_Vip_ Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) ta zasilka to przepakowany i dopieszczony Levicom X-Alien 500W po testach jakie widzialem na necie zachowuje sie identycznie jak levi....wysoka linia +12V (~12.40 idle) i niska +3.3V (~3.23-3.25 stress) Edytowane 19 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 to co kupic za 80 $ lepszego ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) Czy coś takiego działa, czy bardziej jest to rozwiązanie mające poprawić komfort psychiczny użytkownika z zasilaczem 20PIN? Mam mobo DFI NF4 i tam producent zaleca zasilacz 24PIN, czy to starczy czy nawet nie warto się bawić w takie rzeczy i tracić pieniędzy? Inna sprawa... Czy taki TopPower jest dobry i warty uwagi, czy może lepiej brać tego Tagna? Co ważne: cisza/moc/stabilność - ale tego oczekuje chyba każdy... Edytowane 26 Maja 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Mam takie pytanie o zaislacz topower: http://zenfist.pl/z.php/products_id/46/Top...0TOP-526P6.html czy ta zasiłka zasłużyła w tescie chipa na 1 miejsce? Chciałbym ją kupić ale nie wiem o niej za dużo. Czy starczy do ostro podkręconego 6800gt?. Na zagranicznych forach pisali ze bez problemu pracuje z dwoma 6800gt w SLI. Jak ktoś cos wie o tym zasilaczu to bede wdzieczny za info. Przed chwilą doczytałem się że zasilacze takich firm jak Tagan, BeQuiet, Thermaltake i Etasis są produkowane przez Topower'a. Czy to jest prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miuzik Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Czesc mam pytanko zamuwiłem sobie taką zasilke HIPERA 4S480 BLACK czy to dobry wybór ?? pozdrawiam i dodaje linka :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15789 Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Czesc mam pytanko zamuwiłem sobie taką zasilke HIPERA 4S480 BLACK czy to dobry wybór ?? pozdrawiam i dodaje linka :) 1483073[/snapback] najpierw trzeba było zapytac a potem zamawiac wybór w tych pieniądzach beznadziejny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Niedługo następny test zasilaczy. Mam nadzieję , że ukaże się tradycyjnie przed zlotem. Już otwarłem 8 sztuk i przestudiowałem bebechy, resztę zrobię jak dojdzie od Zenfista ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Niedługo następny test zasilaczy. Mam nadzieję , że ukaże się tradycyjnie przed zlotem. Już otwarłem 8 sztuk i przestudiowałem bebechy, resztę zrobię jak dojdzie od Zenfista ;) 1483166[/snapback] a bedzie w tym tescie jakis produkt firmy AEROCOOL bo ostatnio bardzo mnie zaciekawily i chcialbym zobaczyc w opinii niewatpliwego fachowca jak sie sprawuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Będzie turbinka 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopen77 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) Co Wy na to : X-Connect 400W odpinane kable klikać i pisać bo sie do niego przymierzam a musze mieć motywację :D Myślicie że bedzie lepiej tago, czy tagana 380 ? :-| A może ten : Revoltec Star Serie Chromus II 400W B) Sam nie wiem Revoltec ma lepszą 12v (25A) pomóżcie .... Dodam że zależy mi na relatywnej ciszy noi estetyce (oploty muszą być) Edytowane 9 Czerwca 2005 przez Szopen77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psiochun Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Postaw na tagana 380W. Zasilacz naprawdę cichy, jeden z najlepszych w tej dziedzinie. Co prawda oplotów nie ma, ale wszystkie kable są poskręcane i "pozamykane" w zciskach, więc nie ma mowy o bałaganie. Do tego jeszcze stabilność napięć i mamy lidera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Kupiłem Topowera TOP-526P6 420W. Syper trzyma napiecia, jest niesłyszalny i sie zabardzo nie grzeje. polecam umieszczenie go w teście. Za tą cenę naprawde dobra zasiłka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2005 Topower będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieloryb Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 witam stoję przed wyborem zasilacza do 250zł najlepiej. ma on pociągnąć Venica na ok. 2,7 X800PRO kręconą i Pamięci UTT na 3,4V moim faworytem jest Aerocool 450W z dość mocną linią 12V (26A)http://zenfist.pl/z.php/products_id/124 cichy i z dobrymi wynikami na pozostalych liniach myslalem tez o tym LEvicomie (az 30 amperów na 12V !!!) Ahttp://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1034 , ale nie jest to zbyt znana firma na naszym rynku i cięzko znalezc jakikolwiek tej zasiłki, a ostatnio zaciekawił mnie Chieftec 460 lu 450 z podwójną linią 12V za 225 zeta u Zenfista. Nie wiem tylko ile ten zasilacz ma łączne dopuszczalne obciążenie na linii 12V, bo w sumie 360 W (ok 30A) ale wiem ze w przypadku podwójnych linii jest mniej niz ich suma. No i do tego łączne obciążenie linii 3,3 i 5V wynosi 145W... Czy to nie jest aby za mało? czy wystarczy on do wyzej wymienionych celów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-uze Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Witam, jestem (nie)szczesliwym posiadaczem zasilacza ropla 500W. Tak czytam to forum i nie moge uwierzyc jak ona ciagnie moj sprzet... juz od ponad roku... (barracuda VI 60gb + caviar 80gb, cd-rw liteon ltr24102b + dvd liteon, radeon9550, athlon1700+, 512+256mb ddr, jeszcze wentylatorek do kazdego dysku + wentylator 12W no i jeszcze obsadzone 3 pci) :blurp: wiec chyba ta ropla nie taka straszna jak ja maluja :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Jak ci zestaw pobiera 250W to czemu się dziwisz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Topower będzie. 