Szymoon Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Witam. Odwiedzilem lub bede odwiedzal salony samochodowe nastepujacych firm, troche dalej napisze o tym, jak zostaje sie obsluzonym: Fiat, Lancia, Alfa Romeo Renault Volvo(6) Peugeot(3) Nissan Toyota(2) Opel(4) Citroen(5) Ford Ocene ogolna juz wystawilem - od 1 do 6 z czego 6 to najlepsza. Tam gdzie nie ma oceny - jeszcze nie bylem w tym salonie. Volvo - 6. Wczoraj gdzies tak kolo 17:30 wszedlem do salonu, od razu przed soba widze piekny klasyczny samochod volvo - Amazon bodajze. Ledwo przeszedlem przez prog to od razu fotograf do mnie podbiega i pyta czy zdjecie zrobic. Oczywiscie zdjecie sobie zrobilem, klasyka poogladalem. Ogolnie pierwsze wrazenie na 6. Nastepnie przechodzac do rzeczy czyli volvo V40 zostaje mi zaproponowana kawka/herbatka (akurat podziekowalem). Jak tylko znalazlem sie przy samochodzie, to mily pan podchodzi i pyta w czym rzecz. Wsiadam sobie do srodka, zagladam gdzie chce - to raczej standard. Sprzedawca praktycznie mnie nie opuszcza na krok i gdy tylko chce o cos zapytac moge to zrobic. Pozniej przechodzimy do stlika, zeby sprawy techniczneo bgadac, jakies prospekty pozbierac. Dostalem oprocz tego ladna ksiazeczke z prezentacja volvo (w nastepnych samochodach juz o tym nie bede wspominal - chyba, ze takowej ksiazeczki nie dostane). Jeszcze jakis czas obgadalem sprawy techniczne, ide sobie spowrotem wsiasc do samochodu - jeszcze raz. Sprzedawca na chwile mnie opuszcza i wraca z torba, w srodku mini flaga volvo i koszulka dla mnie. Wychodze z usmiechem na twarzy i oczekiwaniem na zdjecie. Volvo dba o klienta. Peugeot - 3. Wchodze, w srodku glucho nikogo nie widac, tylko jakis facio z recepcji, no dobra podchodze ogladam sobie 307SW, w koncu jak facet nie podchodzi to go pytam o cos. Podszedl dal prospekty, ale o wszystko trzeba bylo pytac. Sprzedawcow nie widac. Wyszedlem po 5 minutach raczej niezadowolony. Ksiazeczki nie dostalem Toyota - 2. Wchodze, witam sie, jakis pan do mnie po jakiejs chwili podchodzi i pyta co mnie interesuje. O sprawach technicznych sobie pogadalismy jako-tako. Chce obejrzec samochod, facet mnie ciagnie do garazu i musze sie przepychac w ogromnej ciasnocie i brudzie, zeby dojsc do tego, ktory chce obejrzec. Ogolnie to wlasnie ten garaz zadecydowal o ocenie. Opel - 4. Po wejsciu dwoch panow nie jest zdecydowanych ktory mnie ma obslozyc, wk oncu jeden podchodzi i sobei jako tako rozmawiamy, nawet dosc mily. Ale placze sie to tu to tam i kiedy go trzeba to go nie ma. Na plus trzeba powiedziec, ze oprocz ksiazeczki dostalem prezentacje multimedialna. No i od reki moglem sie przejachac nowym oplem vectra. Obsluga moglaby byc lepsza Citroen - 5. Akurat samochod ktory chcialem obejrzec byl troche zajety przez pierwsze chwile wiec musialem poczekac troszke - ale nie trwalo to dlugo i sam rowniez moglem wsiasc do srodka. Sprzedawczyni(nawiasem mowiac calkiem ladna ;)) podobnie jak w volvo zawsze byla "pod reka" i mozna bylo sie o wszystko wypytac. Poprosila o wizytowke i bede mial jazde probna citroenem C5 z 3 litrowym silnikiem V6 w przyszlym tygodniu - oczywiscie oni do mnie zadzwonia. Ogolne wrazenia wyniesione z salonu bardzo dobre. Do volvo nie brakuje wiele. A moze same samochody kogos ciekawia ? :) Volvo V40 Skorzana tapicerka, w srodku pelen luksus, wygodne fotele, wydaje sie troche waskawy w porownaniu z