Gość Confi_old Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Hello mam pytanie, posiadam GF 3 Titanium Ti/450 TV GainWarda 128drr PowerPack Golden, cos takiego :) i teraz tak: chodzi mi o podkrecanie karty na ile moge sobie pozwolic i jakim programem prosze o pomoc :) z gory dziekuje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Sciagnij sobie Riva Tuner. A na ile mozesz sobie pozwolic musisz sprawdzic sam. Podniesc taktowanie rdzenia i pamieci i robic testy. Zmudna zabawa ale warto. Uzyj szukajki znajdz posty o twojej karcie zobacz ile wyciagali koledzy z forum i na JAKIM CHLODZENIU. Pamietaj zeby podkrecac musisz miec dobry zasilacz trzymajacy napiecia Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Confi_old Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 zasilacz mam Tracera 450 od P4 a powiedz mi w porownaniu do nowych kart Radenow i GF FX do jakich modeli mozna ta moja obecna karte porownac np po podkreceniu :) ? i jakie sterowniki najlepiej zainstalowac?? nie wiem kogo sie o to pytac poniewaz tej karty malo osob ma, przewaznie maja 64ddr bo z tego co mi wiadomo ciezko bylo w Polsce ta karte dostac ! ja mam ja ze Stanow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Akurat ilosc pamieci na tej karcie nie ma znaczenia w wydajnosci... wiec spokojnie mozesz sie sugerowac postami ludzi ktorzy mieli lub maja ta karte z 64 Mb pamieci. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=866...r=asc&&start=30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Confi_old Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 wszystko czytalem ale wolabym konkretne wypowiedzi tutaj chyba ze nie macie ochoty pisac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 prosta sprawa krecisz dopoki niepojawiaja sie artefakty na ekranie i wszystko chodzi jezeli zaczynaja sie artefakty to obnizasz i testujesz. jak tak zrobisz poinformuj o osiagnietych rezultatach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Confi_old Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 ale nic sie nie spali ? nie chce niczego zepsuc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 ale nic sie nie spali ? nie chce niczego zepsuc :( Za podkrecaniem zawsze idzie ryzyko uszkodzenia sprzetu (wprawdzie przy umiejetnym jest ono bardzo male, ale ciagle jest) - jesli nie chcesz zepsuc to nie krec :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 mi po zbyt mocnym OC 4Ti po prostu zawieszało 3Dmarka... i koniec :) Od razu wiedziałem co jest grane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 programem ? wpisujesz ro rejestru "coolbits" i masz w zakladce od sterow suwaki z czestotliwosciami od core i mem i lecisz z tym co 5 Mhz w gore az do "artow" albo "stop klatek" ja na standartowym chlodzeniu (zmienilem tylko paste) mam 250/510 i wszystko smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 PRZY TAKIM CHŁODZENIU TO WYSOKO PÓJDZIE. ZACZNIJ ODRAZU OD 250 gpu I 500 mem - TYLE TO ONE LECĄ NA STANDARDOWYM CHŁODZENIU. pOzDrO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikohR Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Z tego co wiem to wersje 64MB miały lepsze pamiątki niż wersje 128 - ale na 500 powinny pojsc tak czy siak - 64 przewaznie chodzily na 540-550 ;) Ale rdzen na 250 przy takim chlodzeniu to mozesz na luzaku puścic (mi chodzil tyle na standardowym chlodzeniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Confi_old Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 dobra zrobilem 250/500 i co teraz? jak sprawdzic czy wszystko jest ok ? za duzo akurat nie wiem o kartach jak sprawdzic temp czy cos takiego :) czy dobrze chodzi? prosze o rady i sorry (bo moze to glupie pytania) ale nie chce niczego zepsuc Podkrecilem w Target Adapter oraz w Driver Settings dobrze robie? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 1. 3 pełne testy 3Dmark2001 2. później 3 pełne testy 3Dmark2003 3. Włącz swoją ulubiona giercę, pograj pół godzinki. Jak wszystko jest OK to podnosisz taktowanie o 10Mhz i wracasz do pkt. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 U mnie na VGA Silencerze na rdzeniu mam 265 Rock Stable, ale po założeniu Silencera pamięciu zaczeły sie gorzej kręcić - 520mhz a wczęsniej było 550mhz :), pewnie to wynika z tego, że standardowy coolerek wiał też na radiatory pamięci, a teraz mają cieplej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 ja mam narazie 230/520... ale bede krecic dalej, poprzednia karta miala 255/535 ale padła i po wielu bojach dostalem taka sama "prawie" nowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...