1500558[/snapback] Będzie może Be-quiet! Blackline P5-470W ATX 2.1, 2 Fan Silent :?: Bo kupiłem takiego "w ciemno" i jestem ciekawy jak wypada na tle innych zasilaczy. U mnie sprawuje się świetnie :) ale nie wiem czy da sobie radę z mocniejszym configiem niż mam obecnie (patrz sygnatura). I mała prośba Benito, tym razem zrób ten test na jakimś porządnym sprzęcie, a nie tak jak ostatnio, bo wtedy to było żadne obciązenie jak na takie zasiłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 Jeśli chodzi o zasilacze made by Topower będa: Tagany 430,480 i 530 U22 Topowery 350,400 P5 (niestety Zen nie wyrobił się z P6)szkoda :( Be-quiet! blackline 420W Z podobnych do topowerów: Aerocool aeropower 350W Turbine Power 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 MOŻE JA ZROBIE W NAJBLIŻSZYM CZASIE TEST TEGO TOPOWERA 402P6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 MOŻE JA ZROBIE W NAJBLIŻSZYM CZASIE TEST TEGO TOPOWERA 402P6 1516412[/snapback] Najpierw kup nową klawiaturę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 BENITO - kiedy można się spodziewać tego testu? W tym tygodniu chciałbym zmienić zasiłke lecz wpierw chciałbym poczytać Twoje testy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 No wiesz, ja jestem w 1/3 roboty. Podejrzewam ,że jak usiądę to skończę za jakieś 2 tygodnie. Reszta będzie zależeć od Liska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 uuuu to szkoda ze az tak dlugo ale rozumiem ze pewnie to sporo roboty... Biore Aerocool'a Power Turbine 550W, troszke poczytalem na zagranicznych testach i go chwala... ale co polski test to polski :P pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Będzie może Be-quiet! Blackline P5-470W ATX 2.1, 2 Fan Silent :?: Bo kupiłem takiego "w ciemno" i jestem ciekawy jak wypada na tle innych zasilaczy. U mnie sprawuje się świetnie :) ale nie wiem czy da sobie radę z mocniejszym configiem niż mam obecnie (patrz sygnatura). 1516061[/snapback] http://www.xtremeresources.com/modules.php...nt&id=43&page=3 takie obciazenie moze byc? :) az mi sie wierzyc nie chce, ze ten zasilator tak sobie dobrze daje z takim sprzetem rade... BTW moglbys napisac cos o nim od siebie z tego co zdazyles doswiadczyc? sam mam na niego chrapke, a ciezko znalezc jakies jego recki w necie. To, ze cichy to wiem, a czy faktycznie tak dobrze wypada ze stabilnoscia napiec ? I jakie masz napiecie na 3.3 ? bo w jednej recce widzialem, ze bylo zanizone do ok 3.15, co mi sie niebardzo podoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul_Train Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Witam wszystkich! Czy jest w stanie ktoś podpowiedzieć mi coś w temacie wymiany wentylatorów w zasiłce Chieftec HPC-420-320 DF? Niestety "Chief" chodzi jak traktor na piątm biegu i muszę coś pomśleć żeb go trochę wyciszyć. Czy taka wymiana jest skomplikowana? Jeszcze nie mam doświadczenia z takimi przeróbkami. Jeżeli ktoś mógłby coś poradzić to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Znalazłem na elektrodzie taki uproszczony schemat zasiłki impulsowej. Nie jest to zasilacz komputerowy, ale może niektórym się przyda do opanowania teorii. http://www.elektroda.net/download/dwpl.php...z_impulsowy.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 BENITO,w jaki sposob dadajesz dodatkowe obciazenia dla poszczegolnych lini przy testach ? przy 12v mozna by jakies mocne halogenki samochodowe podpiac :] ,ale co z 5v i 3.3v ? tak z ciekawosci pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Ja nie używam halogenów, tylko zwykłych żarówek samochodowych, które chodzą nawet na +5v. Poza tym we wszystkich testowanych zasiłkach linia 3,3 i 5v posiada jedną obciążalność, więc wystarczy obciążyć +5v i po krzyku. Poza tym żarówki, jak każde urządzenie w kompie pobiera dużo większy prąd startowy, a więc obciążenie zachowuje się dość realnie, jak na swego rodzaju "emulator" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) witam:) zmierzylem napiecia miernikiem mojego colorsita i wyszly mi naptepujace wyniki: idle: 12v - 12.30 5v - 5.19 3.3v - 3,38 stress: 12v - 12.25 5v - 5.22 3.3v - 3.37 czyli mieszcze sie w normie , ale jest kilka ale :oops: : 1. prz mierzeniu linii 12v kiedy wkladam czerwona koncowke (wiadomo o co chodzi) napiecie wzrasta do 17v nastepnie szybko spada do tej zmierzonej, dzieje sie to w idle jak i w stress 2. podobnie jest z linia 5v tylko ze ta wzrasta do 12v i spada do wartosci zmierzonej linia 3.3v jest OK, czyli nie ma takich wyskokow 3. przy mierzeniu pod obciazeniem , lub przy wlaczonym Ati toolu(w momencie gdzie byl ten latajacy kwadrat do sprawdzanie artow) cos mi swiszczalo w zasilaczu :mur: , ale teraz juz tego nie ma :unsure: takze ta kwestia jest chyba nieistotna EDIT: jednak syczenie jest np. w 3dmarku03 :sad: ,z tym ze zlokalizowalem go albo z zasilacza ,ewentualnie z okolicy procesora(ale raczej nie z niego <_< ),moze z kodensatorow ? poprosze o jakies rady Edytowane 16 Lipca 2005 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Hmm. Napięcie w normie. Podejrzewm że te skoki to taka wada miernika. Jak ci soś syczy w zasiłce to nie dobrze, może niedługo pójśc z dymem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...