innymi ale dane techniczne tego nie potwierdzaja. Bardzo ladny, silnik ma mocny. Fajny samochod Peugeot 307 SW Jedyne co mi sie w nim podoba to wielka szyba na dachu. Fotele maly i raczej malo wygodne, deska rozdzielcza taka sobie. Silniki to jak do malucha, praktycznie peugeot ma najgorsze silniki z jakimi sie spotkalem. Toyota Avensis Fotele sredniej wygody, deska rozdzielcza nie przypadla mi do gustu, ale ma cos w sobie i moze sie podobac. Silniki sredniej jakosci. Opel Vectra Wyglad w srodku bardzo ciekawy. Wszystko czytelne i latwo dostepne, nie ma tej wloskiej finezji - ale po niemiecku tez da sie tworzyc w miare ladne wnetrzne. Ogolnie duza przestrzen, auto ma wspanialy silnik, cichutko w srodku. Na koleinach nie zachowuje sie jednak zbyt pewnie - byc moze bylo to z powodu szerokich opon Citroen C5 Podoba mi sie wykonczenie wnetrzna i deska rozdzielcza, wskazniki czytelne, latwo dostepne przyciski. Siedzenia sredniej wygody (akurat byly z najtanszej wersji). Silnik chyba najlepszy w tej klasie i cenie. Ogolnie samochod bardzo dobry w kazdym aspekcie. Jak komus sie spodobalo, to napisze o innych salonach i samochodach, jak tylko tam bede. A jak nie to trudno... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A po co ? Nudzisz sie w domu czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A po co ? Nudzisz sie w domu czy jak? Jak ci niepotrzebne bo jezdzisz maluchem, to nie musisz czytac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 I czego sie bulwersujesz? Zapodajesz temat bez wiekszego sensu i sie dziwisz ze sie nie podoba. A gdybys bardzo chcial wiedziec to jezdze Passatem GT a nie kaszlakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 he..mnie znają już chyba we wszystkich salonach w mieście :) I to od małego :D Tydzień temu poszedłem do Nissana ze starszym, bo mieliśmy specjalne zaprosznie. Sobie poprowadziłem Nissana Patrola 3.0 TD po torze terenowym. NIe powiem, fajna maszyna- 200 tys. zł 8O A wcześniej jak byłem w Warszawie to pojeździłem sobie Jeepem Cheerokie 3,7 - też fajna maszyna. Ja tam na obsługę nie narzekam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a kim ty jesteś :P że cię tak zapraszają :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Witam. Odwiedzilem lub bede odwiedzal salony samochodowe nastepujacych firm, troche dalej napisze o tym, jak zostaje sie obsluzonym:...troche nie wiem po co to pisales jezeli nie podajesz adresow - z mojego doswiadczenia (z kwietnia), bylem np w 3 salonach Opla w Wa-wie, w 1 z nich ze 3x i tak: - w jednym obsluga na 5 a mozliwosc "przymierzenia sie" do samochodu 3+ - w drugim obsluga na 4- a mozliwosc "przymierzenia sie" do samochodu na 5- - w trzecim (tym co bylem kilka razy) - zalezy za ktorym razem obsluga od 3 do 5, mozliwosc "przymiarki" na 4 uzylem Twojej skali ocen, a o przymierzniu piszac mialem na mysli nie tylko to ze wsiadasz, ale jazde probna i wymaganie modelu jak ja chce a nie jaki akurat stoi przed salonem :!: wynika z tego ze nie tylko salon salonowi nierowny, ale jeden ze sprzedawcow moze byc gorszy/lepszy od drugiego - ktorego moze akurat nie byc o pojechal na jazde probna z innym klientem - wiec IMHO Twoje opisy troche bez sensu (bez urazy) - chodzi o to ze nie byles w stanie obiektywnie ocenic jakosci uslug po 1 wizycie i tylko w 1 salonie danej marki :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...