Skocz do zawartości
BENITO

Test Zasilaczy Już Jest.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy moze w nowym tescie bedzie jakis huntkey ? zenfist tak ladnie go opisal ze sie nim zainteresowalem, chodzi o model HuntKey HK-400AP chce sobie zakupic teraz nowy zasilacz bo caly czas lece na codegenie a moj komp sie troche rozbudowal ostatnio i mam pewne braki. Mam na oku tagana 330 aerocoola 350 i tego wlasnie huntkeya jak widac gorna granca to 250 zlotowek, doradzicie cos ? glownym celem stawianym przed zasilaczem jest stabilnosc napiec i cisza w nastepnej kolejnosci.

co ma pociagnac ?

- semprona 9x200 narazie

- radka 9700pro

- dwa dyski i pare wiatrakow :D

a moze cos innego sprawdzonego tylko nie chiefteca :) dodam ze nie dalekiej przyszlosci chcialbym sobie zafundowac jakiegos nforce4 :D

Edytowane przez Toxiq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BENITO

sprawdzalem czy to faktycznie swiszczy zasilka, pozyczylem od kumpla modecoma 300w i okazalo sie ze u niego jest to samo. wiec nasuwa sie pytanie : czy to moze byc plyta glowna, tzn jakies kondensatory lub cos takiego?a moze procesor?

sory za OT, ale wiem ze jestes na tyle kompetentny ze cos mi poradzisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko zasilacz i syczenie na jego zaslaczu tez jest

1553316[/snapback]

mialem cos takiego na abicie kiedys objrzyj dokladnie kondensatory jak beda napuchniete to masz plyte na smietnik tzn przynajmniej w moim przypadku tak bylo po jakims czasie komp mial problemy ze startem i wylanczaniem sie :( plyte sprzedalem za 10 zlotcych :(naprawa tych kondow cos okolo 80 zlotych chyba ze sam potrafisz to zaden problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem cos takiego na abicie kiedys objrzyj dokladnie kondensatory jak beda napuchniete to masz plyte na smietnik tzn przynajmniej w moim przypadku tak bylo po jakims czasie komp mial problemy ze startem i wylanczaniem sie :( plyte sprzedalem za 10 zlotcych :(naprawa tych kondow cos okolo 80 zlotych chyba ze sam potrafisz to zaden problem.

1553501[/snapback]

ale po co mam wydawac jakies pieniadze jak mam sprzet na gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czemu abit to juz lipa :?:  :razz:

a wymienic to raczej tego nie zrobie bo to bylo kupione w hurtowni

1553878[/snapback]

troszke sie dowiedzialem o abicie przy wlasnej awarii, podobno sa wrazliwe na jakosc pradu :)

hm zaraz nas ktos stad pogoni za ta rozmowe po za tematem :)

Dobra abit to padaka a ze jest droga to kazdy to wciska bo ma wiekszy zarobek a tak naprawde to Epox RuleZ :D

Edytowane przez Toxiq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test już był skończony w zeszłym tygodniu. wszystko zalezy od Liska kiedy się ukaże.

1555869[/snapback]

Benito a mozesz cos zdradzic wieciej o tym huntkey 350, dzisiaj mam go zamowic ale sie jeszcze troche wacham :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ze nowy tescik ukaze sie szybko :rolleyes: przydalo by sie nowe spojrzenie na rynek zasilaczy bo po tescie chipa to......rece opadaja :mur: a ludzie patrza na nich jak na obrazek :blink:

Edytowane przez Kris_Kros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe pytanko mam, jaki zasilacz do ok 220 zł mi polecacie, głownie chodzi mi o to, żeby napięcia były stabilne. Przymierzam się do zakupu 6800 Le z Asusa i właśnie jakaś zasiłka by się przydała, bo ten Feelik nie wyrobi /chyba/... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam Panowie taki dylemat, muszę kupić nowy zasilacz, bo stary to robi ciągle takie schizy że boję się kompa włączać.Kasy mam coś około do 300 zł, te ~300 zł to już naprawdę max jakie mogę dać za zasiłkę w tej chwili. Moc to przynajmniej 400W a może być więcej - bo nigdy za mało mocy. Możecie mi doradzić jaki zasilacz będzie bardzo dobry w tej cenie, priorytetem jest bardzo dobre trzymanie napięć pod dużym obciążeniem a druga ważna sprawa to cisza.

Zasiłka będzie chwilowo do tego kompa z podpisu, a tak za 3-4 miechy skompletuję już całego nowego kompa na DFI + Venice + 1 GB + 6600 GT i takie tam inne pierdókłki :-) ze starego kompa z podpisu.Oczywiście wszystko będzie kręcone.Po przegladnięciu oferty sklepu u Zenfista-a z zasiłkami wyłonili się następujący "kandydaci" Patrzyłem przedewszystkim po cenach.

Numer 1 i 2 oznacza że najchętnie bym jeden z tych zasilaczy kupił a 7 to już ostateczność :-)

1. Topower TOP-400P5 400W - 285 zł - o tej zasiłce wiem najwięcej."Minusem" jest tu 400W jak za podobną cenę mogę kupić nr.2 czyli Aerocool 550W.

2. Aerocool Aeropower Black Line 550W - 289 zł - cena prawie taka sama jak Topower-a 400W a moc już 550W, to jest mój drugi kandydat do kupienia.

2a.Topower TOP-526P6 420W - 339 zł - wiem, cena przekroczyła prawie 40zł ale czy warto byłoby dodać te 4 dychy za niego.To podobno nowa seria P6 ale nie wiem jak trzyma napięcia.

W tym poradniku forum.purepc.pl/index.php?showtopic=137731 polecają dla s.939, nForce4 i dla kręcących właśnie m.in. tą zasiłkę.Co Wy na ten model.

3. Hiper HPU-4K480 480W - 299 zł - widziałem tylko jeden test, dwie linie +12, dobrze utrzymał napięcia i jest w dobrej cenie jak za zasilacz 480W

4. AeroCool AeroPower Black Line 450W - 249 zł - znam go tylko z opisu na zenfist.pl

5. Akasa PaxPower AK-P400FG BK 400W - 295 zł - znam go tylko z opisu na zenfist.pl

6. HuntKey HK-400AP 400W - 209 zł - znam go tylko z opisu na zenfist.pl

7. Hiper HPU-4S525-EU 525W - 273 zł - znam go tylko z opisu na benchmark.pl, minusem są tu: zbyt małe radiatory i aż trzy wentyle, chociaż można je regulować suwaczkiem.

A może są jeszcze inne zasilacze w cenie około 300 zł a o wiele lepszych możliwościach niż przezemnie wymienione.Jestem otwarty na wszystkie sugestie i rady.

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o CISZE, do tego konfigu, co mam doszłoby jeszcze R 9800Pro, Karta TV, i Ram 512??? Kurczaki czekam na ten test i czekam :-) To jaki zasilacz brać do 350 zł? Zastanawiam się nad Topower TOP-526P6 420W ale teraz wyczytałem na forach ze Tagany są mega ciche :/ i już nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi