Skocz do zawartości
Gladiator

chlodzenie wodne

Rekomendowane odpowiedzi

To jest dużo wydajniejsze, Można qpić za jakieś 200zł, a qpuje się np.tu :arrow: 

www.siliconvalley.pl

www.4max.com.pl

www.discotech.waw.pl

Oraz na szrocie ;) .

Na szrocie to tylko nagrzewnice :)) a odnosnie 200 zl to chyba ciezko bylo by zlozyc WC za taka cene no wiesz sam blok i pompka to juz ponad 100 zl do tego wezyki no i CHLODNICA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnosnie 200 zl (...)to chyba ciezko bylo by zlozyc WC(...)

Ciężko ale da się ;) .

oczywiscie wszystko sie da,ja kupilem za 99 zl z allegro :)))) wiem wiem prosze nie pisz mi ze to gowno bo juz slyszalem setki razy i zreszta sam sie przekonalem :)) po malych przerobkach jakos u mnie dziala ale zamierzam wlasnie kupic cos mocniejszego dlatego zdziwila mnie twoja cena 200 zl 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/mojastrona.php?id=25775

Ja kupilem stad. Mimo, ze duzo ludzi narzeka ja sobie chwale.

Sprzet jak w opisie, po 6sciu godzinach pracy w windowsie 42 stopnie

Po 6 godzinach grania 50. Temperatura nie przekroczyla 51 stopni.

Uklad nie nadaje sie do extremalnego podkrecania ale jako cichy zestaw chlodzacy a napewno cichszy i lepiej chlodzi niz Zalmany bo tylko je uwarzam ze ciche coolery powietrzne.

Jesli zalezy ci na osiagach to najlepiej jak samo zlozysz od

A do Z bo wiesz na czym stoisz taki lajf

W kazdym badz razie sprzet w/w polecam, utrzymuje kontakt z producentem i szybko otrzymuje konkretne odpowiedzi, z komentarzy na www.mojepc.pl gdzie zostal przyprowadzony test w/w ukladu widac ze gosc ktory robi to, to modyfikuje caly czas na lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwazam ze porownywanie wskazan temperatury na roznych kompach to oznaka cwiercmozgowia.

czyli wedlug ciebie wszyscy ludzie co pisza recenzje cooleroof to cwiercmoozgowcy ???? :lol:

LOL porownanie chlodzenia na roznych kompach ma sens bo procek wydala taka sama moc ! Wiec odprowadzic trzeba taka sama ilosc ciepla na kazdym kompie. No zalezy jeszcze troszke od MOBO ale tak to nie kumam ciebie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli wedlug ciebie wszyscy ludzie co pisza recenzje cooleroof to cwiercmoozgowcy ????  :lol: 

LOL porownanie chlodzenia na roznych kompach ma sens bo procek wydala taka sama moc ! Wiec odprowadzic trzeba taka sama ilosc ciepla na kazdym kompie. No zalezy jeszcze troszke od MOBO ale tak to nie kumam ciebie  8)

agunniun ma czesciowo racje. Rozne plyty podaja rozne wartosci temperatury. Korzystaja z roznych czujnikow, roznie rozmieszczonych itd. Czesto ludzie myla pozatym temperature chipsetu z temperatura wewnatrz kompa. Nawet gdy sa uzyte takie same komponenty badajace temp to i tak bywaja roznice. A i temperatura otoczenia nie u kazdego jest taka sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

agunniun ma czesciowo racje. Rozne plyty podaja rozne wartosci temperatury. Korzystaja z roznych czujnikow, roznie rozmieszczonych ...

dlatego lepszy jest termometr zewnetrzny - o duzej czulosci - ale i tak zostaje watpliowsc czy czujnik byl dokladnie w tym samym miejscu itd

IMHO i tak jest to bardziej obiektywne niz mierzenie przez czujniki plyty :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dałem ok 100 za blok+zapinkę (Mate :D ) do tego pompka AquaEl 600 l/h (32zł - Castorama) + 2 m węży 10mm (5 zł) + nagrzewnica od poldka za szrota - 30 zł) + 2 wiatraki przeciągające powietrze przez nagrzewnicę - (30 zł Action). Max temp. po 4 h grania w NWN - 38 C - na konfigu jak poniżej - czyli koło 200 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego lepszy jest termometr zewnetrzny - o duzej czulosci - ale i tak zostaje watpliowsc czy czujnik byl dokladnie w tym samym miejscu itd

IMHO i tak jest to bardziej obiektywne niz mierzenie przez czujniki plyty :!:

Owszem ale malo kto taki posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...