Stiff Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Witam serdecznie, Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat tej płytki (sądzę, że nie jestem jedyny), dlatego proszę wszystkich uzytkowników o opinie o mobo. Oczywiście nie mówię o flagowych produktach LanParty ani Infinity bo o tych płytach mozna dużo przeczytać. Na myśli mam zwykłą płytę DFI, która w sklepie kosztuje 280zł. Będę wdzięczny za komentarze lub linki do testów, recenzji, opisów.... http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...id_produktu=596 :?: :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 chodzi Ci o NFII Ultra-AL? spoko plyta. z wygladu mozna pomylic z Asusem. roznica od strony OC w stosunku do Infinity/Lanparty to napiecie pamieci - tylko do 2.8V. zaleta w stosunku do NF7 jest jedne port SATA. Wada - tylko 3 porty audio. poskladalem juz z 10-20 kompow na niej i zadne sie nie krzaczyl ani zaden nie wrocil. mozesz smialo kupowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 masz tu linka do tego tematu na forum w/w(najlepszego w Kraku) sklepu http://www.pcprojekt.pl/forum/viewtopic.ph...5&highlight=dfi Ps rapra trochę się powtórzyłeś :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurcio Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Płytka bardzo dobra na NFORCE2 z dobrymi parametrami dla mniej "wymagających" Od tych droższych różni się tym że nie posiada FIREWIRE ani RAIDu ale nie każdy to potrzebuje :-) a po za tym reszte posiada w jak najlpeszym wykonaniu.Ma Serial ATA x1, LAN, dźwięk jest bardzo dobry.Athlon 2500 śmiga jako 3200 na pamięciach 2x256/400 TwinMos CL2.5 Wszystko śmiga na FSB 400 bez żadnych padów systemu na boxowym wiatraczku ;-) Jak ktoś nie potrzebuje dwóch wyżej wymienionych opcji to płytka jest warta polecenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 A i dodam to co rapra zakres napięć jest do 2,8 ,co mnie by skłoniło do kupna jedak infinity ,bo różnica wynosi 80zł(jak ja kupowałem (w PCP) 2 tygodnie temu wynosiła 90zł) co nie jest jakimś dużym wydatkiem a na pewno lepszym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Wielkie dzięki za odpowiedź. Tak prawdę powiedziawszy to nie zależy mi na wysokim zakresie napięć dla pamieci. Chcę kupić wydajną, stabilną płytę, która i tak ma pracować z Athlonem XP 1800+ (? x max220) i Twinmosami CL2.5, więc 2.8V VDimm jak dla mnie wystarcza (mam nadzieję). Przymierzam się jeszcze do Epoxa 8RDA+ rev 2.2., jednak szalę tutaj przechyli chyba cena no i mój sentyment do DFI :) Chociaż SS by się przydał. Jeszcze raz dzięki za pomoc, serio jestem wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...