Skocz do zawartości
pasażer

Fortron FSP300-60BT+Athlon 1700+ COÅš JEST NIE TAK!

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym, że nie mogę dać więcej napięcia na procku niż

1,7v powyżej tej granicy nawet już przy 1,725 zaczynają sie problemy,

zwisy itp. A co za tym idzie nie mogę więcej procka podkręcić :evil:

Wydaję mi się, że na fortronie nie powinno być z tym problemu :roll:

Napięcia trzyma ładnie:

2270 1,7v(10*227)

12v=11,91-11,93

5v=4,99-5,1

3,33v=3,3-3,32

Po godz prime95. Odczyt z płyty :roll: bo niestety nie posiadam miernika

Co może być tego przyczyną :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za chłodzenie służy mi Spire FrigeRock(70x70x40 z miedzianą podstawką i wentylatorem 70x70 3500rpm) i na tym co mam w podpisie po godz w prime95 temp max 51C. A pzy napięciu 1,8 nawet nie wystartuje. To znaczy komputer się uruchomi a monitor milczy. Może w biosie coś trzeba zmienić???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydaje mi się żeby to była wina chłodzenia ponieważ wcześniej miałem jakiegoś tam titana i procek był ustawiony tak jak w podpisie i działał stabilnie przy temp coś około 65C. Zasilacz raczej też to nie jest ponieważ nawet drugi bieg się nie załancza. Czyżby to była granica mojego procka:? Dla wiadomości powiem że jest z 7 tyg BO JIUHB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej katował go mój brat, ponieważ wtedy to był jeszcze jego (chociaż szczeże mówiąc nie wiem czy on go kręcił, raczej nie bo on nie ma o tym zilonego pojęcia). Kiedy go odkupiłem od niego to działał u mnie na tym titanie około tygodnia. kupiłem potem tego spire od kumpla za 25zł(OKAZJA) bo wydawał mi się bardzo wydajny ponieważ u niego na 0,18 1600+ max temp 39c(nie kręcony) i na deflaucie mam temp max 33c. Więc za dużo nie był katowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zauważyłem, że napięcie na procku zaczeło znacznie skakać (wcześniej było wmiare 1,69-1,7) a teraz 1,66-1,71 (dodam tylko że na deflaucie napięcie wynosi 1,5-1,52) więc już chyba wiadomo kto jest winowajcą. jakiś trefny musiał mi się trafić ten fortronik :( Może pomogło by troche przykręcenie napięcia :?: Dzisiaj spróbuje ale dopiero na wieczór, teraz śmigam do szkółki. A tak wogóle BENITO dzięki za pomoc :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nb mam zalmana zm-nb47j na sb również mam radiatorek z rivy. Z miernikiem mogę mieć problem bo jak narazie kaski nie mam, a jak się jeszcze okaże, że mi grafiki na gwarancji nie uznają to już kąpletnie będzie kiszka, a pożyczyć nie mam zabardzo od kogo. A te mierniki z allegro za około 20 zł są coś warte :?: Chyba będę musiał odpuścić prockowi :(:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi