Skocz do zawartości
Gość Confi_old

GF 3 TI GainWarda

Rekomendowane odpowiedzi

Hello mam pytanie, posiadam GF 3 Titanium Ti/450 TV GainWarda 128drr PowerPack Golden, cos takiego :)

Dołączona grafika

i teraz tak: chodzi mi o podkrecanie karty na ile moge sobie pozwolic i jakim programem prosze o pomoc :) z gory dziekuje !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnij sobie Riva Tuner. A na ile mozesz sobie pozwolic musisz sprawdzic sam. Podniesc taktowanie rdzenia i pamieci i robic testy.

Zmudna zabawa ale warto. Uzyj szukajki znajdz posty o twojej karcie zobacz ile wyciagali koledzy z forum i na JAKIM CHLODZENIU.

Pamietaj zeby podkrecac musisz miec dobry zasilacz trzymajacy napiecia

Pozdrawiam Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz mam Tracera 450 od P4

a powiedz mi w porownaniu do nowych kart Radenow i GF FX do jakich modeli mozna ta moja obecna karte porownac np po podkreceniu :) ?

i jakie sterowniki najlepiej zainstalowac?? nie wiem kogo sie o to pytac poniewaz tej karty malo osob ma, przewaznie maja 64ddr bo z tego co mi wiadomo ciezko bylo w Polsce ta karte dostac ! ja mam ja ze Stanow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosta sprawa krecisz dopoki niepojawiaja sie artefakty na ekranie i wszystko chodzi

jezeli zaczynaja sie artefakty to obnizasz i testujesz.

jak tak zrobisz poinformuj o osiagnietych rezultatach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

programem ? wpisujesz ro rejestru "coolbits" i masz w zakladce od sterow suwaki z czestotliwosciami od core i mem i lecisz z tym co 5 Mhz w gore az do "artow" albo "stop klatek" ja na standartowym chlodzeniu (zmienilem tylko paste) mam 250/510 i wszystko smiga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to wersje 64MB miały lepsze pamiątki niż wersje 128 - ale na 500 powinny pojsc tak czy siak - 64 przewaznie chodzily na 540-550 ;) Ale rdzen na 250 przy takim chlodzeniu to mozesz na luzaku puścic (mi chodzil tyle na standardowym chlodzeniu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra zrobilem 250/500 i co teraz? jak sprawdzic czy wszystko jest ok ? za duzo akurat nie wiem o kartach jak sprawdzic temp czy cos takiego :) czy dobrze chodzi? prosze o rady i sorry (bo moze to glupie pytania) ale nie chce niczego zepsuc

Podkrecilem w Target Adapter oraz w Driver Settings dobrze robie? :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na VGA Silencerze na rdzeniu mam 265 Rock Stable, ale po założeniu Silencera pamięciu zaczeły sie gorzej kręcić - 520mhz a wczęsniej było 550mhz :), pewnie to wynika z tego, że standardowy coolerek wiał też na radiatory pamięci, a teraz mają cieplej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi