mib Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Wpadlem na calkiem ciekawy pomyls jak wyciszyc kompa a konkrtnie te cholerne wentylatory!!!! Zastanawialem sie nad kupnem jakiegos kontrolera montowanego w zatoce cd-rom ale czy nie lepeij uzyc np czegos takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12631. mylse ze spokojnie mozna kontrolowac 2 lub wiecej wentylkow. Problem moze byc jedynie z zobaczeniem jakie obroty ma kazdy z kontrolowanych wentylatorow (chyba ze komus na tym nie zalezy) ale na to tez jest sposob!!!! A mianowicie wystarczy podlaczyc zolty przewod do odpowiedniego gniazda na plycie glownej!!!! Ja tak zrobilem i od wczoraj kontroluje obroty wentylka na procu (Pentagram Freezone QC-80 AlCu i do tego wentylka 80 wyciagajacego) wszystko pieknie smiga!!!! Kwestia umieszczenia dodatkowych kontorlerow np z przodu obudowy lub zatoce jest kwestia indywidualna!!!! Co o tym sadzicie???? P.S. Cenowo wyjdzie na pewno taniej niz gotowy kontroler a i nie trzeba lutowac robiac go samemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 bezsensu temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ja tam lubie lutowac i robic cos samemu, jak zapewne wiekszosc urzytkownikow. Nic nie odkryles, a temat jest bez sensu i nic nie wnosi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Przecież te gniazda na płycie między innymi właśnie po to są? Co w tym odkrywczego i innowacyjnego??? Żółty przewód w wentylatorach (jak wiadomo 99% społeczności) też właśnie służy do kontroli obrotów. Jak dla mnie temat do zamknięcia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...