianę zasilacza Czy możecie polecić mi parę zasilaczy :?: Niedrogich(mały budżet), wydajnych, nie zależy mi na głośności(pewnie i tak wsadzę inne wiatraczki) zasilacz będzie ciągnoł: - P4 3.2@4.0Ghz s478 - IS7-E - Radek 9550(napewno pójdzie pod mój młotek oc) - Seatate 80Gb sata - combo lite-on Czekam na pomoc z waszej strony :wink: pozdro... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Mam mało rozbudowany komputer, wszystkie podzespoły będą ciągneły stosunkowo mało prądu, no może poza tym 4Ghz Prescotem :lol: czy uważacie że taki zasilacz wystarczy. Biorąc pod uwagę parametry ma b.dobre: natężenie przy napięciu +3.3V 28 A natężenie przy napięciu +5V 28 A natężenie przy napięciu +12V 22 A i jest tani. co sądzicie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 1.jak nie chcesz zarobic bana to ogłoszenie z sygu wywal w odpowiedni dział 2.zasilacz goofniany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Mam mało rozbudowany komputer, wszystkie podzespoły będą ciągneły stosunkowo mało prądu, no może poza tym 4Ghz Prescotem :lol: czy uważacie że 1356405[/snapback] http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 ten jest o klase lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 ten jest o klase lepszy Jednak wydaje mi się że ten Hiper jest lepszy, modecom się strasznie grzeje i robi się strasznie głośny(wg. temperatury) Jaki ma prąd ( A ) :?: musi uciągnąć 4Ghz Prescot pozdro.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 to jak Ci sie wydaje ze Hiper jest git to go ssaj i nie marudz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Topower TOP-526P6 pcprobe/bios : Z porządnego miernika : +12,21 +5.12 +3.31 Chyba można polecać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Jednak wydaje mi się że ten Hiper jest lepszy, modecom się strasznie grzeje i robi się strasznie głośny(wg. temperatury) Jaki ma prąd ( A ) :?: musi uciągnąć 4Ghz Prescot pozdro.... :D 1356621[/snapback] miales cos doczynienia z modecomem ? bzdury piszesz hiper to shit jakich duzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś ' Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 @SNOPUŚ (zablokowali mnie :angry: ) Mam obecnie Modecom 300GT, nie mogę narzekać ale jest za słaby i głośny(wraz ze wzrostem temperatury) ...ale nie chodzi juz o głośność Jest poprostu niewystarczający mam 2.4@3.2 i tu już się powoli kończą jego możliwości... a ten 350GTF niewiem czy będzie o wiele lepszy :P pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 tenmodecom 300 jest porownywalny z tym hiperem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś ' Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 @SNOPUS (zablokowany :angry: ) tenmodecom 300 jest porownywalny z tym hiperem Napewno :?: To dopiero...a tak się rozpisywali że dobry ten Hiper :angry: Ale czy uważasz, że ten modecom wystarczy na 4 gigowego Prescota :?: ponieważ reszta pobiera mało mocy... czekam na odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 tenmodecom 300 jest porownywalny z tym hiperem ;) 1357172[/snapback] No na reszczcie jakaś bratnia dusza. Ten Hiper 480W zdycha przy 400W obciążenia, nie mówiąc o tych słabszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snopuś ' Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 @ SNOPUŚ Już wiem jaki zasilacz będzie dla mnie optymalny ( oczywiście na 4Ghz :D ) chief polecił kolega z góry :) Dzięki ZenFist pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Jak macie problemy z zasilaniem przez glupie prodozerne P4 wymincie je na Pentium M o wysokiej wydajnosci, BAARDZO nieskim poboze mocy i ogromnym potencjalem O/C :D pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Widzę, że brak jest testu zasilaczy klasy budżetowej. Trzeba bedzie sie tym zająć. Lisku słyszysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir_as Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Mam pytanie czy zasilacz TOPOWER 350W Titanium P5 pociągnie to co mam w podpisie?. Nie zamierzam niczego podkręcać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Pociągnie spokojnie. Tak się u ciebie składa, że proc pobierze sobie zasilanie z +5V a grafika z+12V, a więc wszystko powinno być równomiernie dociążone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir_as Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 No to jeszcze mam pytanie który z zasilaczy jest lepszy. TAGAN 420 czy BEQUIET 400 Blackline? Chodzi mi między innymi o ciszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Oba powinny być ciche,ale ja stawiam na tagana. Wersja X-eye jest śliczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Widzę, że brak jest testu zasilaczy klasy budżetowej. Trzeba bedzie sie tym zająć. Lisku słyszysz? 1364450[/snapback] hehe, ale by się działo. Pytanie czy uda się wyciągnąć od firm zasilacze, które, jak wiadomo, nie przetrwają testu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ktore mialy by bie wytrzymac zenfist ? codegenow przecierz nikt nie bedzie testowal co? odowiedz przecierz markowy si ewylaczy jak sie go przeciarzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 nie chce zakladac nowego topica dla jednego pytania wiec tu skrobne :] mianowicie na benchmarku wyskrobali test nowego TOPOWERA 420 NF TITANIUM i naskrobali tam ze wentylek wcale im sie nie wlaczyl automatycznie... dopiero w momencie wlaczenia recznie wiatraka zadzialal i przydzielili mu najwyzsza wartosc za glosnosc i ... chodzi mi o to czy ktos go mial/ma i czy to prawda? 1318215[/snapback] Mam. U mnie też wentyl jeszcze nigdy sam się nie włączył. Tyle że u mnie jest wsteczny ciąg przez zasilacz - wpada kratką z tyłu z zewnątrz do środka. To przez podcisnienie wewnatrz kompa. Gdy wymusi się chłodzenie to jest głośno, ale to chyba tak mialo byc. Ten przycisk jest do naglego intensywnego schladzania i pewnie daje pelne 12V na wiatrak. Przypuszczam (mam nadzieję) że właczenie automatyczne daje mniejsze napiecie,obroty,halas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grigori2 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam pytanie czy zasilacz MODECOM ATX-350GTF 350W PFC pociągnie cos takiego ? AMD Athlon 64 3000+ Gigabyte GA-K8NF-9 512 MB Gigabyte GeForce 6600 Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez grigori2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...