feluś Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 MA KTOŚ TOPPOWERA Z 3 WENTYLAMI TAK SAMO CICHE TO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Co sądzicie o teście zasilaczy,który pojawił się na PC-lab? Czy wyrażone tam opinie pokrywają się z waszymi doświadczeniami? jeżeli chodzi o głośnośc to chyba dobrze zostały ocenione! w innych testach podobnie wypadały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Wykopałem ostatnio ciekawą recke v4202 80 po niemieckiemu http://tinyurl.com/6g2bj a ja ja juz po angielsku widzialem - ktos na forum dawal link kiedys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Tu macie moja recenzja codegena, no coment, czekam az mi zabije kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Tu macie moja recenzja codegena, no coment, czekam az mi zabije kompa całkiem nieźle ci się spisuje :wink: szczególnie linia 12V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Robie właśnie dla magistrali 166, napiecie vcore1,6v i 133 i stanardowe 1,5v. Do obciążenia używam prime95 (jak wszyscy :D), log zapisuje program 8rdavore. nie daje żadnych kometarzy bo są zbyteczne chyba :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 @bartek_bart Masz już tego topowera? do tej pory zastanwiałem się pomiędzy TOPOWER i BEQUEIT ale znalazłem fajną promocję na Tagany: http://www.sirius.pl/news.php?id=4164 Teraz to już nie wiem co wybrać :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 @bartek_bart Masz już tego topowera? do tej pory zastanwiałem się pomiędzy TOPOWER i BEQUEIT ale znalazłem fajną promocję na Tagany: http://www.sirius.pl/news.php?id=4164 Teraz to już nie wiem co wybrać :? jeszcze nie mam dzisiaj przelalem kase na konto cooling.pl tzn doplatę do topowera! pewnie kase bedzie jutro u nich a zasilka jak dobrze pójdzie to w sobote u mnie! no promocja ciekawa na tagany! tez chcilaem wziąc tagana bo opinie byly na forum dobre ale potem dowiedzialem się ze pare sztuk padlo:( by tu nawet taki topic o tym czy padl ci zasilacz! do tego podobno podnosi on temperature w obudowie a ja nie mam zadnego dodatkowego chodzenia w budzie także zrezygnowalem! do tego podobno byla wadliwa serja taganow i nie wiadomo czy jeszcze są w sprzedzarzy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 @bartek_bart Masz już tego topowera? do tej pory zastanwiałem się pomiędzy TOPOWER i BEQUEIT ale znalazłem fajną promocję na Tagany: http://www.sirius.pl/news.php?id=4164 Teraz to już nie wiem co wybrać :? a jaka to promocja? np w www.pcprojekt.pl maja niektore modele taniej bez promocji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 właśnie tu pytanie, proszę o poradę - głównym kryterium jest cisza(!) w chieftecu zmienilem wentylator na papsta i niestety hałas jest nie do przyjęcia.A teraz konfiguracja którą musi to zasilić : 3 x HDD , ABIT NF7-S, Radeon 9800SE@PRO, sieciowka, karta DVB, nagrywarki DVD i CD, 3-4 urzadzenia na USB, byloby milo gdyby zapas mocy pozostał. Aktualnie chieftec grzeje się niemożliwie przez co papst kręci się non-stop z najwyższymi obrotami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 właśnie tu pytanie, proszę o poradę - głównym kryterium jest cisza(!) w chieftecu zmienilem wentylator na papsta i niestety hałas jest nie do przyjęcia.A teraz konfiguracja którą musi to zasilić : 3 x HDD , ABIT NF7-S, Radeon 9800SE@PRO, sieciowka, karta DVB, nagrywarki DVD i CD, 3-4 urzadzenia na USB, byloby milo gdyby zapas mocy pozostał. Aktualnie chieftec grzeje się niemożliwie przez co papst kręci się non-stop z najwyższymi obrotami. ZAPROPONOWAŁBYM CI TOPOWER 400WATT ALBO 450WATT ALE ONE MAJĄ 6 MOLEXÓW TAKŻE MOŻE BYĆ CI MAŁO! JEŻELI MAŁO CI BĘDZIE BO MASZ SPORO DODATKOWYCH URZĄDZEŃ TO NP BEQUIET 400 LUB 450 MA 8 MLOEXÓW DEDYKOWANY KABEL DLA GRAFIKI NO 3 DODATKOWE WTYCZKI TYLKO DLA WENTYLATORÓW KTÓRE SĄ ZASILANE JESZCZE PRZEZ 3 MINUTY PO WYŁĄCZENIU KOMPA! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzicho Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 właśnie tu pytanie, proszę o poradę - głównym kryterium jest cisza(!) w chieftecu zmienilem wentylator na papsta i niestety hałas jest nie do przyjęcia.A teraz konfiguracja którą musi to zasilić : 3 x HDD , ABIT NF7-S, Radeon 9800SE@PRO, sieciowka, karta DVB, nagrywarki DVD i CD, 3-4 urzadzenia na USB, byloby milo gdyby zapas mocy pozostał. Aktualnie chieftec grzeje się niemożliwie przez co papst kręci się non-stop z najwyższymi obrotami. ZAPROPONOWAŁBYM CI TOPOWER 400WATT ALBO 450WATT ALE ONE MAJĄ 6 MOLEXÓW TAKŻE MOŻE BYĆ CI MAŁO! JEŻELI MAŁO CI BĘDZIE BO MASZ SPORO DODATKOWYCH URZĄDZEŃ TO NP BEQUIET 400 LUB 450 MA 8 MLOEXÓW DEDYKOWANY KABEL DLA GRAFIKI NO 3 DODATKOWE WTYCZKI TYLKO DLA WENTYLATORÓW KTÓRE SĄ ZASILANE JESZCZE PRZEZ 3 MINUTY PO WYŁĄCZENIU KOMPA! Rozważam właśnie topower,tagana,anteca,może i bequiet.6 molexów można przeżyć.Co do tych wtyczek do wentylatorów,mało dla mnie użyteczne,raz obudowa mi je monitoruje,dwa komputer chodzi 24/7 (stąd konieczność zachowania ciszy - co możliwe wyciszone). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 właśnie tu pytanie, proszę o poradę - głównym kryterium jest cisza(!) w chieftecu zmienilem wentylator na papsta i niestety hałas jest nie do przyjęcia.A teraz konfiguracja którą musi to zasilić : 3 x HDD , ABIT NF7-S, Radeon 9800SE@PRO, sieciowka, karta DVB, nagrywarki DVD i CD, 3-4 urzadzenia na USB, byloby milo gdyby zapas mocy pozostał. Aktualnie chieftec grzeje się niemożliwie przez co papst kręci się non-stop z najwyższymi obrotami. ZAPROPONOWAŁBYM CI TOPOWER 400WATT ALBO 450WATT ALE ONE MAJĄ 6 MOLEXÓW TAKŻE MOŻE BYĆ CI MAŁO! JEŻELI MAŁO CI BĘDZIE BO MASZ SPORO DODATKOWYCH URZĄDZEŃ TO NP BEQUIET 400 LUB 450 MA 8 MLOEXÓW DEDYKOWANY KABEL DLA GRAFIKI NO 3 DODATKOWE WTYCZKI TYLKO DLA WENTYLATORÓW KTÓRE SĄ ZASILANE JESZCZE PRZEZ 3 MINUTY PO WYŁĄCZENIU KOMPA! Rozważam właśnie topower,tagana,anteca,może i bequiet.6 molexów można przeżyć.Co do tych wtyczek do wentylatorów,mało dla mnie użyteczne,raz obudowa mi je monitoruje,dwa komputer chodzi 24/7 (stąd konieczność zachowania ciszy - co możliwe wyciszone). skoro mozesz przeżyć mniejszą ilość molexów to nie ma problemów topower albo tagan cię nie zawiedzie jeżeli chodzi o ciszę ( mam więc wiem co mówię ) a i dobrze będzie dawał sobie radę ze sprzętem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Tagan akurat nie ma mało molexów. Ma ich więcej od TP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 nie chi Tagan akurat nie ma mało molexów. Ma ich więcej od TP. wiem o tym że ma więcej niż topower :) nie chciało już mi się rozpisywać dokładnie ile ma jaki zasilacz :wink: ale chyba tagan nie ma dodatkowych kabelków do podłączenia 3 wentyli! w każdym bądź razie tagan i topower to dobre rozwiązanie a przede wszystkim bardzooo ciche :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam, Co byscie polecili za ok. 300-350 zl ? Myslalem nad NeoTeciem V4202 za 329 zl albo jakims Taganem ... Zwalil mi sie Chieftec 360W i musze cos szybko wybrac. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam, Co byscie polecili za ok. 300-350 zl ? Myslalem nad NeoTeciem V4202 za 329 zl albo jakims Taganem ... Zwalil mi sie Chieftec 360W i musze cos szybko wybrac. Pozdrawiam polecam to co mam w podpisie:) albo coś z bequiet jeżeli potrzebujesz więcej niz 6 molexów lub coś z tagana teraz chyba są w niektórych sklepach niższe świąteczne ceny!! zasilacze są bardzo dobre a do tego super ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam, A co myslicie o tym NeoTecu V4202 ? Duzo osob wlasnie go chwali teraz. Topower jest lepszy od niego ? Potrzebuje dobry, niezawodny zasilacz za ok. 300-350 zl ;] Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 oba są bardzo dobre ale toppower jest cichszy co wcale nie oznacza że neotec jest głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 W końcu kupiłem zasiłkę :D Stanęło na BeQuiet 450W Colorline. Trochę dołożyłem kasy ale udało mi się okazyjnie sprzedać moje stare PSU. Wrażenia: - wygląd pierwsza klasa. - możliwość manualnej kontroli wiatraków! (tryby auto, medium i low), nie muszę już sam rozkręcać zasilacza, żeby zamontować inne wenty, co wiązało się z utratą gwarancji :? - napięcia OK, ale tego można się było spodziewać. Jeżli ktoś kupuje PSU i chcę mieć cicho to polecam (żadne auto nie jest lepsze od manuala :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witam, Co lepiej kupic: NeoTec V4202 czy Topower P6 420W ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witam, Co lepiej kupic: NeoTec V4202 czy Topower P6 420W ? Pozdrawiam jeden i drugi jest dobry!!! topower będzie cichszy! ale może za to podnieść ci troche temp w kompie ale niekoniecznie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witam, A moze warto dolozyc 40 zlotych do Tagana 420W ? Czym one sie roznia ? Wiem, ze tagan ma 2 wiatraki 80mm a NeoTec tylko jeden 120mm podswietlany na niebiesko. Za bardzo testow nie ma tego Tagana, a niektorzy go polecaja. Jak jest z ich awaryjnoscia ? Prosze o odpowiedz bo jutro z rana musze zlozyc zamowienie, ktory wziac. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witam, A moze warto dolozyc 40 zlotych do Tagana 420W ? Czym one sie roznia ? Wiem, ze tagan ma 2 wiatraki 80mm a NeoTec tylko jeden 120mm podswietlany na niebiesko. Za bardzo testow nie ma tego Tagana, a niektorzy go polecaja. Jak jest z ich awaryjnoscia ? Prosze o odpowiedz bo jutro z rana musze zlozyc zamowienie, ktory wziac. Pozdrawiam tagan jest produkowany przez topower więc raczej jest to bardzo podobna kostrukcja! jest tak samo cichy jak topower! ma troche wiecej molexów bodajrze o 2 więcej! zdarzały się tu na forum sygnały o tym że tagan padł! albo były z nim jakies tam problemy! ale jest też bardzo dużo ludzi zadowolonych! to chyba już kwestia pecha że komuś się trafi jakaś wadliwa sztuka! jednak na topowery było mniej skarg! odnośnie neotec sie nie wypowiem za dużo bo nie miałem z nim styczności! napewno jest to dobry zasilacz co poradzi sobie bez najmniejszego problemu z prądożernymi kompami! z tego co wyczytałem w testach wiem ze napewno jest głosniejszy od topowerów, taganów , bequietów ale w jak dużym stopniu tego juz nie wiem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam pomóżcie w wyborze zasiłki http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=104205 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamatsu Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Witam wszystkich Tak jak pisałem już na tym super forum wzięło mnie na wyciszenie kompa. Maty już mam, wentylator Pentagram jest – jeszcze tylko zasilacz. Przeczytałem tego ten tema od dechy do dechy i teraz zastanawiam się który zasilacz wybrać ?? Do TOPOWER zachęcił mnie bartek_bart. Zastanawiam się jeszcze nad Taganem, BeQuiet. Panowie co wybrać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Hej Benito wspominałeś coś o nowych neotecach z odpinanymi molexami. Wiadomo może kiedy będą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Prawdopodobnie pod koniec stycznia, ale to jeszcze nic pewnego. Na razie jeszcze będziemy testować prototypy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamatsu Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Witam wszystkich Tak jak pisałem już na tym super forum wzięło mnie na wyciszenie kompa. Maty już mam, wentylator Pentagram jest – jeszcze tylko zasilacz. Przeczytałem tego ten tema od dechy do dechy i teraz zastanawiam się który zasilacz wybrać ?? Do TOPOWER zachęcił mnie bartek_bart. Zastanawiam się jeszcze nad Taganem, BeQuiet. Panowie co wybrać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybens Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Pewno większość ekspertów :P się pewno uśmiechnie ale mam takie pytanko: mam starego chiefteca 230 W :> który przeżył już porządną burzę więc może niedługo paść i tak się naczytałem iż może za sobą inne rzeczy pociągnąć do grobu więc chce coś kupić . Ale że nie posiadam dużo pieniążków.......do 140 zł tak około.....to czy lepiej kupić jakiś lepszy zasilacz ( poradzćie jakis do tej kwoty) czy może odrazu obudowę , tyle że właśnie wtedy zasilacz będzie w takiej kwocie typy Tracer czy cuś co chyba nie jest za dobre?! Bo niby właśnie chciałbym se obudowke zmienić no ale właśnie czy nie za kiepskie są zasiłki w takich tanich obudowach??!? Mój sprzęt : pentium 1,7 , 256ramu , hdd 80gb seagate , radeon 9550GB(nie podkręcany) cd rom , cd rw Z góry dzięki za wszelkie wyrozumiałe wypowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...