EXO3 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Niewiem czy ten topic tu pasuje no ale trudno:) A więc.. Mam problem z graniem online. Niewiem dlaczego pingi są tak wysokie skoro gdy np ściągam z jakiejś stronki mp3 to leci mi tak ok 200kBs więc chyba szybko nie?? I wydaje mi sie że nie powinno być problemów. Dlaczego się tak dzieje?? Mały upload czy co?? Jestem połączony z internetem za pomocą sieci LAN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Domin] Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 A co maja pingi do szybkosci transferow?? Mozna miec szybkie lacze i dupne pingi i odwrotnie....sproboj zmienic MTU na np 500 i sprawdz czy pingi sie nie poprawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Cytat Niewiem czy ten topic tu pasuje no ale trudno:) A więc.. Mam problem z graniem online. Niewiem dlaczego pingi są tak wysokie skoro gdy np ściągam z jakiejś stronki mp3 to leci mi tak ok 200kBs więc chyba szybko nie?? I wydaje mi sie że nie powinno być problemów. Dlaczego się tak dzieje?? Mały upload czy co?? Jestem połączony z internetem za pomocą sieci LAN.Sprawdz trase pingu i bedziesz wiedzial gdzie lezy problem. Z mojego dosiwadczenai wiem, ze wina jest zazwyczaj u providera :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Cytat Cytat Niewiem czy ten topic tu pasuje no ale trudno:) A więc.. Mam problem z graniem online. Niewiem dlaczego pingi są tak wysokie skoro gdy np ściągam z jakiejś stronki mp3 to leci mi tak ok 200kBs więc chyba szybko nie?? I wydaje mi sie że nie powinno być problemów. Dlaczego się tak dzieje?? Mały upload czy co?? Jestem połączony z internetem za pomocą sieci LAN.Sprawdz trase pingu i bedziesz wiedzial gdzie lezy problem. Z mojego dosiwadczenai wiem, ze wina jest zazwyczaj u providera :(A jak to zrobić :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Start -> Uruchom -> wpisujesz tracert IP lub domena, czyli naprzyklad tracert 192.168.100.1 albo tracert wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vakso Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 zmienialem mtu i nic to niedaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 A czy to normalne że z np Torrenta idzie tylko ok 3 kilo/s przy dużej ilości seedów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Cytat A czy to normalne że z np Torrenta idzie tylko ok 3 kilo/s przy dużej ilości seedów?? Zalezy to od wielu czynnikow. Szybkosc twojego lacza i jego upload, posiadanie lub tez nie zew. ip, rodzaj sciaganego pliku, pora dnia i nocy. Nie nalezy takze zapominac ze bt potrzebuje troche czasu na rozpedzenie sie, choc nie zawsze chce sie rozpedzic, roznie bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Pewnie jestes w sieci osiedlowej :( Tak sie dzieje gdy admin zapomni/nie bedzie mu się chciało ustalić priorytetów na odpowiednie porty- dowiedz się jakich portów uzywa Twoja gra ( na upload i download) i popros admina by ustalił na nie wyższe priorytety w sieci Dodatkowo duże znaczenie na upload sieci( czyli wysyłanie pakietów) i tak np. łącze 100/100 będzie lepsze do gry niż 256/32 (to jest przykład więc sie nie czepiać) :wink: weź sobei zainstaluj jakis program tdo sprawdzenia aktualnuch prędkości np. AnalogX net statlive - i tam masz up- i download pokazany na wykresie podczas grania spradz jakie masz wartości ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Cytat Tak sie dzieje gdy admin zapomni/nie bedzie mu się chciało ustalić priorytetów na odpowiednie porty- dowiedz się jakich portów uzywa Twoja gra ( na upload i download) i popros admina by ustalił na nie wyższe priorytety w sieci A gdzie i jak sprawdzić jakich portów używa dana gra?? :oops: Chodzi mi głównie o ET,CoD,UT,NFS:U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawleka Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Wszystkie te gry używają standardowo portu 7777 ( co do NFS to nie wiem ) Zapytaj równierz admina sieci czy nie masz tych portów poprostu poblokowanych. Jeśli tak to niech odblokuje i ustawi wysoki priorytet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Kiedys mialem kablowke. Transfery nawet po 300KB/s a pingi do dup***. teraz mam neo transfer 128KB/s a ping jak marzenie. Na q3 to max 24ms. Jak widac wszystko zalezy od trasy pingu czyli od kochanego prowidera. Z reguly duze sieci osiedlowe i kablowki maja lipne pingi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Mam jeszcze takie jedno pytanko: Czy odpowiednie ustawienie tych portów zajmuje dużo czasu??? Bo admin się wykręca że nie ma na razie czasu tego mi zrobić :? No i niewiem czy poprostu mu sie niechce czy to rzeczywiście tak dużo roboty :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 udostepnienie portów to minuta roboty. twoj admin to poprostu typowy frajer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...