Gladiator Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Za ile mozna kupić dobre chłodzenie wodne i czy to jest duzo wydajniejsze od zwykłego coolera i gdzie cos takiego mozna kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 To jest dużo wydajniejsze, Można qpić za jakieś 200zł, a qpuje się np.tu :arrow: www.siliconvalley.pl www.4max.com.pl www.discotech.waw.pl Oraz na szrocie ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 To jest dużo wydajniejsze, Można qpić za jakieś 200zł, a qpuje się np.tu :arrow: www.siliconvalley.pl www.4max.com.pl www.discotech.waw.pl Oraz na szrocie ;) . Na szrocie to tylko nagrzewnice :)) a odnosnie 200 zl to chyba ciezko bylo by zlozyc WC za taka cene no wiesz sam blok i pompka to juz ponad 100 zl do tego wezyki no i CHLODNICA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 odnosnie 200 zl (...)to chyba ciezko bylo by zlozyc WC(...) Ciężko ale da się ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 odnosnie 200 zl (...)to chyba ciezko bylo by zlozyc WC(...) Ciężko ale da się ;) . oczywiscie wszystko sie da,ja kupilem za 99 zl z allegro :)))) wiem wiem prosze nie pisz mi ze to gowno bo juz slyszalem setki razy i zreszta sam sie przekonalem :)) po malych przerobkach jakos u mnie dziala ale zamierzam wlasnie kupic cos mocniejszego dlatego zdziwila mnie twoja cena 200 zl 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Tak ciezko posukac na forum ? Przeciez to jeden z wiodacych tematow :? Poczytaj prosze troszke, dowiesz sie prawie wszystkiego o wielu roznych kombinacjach WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 no ja sie zamknalem w.................480 zeta 8) 8) 8) 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 http://www.allegro.pl/mojastrona.php?id=25775 Ja kupilem stad. Mimo, ze duzo ludzi narzeka ja sobie chwale. Sprzet jak w opisie, po 6sciu godzinach pracy w windowsie 42 stopnie Po 6 godzinach grania 50. Temperatura nie przekroczyla 51 stopni. Uklad nie nadaje sie do extremalnego podkrecania ale jako cichy zestaw chlodzacy a napewno cichszy i lepiej chlodzi niz Zalmany bo tylko je uwarzam ze ciche coolery powietrzne. Jesli zalezy ci na osiagach to najlepiej jak samo zlozysz od A do Z bo wiesz na czym stoisz taki lajf W kazdym badz razie sprzet w/w polecam, utrzymuje kontakt z producentem i szybko otrzymuje konkretne odpowiedzi, z komentarzy na www.mojepc.pl gdzie zostal przyprowadzony test w/w ukladu widac ze gosc ktory robi to, to modyfikuje caly czas na lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Oczywiście że jest dużo wydajniejsze niż zwykły Cooler a pozatym przedłuża żywotnośc procka :) Dużo było tematów na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agunniun Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 na goldenorbie mialem 67'c z D700, teraz mam 49 na XP1600+ (ten sam sprzet). Uwazam ze porownywanie wskazan temperatury na roznych kompach to oznaka cwiercmozgowia. Kosztowalo mnie to sporo dlubaniny, chodzenia, i mniej niz 60zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Uwazam ze porownywanie wskazan temperatury na roznych kompach to oznaka cwiercmozgowia. czyli wedlug ciebie wszyscy ludzie co pisza recenzje cooleroof to cwiercmoozgowcy ???? :lol: LOL porownanie chlodzenia na roznych kompach ma sens bo procek wydala taka sama moc ! Wiec odprowadzic trzeba taka sama ilosc ciepla na kazdym kompie. No zalezy jeszcze troszke od MOBO ale tak to nie kumam ciebie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 czyli wedlug ciebie wszyscy ludzie co pisza recenzje cooleroof to cwiercmoozgowcy ???? :lol: LOL porownanie chlodzenia na roznych kompach ma sens bo procek wydala taka sama moc ! Wiec odprowadzic trzeba taka sama ilosc ciepla na kazdym kompie. No zalezy jeszcze troszke od MOBO ale tak to nie kumam ciebie 8) agunniun ma czesciowo racje. Rozne plyty podaja rozne wartosci temperatury. Korzystaja z roznych czujnikow, roznie rozmieszczonych itd. Czesto ludzie myla pozatym temperature chipsetu z temperatura wewnatrz kompa. Nawet gdy sa uzyte takie same komponenty badajace temp to i tak bywaja roznice. A i temperatura otoczenia nie u kazdego jest taka sama. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 I dlatego właśnie co drugi serwis hardware'owy, przed lub po recenzji daje taki teskt, że w zależności od systemu, wyniki mogą być inne, więc prosze nie mieć pretensji o to, że u nas jest tyle a u Was inaczej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 agunniun ma czesciowo racje. Rozne plyty podaja rozne wartosci temperatury. Korzystaja z roznych czujnikow, roznie rozmieszczonych ...dlatego lepszy jest termometr zewnetrzny - o duzej czulosci - ale i tak zostaje watpliowsc czy czujnik byl dokladnie w tym samym miejscu itd IMHO i tak jest to bardziej obiektywne niz mierzenie przez czujniki plyty :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ja dałem ok 100 za blok+zapinkę (Mate :D ) do tego pompka AquaEl 600 l/h (32zł - Castorama) + 2 m węży 10mm (5 zł) + nagrzewnica od poldka za szrota - 30 zł) + 2 wiatraki przeciągające powietrze przez nagrzewnicę - (30 zł Action). Max temp. po 4 h grania w NWN - 38 C - na konfigu jak poniżej - czyli koło 200 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ja zlozylem moje WC za jakies 170zl ,obecna temperatura procka to 32.5C i to bez nagrzewnicy :!: Trzeba wiedziec gdzie i jakie czesci kupwac :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 dlatego lepszy jest termometr zewnetrzny - o duzej czulosci - ale i tak zostaje watpliowsc czy czujnik byl dokladnie w tym samym miejscu itd IMHO i tak jest to bardziej obiektywne niz mierzenie przez czujniki plyty :!: Owszem ale malo kto taki posiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agunniun Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Dla fanow porownan proponuje polepszenie chlodzenia: wez 15 cm papieru toaletowego, zloz w kosteczke, wloz miedzy czujnik termometru a proce. zrob pomiar. :) A wszystko ponizej zlotowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...