forest kila zbila Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Heja szukam kogos kto mierzyl juz miernikiem napięca na tej plycie... ciekaw jestem na ile mozna ufac pomiarom z plyty i ew.jakie są odchylenia pomiedzy V mierzonymi miernikiem a z plyty.. mam dziwny odczyt mianowicie 12v dochodzi do 12,7v... trochę dużo szczegolnie porownujac do pomiarow z k7s5a czy 8kha+ (wiem 5v na proc) gdzie napiecia nie odchodzily na 2% od idalnych co jeszcze dziwniejsze -> w biosie 12v=11.96 a idle pod win (Hmonitor/Asus probe) 12=12,41 oraz 12=12,70+ load, troche duza roznica :-] sprzet - a7v880 z 2500+ @ fsb207 @ auto ( bios vcore=1.62, win idle vcore=1.728, zworka overvoltage na OFF) + 9700pro, 1xhdd + cdrw, 3x80mm, temp 42*C load,, zasiłka to enlight 300W HPC-300-202 (to samo co chief/sirtec) Pozdro :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Pozwolisz ,że się przyłączę ja nie mam takiej odchyły na 12V ale na Vcore - bios 1.65V a w Asus Probe 1.778 V - spora różnica ??? I teraz licho wie czy na procku jest rzeczywiście prawie 1.8 V czy nie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 ja natomiast na tej plycie mialem podawane 12 V jako 11.4V :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 coooś te pomiary szaleją ;-) ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RsNeo Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 napisz jaki masz zasliacz bo jesli to codegen to napiecia moga byc od 11.00v do 14.00v zaleznie od obciazenia jesli to modecom antec czy inny z "wyrzszej polki" minimum 300wat to moze byc wina plytki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 napisz jaki masz zasliacz bo jesli to codegen to napiecia moga byc od 11.00v do 14.00v zaleznie od obciazenia jesli to modecom antec czy inny z "wyrzszej polki" minimum 300wat to moze byc wina plytki mój zasilacz to chif 360W to jest ewidentny zły pomiar plyty! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 napisz jaki masz zasliacz bo jesli to codegen to napiecia moga byc od 11.00v do 14.00v zaleznie od obciazenia jesli to modecom antec czy inny z "wyrzszej polki" minimum 300wat to moze byc wina plytki mój zasilacz to chif 360W to jest ewidentny zły pomiar plyty! dokladnie , niestety , ale rozrzut nawet w tym samym modelu plyty , w bledach pomiaru dochodzi do parunastu procent .. i jedyne to mierzyc miernikiem i porownywac z odczytem biosu ( programu ) , ale koledze ktory ma te sama plyte i tak to nic nie da bo moze miec kompletnie inaczej skalibrowany czujnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 hmm trzeba by to wybadac moze to kwestia revizji albo biosa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RsNeo Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Witam popieram Post Pietia i forest kila zbila niestety sa to tylko zle odczyty z plyty za to polecam sprawdzic miernikiem bo calkiem mozliwe to (jeden natysiac ale..) oboje mozecie miec uszkodzone zasilacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Hmm, pikanterii doodaje fakt że pomiędzy napięciami w biosie a pod win są ogromne różnice,,, ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Potwierdzam - duże różnice w odczytach między biosem a Asus Probe ???!!!! . Mnie najbardziej denerwuje Vcore w Windzie 1.778 V a w Bios 1.65V - zamiast 12 V mam wskazanie 12.2 V to jeszcze ujdzie . Aha na razie wyłączyłem funkcję Q-Fan bo to co dziś zauważyłem postawiło mi włosy na głowie - przy takich ustawienaich jak miałe komp startował bez włączonego wiatraka na procku i wchodził tak do Windowsa a następnie po ok 5 min włączał się wiatrak !!! Muszę poczytać jak ten Q-Fan działa zanim zacznę go używać !!! Swoją drogą dla Asusa pała za manula i 5+ za płytę :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Mi też w bisoie pokazuje napiecie 11.396 :) na lini v12 a w windowsie 11.906 a mam cheifa 360,ta płyta ma zwalone odczyty napiec i tyle,ale tak to jest spoko,a po za tym,nie mozna ustaic bezpiecnzej granicy temp,gdze ma sie komp wyłaczac,co ,czy to jest automat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...