bogdan75 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Wymieniłem wczoraj Durnia 1800 na Semprona 2200+. Zapuściłem 3DMarka 2001SE i... żadnej różnicy!! :lol: W cenie też nie ma żadnej różnicy , więc nie ma czym się podniecać. Jedyna zaleta to ,że ma taką samą wydajność przy wolniejszym zegarze (1500MHz) a co za tym idzie mniej się grzeje - u mnie nawet o 10 stopni!! I temperatura waha się od 35 (spoczynek) do 55(podkręcony i po Colinie4) stopni. Co do O/C - może nie umiem tego dobrze zrobić ale... Gorzej sie kręci od Durona - może z racji wolniejszego taktowania. Udało mi się wycisnąć FSB 180MHz - przy napięciu 1,7V. Przy okazji zauważyłem , że moje pamięci nie chodzą nawet na FSB 204MHz - czyli nie wytrzymują 408 MHz... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Ty chyba chcesz nabawić się na początek ovocka :evil: Nie dość, że użyłeś wprowadzającego w błąd tematu topiku, co jest niezgodne z regulaminem, to jeszcze umieściłeś go nie w tym dziale co trzeba ( vide Podstawowe zagadnienia) i w zasadzie nic nie napisałeś.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 true ;-] potestuj dalej, ile sięgnie na wyzyszym napięciu,,, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Wymieniłem wczoraj Durnia 1800 na Semprona 2200+. Zapuściłem 3DMarka 2001SE i... żadnej różnicy!! :lol: A cos ty myslal, ze dostaniesz cos nowego ? Heh... wcisneli ci starego, zardzewialego T-Breda z zablokowanym mnoznikiem. SEMPRONY TO SYF I UNIKACIE TEGO. Do jasnej ciasnej... ile mozna zajadac sie odgrzewanymi kluchami ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan75 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 ...ja to wiem - pracuję w sklepie komputerowym i sądziłem , że takie porównanie kogoś zainteresuje - ale za to jeszcze dostałem zjebkę!! A co do zestawów komputerowych do domu - co mam Wam klientom proponować skoro nie ma Athlonów??!! K8 na s754?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Spokojnie, Bodzio... chodzi o to, ze Semprony dobrze reklamuje sie w MaxMedia, Tesco... a nie tu, na Forum :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Ja zrobiłem lepszy test :] to dopiero są sztuki pełna selekcja i 2200Mhz stabilne na hynix d43 http:\\ <= Link został skasowany bo naruszał regulamin. kto powiedział że są cienkie hehe,chyba jednak niewszystkie. edit: Link z posta został skasowany, ponieważ nie wolno umieszczać ofert sprzedarzy w innym dziale niż Sprzedam. Punkty karne za nie dostosowanie się do regulaminu :!: romek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Podaj steppingi tych "wyselekcjonowanych" sempronów 2200+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Sempron 2200+ I CO WY NA TO :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Bogadan75: To coś nie tak z tym Twoim sprzętem. Z własnych doświadczeń i z wypowiedzi ludzi w internecie wiem że Semprony 2200 bez problemu idą na szynie 200 bez zmiany napięcia. No chyba że trafiłeś na jakąś dziwną serię. Lamperator: Gadasz bzdury. Fakt. może Sempron to nie jest demon szybkości jeżeli patrzeć na mhz, ale w praktyce 1800 mhz jakie sie bez żadnego problemu wyciąga z semprona 2200+ starcza do wszystkiego. Nowy Windows ma wyjść w roku 2006 i dopiero wtedy kupno maszyny nowej generacji będzie uzasadnione. A do czego teraz moc obliczeniowa ( mówie o zastosowaniach domowych ) ? mp3, GG, Poczta, Net, Gry, Grafika, office, programowanie, rar, obróbka i kompresja filmów, - oto do czego głównie użytkuje swój komputer zwyczajny człowiek w domu. W grach liczy sie karta graficzna. W obróbce filmów oprócz procesora duże znaczenie ma również wydajność i przepustowość pamięci i dysk twardy. Nie można więc ślepo patrzyć na procesor i wmawiać ludziom że sempron to złom. Liczą sie także inne komponenty komputera. Wprawdzie różnica czasowa w kompresji filmu do divx czy rozpakowywaniem kilkusetmegowego archiwum na pewno będzie widoczna gdy porównamy semprona 1800 mhz z jakimś podkręconym bartonem 2500+ lub szybszym - tutaj jednak każdy musi sobie zadać pytanie czy oszczedność czasu będąca w uproszczonych warunkach proporcjonalna do taktowania procesora jest tego warta ? Nie wątpie, że są domowi użytkownicy nie idący na kompromis i zawsze wybierający najszybsze rozwiązania, ale większości ludzi zapewne dodatkowe mhz procesora nie sa do niczego potrzebne. Dzisiaj komputer już jest standardowym sprzętem domowym, a dzięki "wyścigowi zbrojeń' pomiędzy amd a intelem za niewielki pieniądze można kupić wcale nie taki wolny komputer jakby sie mogło z pozoru wydawać gdyby patrzeć tylko na mhz procesora low endowego i high-endoweg Myslisz dobrze ale nie do konca. Skoro Smepron kosztuje 2,5x wiecej niz duron 1800 to po co go kupowac ? Przeciez taki duron poradzi sobie z domowymi pracami rownie dobrze co ten Sempron. SEMPRONOM MOWIE STANOWCZE NIE ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Bogdan75, wiesz, na tym forum jak zakałda się taki temat to musi on byc w pełni pokryty wiadomościami. Musi być komplet testów i informacji min: dokłądny steeping, seria, data produkcji, Maks. częstotliwośc, maks FSB, napiecia i maks. osiągi na konkretnych, testy do zblizonego modelu procka, screeny z Prime, CPU-Z, przepustowość z Sandry lub Everesta (AIDA), testy na jakimś solidnym benchmarku 3D w 640x480 itp. Ludziska ,muszą wiedzieć w co się łądują. To forum ma pewien poziom i trzeba się dostosowac.... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 GenetiX do wciskania ludziom swoich proców jest dział "Sprzedam", a nie platforma AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Ja juz nie wiem co z tymi semptronem. Dali FSB 166 Mhz i nic wiecej a tu wydajnośc taka jak na zwykłych XP. W czy leży chaczyk ?? Rozumiem to tak jak bym ustawił mojego 1800+ na 166 magistali to mam 2200 ?? dla mnie lol :lol: nic juz nie kumam. Teraz też lece na 166 Mhz ale * 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coach Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 "Skoro Smepron kosztuje 2,5x wiecej niz duron 1800 to po co go kupowac ? " nowy duron 1800 i sempron 2200 sa w dokladnie takiej samej cenie, a uzywany duron na pewno nie jest 2,5 raza tanszy ;) Co nie znaczy ze mam zamiar zmienic swoja zabawke na cos innego. Mnie obecny "duronoathlon" wystarcza naprawde do wszystkiego i musze sie tu zgodzic z Elfem - dla ludzi nie ma teraz nic lepszego niz taki sempron 2200 jesli nie chca przeplacic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil997 Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 witam ja swojego Semprona 2200+ podkrecilem do 1800mhz vcore 1,50v i pracuje mi stabilnie temperatura cpu po podkreceniu 40-45!! udalo mi sie go podkrecic do 2000mhz tylko bo na wiecej plyta glowna nie pozwala :( ??!!!! PŁ.GŁ PCCHIPS M848A V2.1 PAMIEC GOODRAM DDR256 400MHZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Sempron 2200+ I CO WY NA TO :D tyle to ja mialem na XP1700+ na 1.75V z odblokowanym mnoznikiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...