Bednarcm Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Witam, wczoraj zauważyłem, że "jakimś cudem" zegar w kompie spieszy mi się około 5 minut. Zsynchronizowałem czas z jakimś serwerem, było ok. Dzisiaj rano znów to samo... Czytałem gdzieś, że jeżeli nForce działa na magistrali != 200, to następuje z czasem przekłamanie zegara. U mnie jest około 180. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Jeszcze nie oglądałem płyty głównej - nie miałem kiedy... Płyta została zakupiona w grudniu '03, wersja (jeżeli dobrze pamiętam) 2.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 normalka, blad RTC. Musisz znalezc FSB ktore mu bedzie pasowalo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 tez mi sie zegar spieszylna fsb 200mhz ale teraz dziala w porzadku. nic nie zmienialem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 heh mi na fsb 200 zwalnia o minute :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 to normalka na NF2. wiem bo mialem Abita nf7-s ( 3 sztuki) FIC AU13 epoXa 8RDA+ rev 1.1 rev i rev 2.2 teraz mam EpoXa 8Rda3+ i o dziwo tylko raz mi się zegar spieszyl w ciagu 3 miesięcy 8O zobacz jak ci się bedzie zegar spieszyć to gry bedą sie lekko przycinac.. :( pisalem już kiedyś o tych RTC :) http://forum.purepc.pl/about45043.html&highlight=rtc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednarcm Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Dzięki WIELKIE za odpowiedzi. Pokręcę trochę magistralą, chociaż już mi zasilacz nie wytrzymuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 no to odkrec:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednarcm Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Logan"]no to odkrec:] Ona już jest sporo "odkręcona" :-) Komp przestął nagrywać płyty - odłączyłem cdrom, trochę się poprawiło, ale czasem jeszcze się psuły - zjechałem z 200 magistralą do ok. 180... Teraz czekam na wypłatę i zapoluję na Chiefteca 360_coś_tam :-) Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...