Skocz do zawartości
angel554

Sterowniki ATI 8500 i windows xp z SP2 :( help

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam ati 8500 i jak zainstalowałem windowsa xp z sp2 to po instalacji sterowników (najnowszych lub troche starszych) ze stronki ati przy odpalaniu windowsa pojawia się blue screen że sterowniki wykonały błąd :( co robić :( ma ktoś może jakąś łatke na to? albo coś :( prosze o odp. :(]

PS.

moja wersja sterów to najnowsze z ati page (catalyst 4.9)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczysc calkowicie stery programem Driver Cleaner 3 i wtedy zainsaluj ponownie.

Ja mam karte jak w podpisie, mam WinXP SP2 i uzywam Omeg na Cat.4.7 i nie mam najmniejszego problmu. Wszystko chodzi tak jak powinno. Dodam ze stery mialem zainstalowane na WinXP Sp1 i potem instalowalem SP2 ale to nie powinno miec znaczenia jak mi sie wydaje.

I jeszcse jdeno. Sa dwie wersje najnowszych sterow. Dla Radeonow 95x0 w gore i druga paczka sterow dla radkow starszych czyi rowniez twojego. Czy przypadkiem nie sciagnales sterow dla <95x0 :?: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam podobne pytanie mianowicie mam XP SP1 i stery omega 4,6 i moje pytanie czy omega będzie mi działać jak zainstaluje sp2

z góry dzięks

poozdrofki ogorek

Mam SP2+Radka 9100(czyi 8500 z innym biosem ;) ) i najnowsze omegi i chodzi pieknie :).

Z catalystami mialem problem bo po dniu znikl mi control panel(mialm wted jeszcze SP1 :) ). Wywalilem je i wgralem najnowsze omegi(bo akurat wtedy wyszly :) ) i wszystko smiga super :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi