Skocz do zawartości
MaKaR

Splinter Cell: Chaos Theory

Rekomendowane odpowiedzi

* The Joysticks.ini configuration file has been moved from the game system directory to the Profile folder to allow Limited User Access users (eg. users that do not have administrative rights on the computer) to play the game.

Tak. Jeżeli ktoś jeszcze ma problemy z padem i gra już w fulla (nie wiem jak :) ) i zainstalował pierwszego patcha to plik Joysticks.ini przenieśli z katalogu System do katalogu Profile...to tak jakby ktoś go szukał a nie znalazł ;). A gdzie jest katalog Profile? Nie wiem jak w Fullu ale w demku jest w Moich Dokumentach w katalogu Games i tam go szukajcie a zanjdziecie. Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie obejrzałem Coop Trailer i jestm pod wrażeniem. Osobiście nie sądzę aby można było przy nim spędzić mnóstwo czasu(ze względu na powtarzalność...bo ile razy można robić to samo) ale na bank będzie to świetny dodatek który wręcz trzeba zaliczyć. Versus mode to już inna bajka: żywi przeciwnicy więc rozgrywka nigdy nie będzie taka sama. Taki Coop to gra w grze :). Wykonuje się normalne misje tyle że z drugim graczem i kooperacja jest tam bardzo ważna. Już się doczekać nie mogę :mur: . Wolałbym zagrać z kumplem po LANie ale on niestety jeszcze jedzie na GF2 :-| a po necie to nie wiadomo na kogo się trafi a na dodatek mój net jest tak ambitny że praktycznie w każdej grze mnie wywala po paru minutach z serwera :mur: . No ale cush...:(. NARA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz mam za sobą jedynke splintera (wczoraj o 5rano ukonczona), dwojke zaczelem dzisiaj.. i musze sie przyzwyczaic:/ troszke inaczej:) a trójeczka? licze TYLKO na singla, nie mam czasu na zaglebienie sie w multiplayer.. (starcza q3 we wszystkich odmianach).. a kupie jak wyjdzie.

pozdro.. mam nadzieje ze dwojka jest tak samo dobra jak jedyneczka!

ide spac a jutro po pracy grac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja juz mam za sobą jedynke splintera (wczoraj o 5rano ukonczona), dwojke zaczelem dzisiaj.. i musze sie przyzwyczaic:/ troszke inaczej:) a trójeczka? licze TYLKO na singla, nie mam czasu na zaglebienie sie w multiplayer.. (starcza q3 we wszystkich odmianach).. a kupie jak wyjdzie.

pozdro.. mam nadzieje ze dwojka jest tak samo dobra jak jedyneczka!

ide spac a jutro po pracy grac.

1359552[/snapback]

Gratuluję ukończenia jedynki ! Bardzo dobrze że grałeś po nocach bo wtedy Splinter jeszcze bardziej wgniata w fotel i zachwyca. Ja w jedynkę grałem bez przerwy, zacząłem po południu a skończyłem nad ranem, coś pięknego... Jedyneczka jest jak na razie najlepsza, dwójeczka też ci się spodoba ale na pewno zauważysz że "to już nie to". Niezapomnij jeszcze o "mission packu" do jedynki. A co do multi to mam tak samo (brak czasu) i do grania w sieci wystarcza mi w zupełności Counter Strike: Source, w którego zresztą ostatnio gram bardzo żadko. Wracając do Splintera, to jest to w końcu skradanka i uwielbiam samotne chwile spędzone na rozpracowywaniu leveli i cichej likwidacji wroga.

Co do tej nieszczęsnej oceny na gamespocie, to radzę wszystkim olać gamespot ciepłym moczem :D Ten serwis ładnie wygląda i oferuje dużo ładnych obrazków, ale wartość merytoryczna jest żenująca, może nie zawsze, ale jak widzę niektóre oceny i recenzje to ogrania mnie śmiech. Zresztą według gamespotu, najlepszy Splinter to dwójka, potem jedynka a najsłabszy to Chaos... Po prostu żenada i śmiech na sali. Szkoda tylko że ta dosyć kiepska ocena zaniży lekko ogólny ranking ocen nowego Splinter Cell'a ale i tak jest zajebiście, a ocena OXM, czyli 9,9 / 10 i tak mówi wszystko :D Jebać gamespot :D Maniakom recenzji i ocen, polecam kwietniowy PSX Extreme (zgadnijcie co jest na okładce) w którym znalazła się recenzja wersji na PS2, która jak wiemy jest najbardziej poszkodowana i okrojona. Jaką ocenę dostał okrojony "Chaos Theory" w najlepszym magazynie o grach konsolowych ? Dostał -9 a za jego jedyną wadę uznano pocięte levele i co się z tym wiąże - zbyt częste loadnigi. W wersji PC tego oczywiście nie ma, więc wszystko wskazuje na to, że wersja PC zasługuje na dychę i już. A kto uważa inaczej, temu w mordę ! :D :D :D

Edytowane przez nadmundo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję ukończenia jedynki ! Bardzo dobrze że grałeś po nocach bo wtedy Splinter jeszcze bardziej wgniata w fotel i zachwyca. Ja w jedynkę grałem bez przerwy, zacząłem po południu a skończyłem nad ranem, coś pięknego... Jedyneczka jest jak na razie najlepsza, dwójeczka też ci się spodoba ale na pewno zauważysz że "to już nie to". Niezapomnij jeszcze o "mission packu" do jedynki. A co do multi to mam tak samo (brak czasu) i do grania w sieci wystarcza mi w zupełności Counter Strike: Source, w którego zresztą ostatnio gram bardzo żadko. Wracając do Splintera, to jest to w końcu skradanka i uwielbiam samotne chwile spędzone na rozpracowywaniu leveli i cichej likwidacji wroga.

Co do tej nieszczęsnej oceny na gamespocie, to radzę wszystkim olać gamespot ciepłym moczem  :D Ten serwis ładnie wygląda i oferuje dużo ładnych obrazków, ale wartość merytoryczna jest żenująca, może nie zawsze, ale jak widzę niektóre oceny i recenzje to ogrania mnie śmiech. Zresztą według gamespotu, najlepszy Splinter to dwójka, potem jedynka a najsłabszy to Chaos... Po prostu żenada i śmiech na sali. Szkoda tylko że ta dosyć kiepska ocena zaniży lekko ogólny ranking ocen nowego Splinter Cell'a ale i tak jest zajebiście, a ocena OXM, czyli 9,9 / 10 i tak mówi wszystko  :D Jebać gamespot  :D Maniakom recenzji i ocen, polecam kwietniowy PSX Extreme (zgadnijcie co jest na okładce) w którym znalazła się recenzja wersji na PS2, która jak wiemy jest najbardziej poszkodowana i okrojona. Jaką ocenę dostał okrojony "Chaos Theory" w najlepszym magazynie o grach konsolowych ? Dostał -9 a za jego jedyną wadę uznano pocięte levele i co się z tym wiąże - zbyt częste loadnigi. W wersji PC tego oczywiście nie ma, więc wszystko wskazuje na to, że wersja PC zasługuje na dychę i już. A kto uważa inaczej, temu w mordę !  :D  :D  :D

1359903[/snapback]

Ja mogę się tylko zgodzić. Zresztą czy ważna jest ocena kogoś kogo się tak naprawdę nie zna? Gusta recenzentów są różne i mogą się różnić od gustów graczy. Więc czy mam się tylko wzorować na odczuciach recenzentów i powielać to co oni myślą o grze a sam mam nie mieć własnego zdania? STANOWCZO NIE! Niech za przykład posłuży mi tutaj The Punisher. W PSX Extreme dostał bodajże 6 (albo 6+) a jak dla mnie zasługuje na 8 spokojnie :). Ale to jest MOJE zdanie i mam do niego prawo. Każdy musi sobie sam odpowiedzieć na pytanie "czego oczekuję od gry?" a potem szukać tej która spełnia wymagania znajdujące się w odpowiedzi na to pytanie i tyle. Tak na marginesie to jakby SC:CT recenzował jakiś wróg publiczny tej gry to dostała by ona pewnie 7 MAX ;).

Co do grania po necie to lubię to bardzo. Mogę zagrać z ludźmi z krwi i kości, istotami myślącymi. Jak napisałem już wcześniej taki Versus Mode w SC:PT i SC:CT to może się nie nudzić nawet po kilku miechach bo każda kolejna partia jest inna. Owszem na Singla liczę równie bardzo (albo nawet bardziej) ale multi to coś niesamowitego. Najlepiej się gra po LANie i to na dodatek gdy wszyscy są w jednym pomieszczeniu(nie tylko podczas grania w SC ale we wszystko inne też) bo wtedy się czuję że to jest ZABAWA przez duże "Z"...na odległość (nawet przez Head Seta) to już nie to samo. Na tym polega swego rodzaju fenomm kawiarenek internetowych. Kolesie spotykają się żeby poszpilić w gierki razem. Widzisz swojego wroga/przyjaciela i wiesz że on żyje i oddycha tak jak ty, nie jest bezwzględną maszyną bez uczuć....on jest człowiekiem. Jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim poziom AI botów będzie na tyle dobry aby móc odpuścić sobie grę przez neta...ale nawet wtedy możliwość sprawdzenia się z innym graczem będzie emocjonującym przeżyciem. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Przyznam się jednak że nie gram za wiele(niestety), a to z powodu braku czasu :(. Jednak staram się wygospodarować ze 2 godzinki codziennie na moję hobby, moje drugie życie czyli granie ;).

Oj rozmarzyłem się trochę :). Spadam, 3mta się.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę się zgodzić co do ocen na gamespocie. Nasz rodzimy Mortyr 2 dostał tam bodajże ocenę 6.1. A Driv3r choć też ma masę błędów ale prawie dwukrotnie niższą ocenę bo 3.8 a grywalnością i klimatem przewwyższa on Mortyra o kilka lat świetlnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje.. zaraz instaluje splintera 2 :) Jedynke konczylem TYLKO po nocach (3nocki:) i powiem szczerze,.. nie grało mi sie TAK DAWNO w żadną gre!!! dlatego juz zamówilem pre-order Splintera3.. wracając do jedynki, UWIERZ mi, że jak wybiegalem w ostatniej misji do tych drzwi gdzie wszystko sie konczy, morda sama przyjela ksztalt banana od ucha do ucha i filmik ostatni mnie zabił!!! Tyle grałem (naprawde sie trudzilem zeby niektore misje ukonczyc z jak najlepszym skillem) i naprawde filmik to wszystko rekompensuje!! KLIMAT powala. Jak skoncze dwojke a trojki dalej jeszcze nie bedzie) to przejde jeszcze raz!! Tymbardziej że gre kupilem (angielska wersja) za 19zł na allegro (nowa). Wypasik. Co do mission packa.. nom musze sciagnac:D

Co do oceny trojeczki.. sluchajcie, recenzent zawsze do gry musi podejsc sceptycznie i z dystansem, wiec chce wycisnąć z niej błędy i je wytyczyc najmocniej jak to umie przy tym zanizając ocene. Kiedys nawet w psxextreme cos tam sie staralem udzielac, ale brak czasu i wkladu skreslilo mnie z tego. I powiem wam, że ci ludzie (znam paru) naprawde odwalaja swoją prace pięknie, ktos napisal o punisherze, że dostala w PE 6.. widocznie ta osoba nie grala wlasnie na konsoli w punishera.. naprawde jest na 6.. na pc jest zdeka lepsza.

Splinter3.. czekam, ale TYLKO na singla, bo naprawde w mp po necie mam q3 gdzie naprawde i tak ZA DUZO gram, a chyba nie chcemy zebym sobie zycie zawalil na graniu przez net:) pozdrowienia dla prawdziwych:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie na konsoli nie grałem w Punishera tylko na PC ;)...ale czym one się różnią...sterowniem i tyle. Jak napisałem to była moja ocena i tylko tyle ;). Owszem recenzenci powinni być jak najbardziej obiektywni ale wyobraź sobie że SC:CT recenzuje np. Star (jeden z kolesi w PSX Extreme-kolo od eRPeGów). Reckę popełnił Myszaq a on naprawdę lubi SC. Można by rzec "specjalizacja się kłania". Nie podważam ich pracy, BROŃ BOŻE! Jednak zawsze jedni są za czymś bardziej niż inni. Goście się znają i tyle i zarzucić to ja im nic nie mogę :). No ale my tu gadu gadu a SC3 jeszcze u nas nie ma (ale odkrycie co nie :lol:). Ja osobiście się kopsnę do sklepu po tę gierkę jak już będzie. Ktoś pisał o forach. Zajrzyj na oficjalne forum splintera tam na pewno jest już mnóstwo topików z Fulla (ale sam nie sprawdzałem). Ja choć doczekać się nie mogę to sam nie wiem czy chcę wiedziec o tej grze więcej nim ją dostanę....zepsuję sobie tylko zabawę ;). Nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkim.To demko bylo dostepne dobre 2 miesiace temu i pokazywalo tylko pare pomieszczen bez przeciwnikow.A co do fulla to dziw,ze jeszcze nie pojawoilo sie oficjalnie na peceta,gdyz istnieje juz od jakiegos czasu wersja na PS2 a jesli chodzi o Splinter Cella to na PS2 bylo zawsze sporo czasu pozniej niz na PCcie o jakies pol roku,takze troszq to nie sprawiedliwe.Powinno byc na opak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zacząłem pierwszą misję na piecu. Przyznam, że gierka jest świetna ale za wcześnie na ocenę! Pierwsze wrażenia są extra aczkolwiek narazie mało się dzieje. myślę, że to dopiero początek! :razz: Wieczorkiem napiszę coś więcej o niej.

Aha. Dla znawców tematu nie muszę mówić gdzie można szybko kupić? Zapraszam bo promocja może szybko się skończyć! :D

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he, ale macie (mamy) ciśnienia na tą grę :D Niestety ta rzekoma wersja na PC to tylko małozabawny dowcip. Pozostaje nam znowu czekać, zresztą ja już sobie dawno zamówiłem orginał i liczę że wyjdzie jeszcze w kwietniu. Brak pirata mi nie przeszkadza w takim wypadku. Bo gdyby wszyscy już pocinali w pirata to bym się wkurzył :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ta gre czeka wiecej ludzi niz na Dooma 3 czy HLa 2.Statystycznie jest to druga po STALKERZE najbardziej oczekiwana gra roku 2005,dla mnie czwarta.Pierwszy jest Tomb Raider,drugi STALKER a 3 FEAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ta gre czeka wiecej ludzi niz na Dooma 3 czy HLa 2.Statystycznie  jest to druga po STALKERZE najbardziej oczekiwana gra roku 2005,dla mnie czwarta.Pierwszy jest Tomb Raider,drugi STALKER a 3 FEAR.

1362626[/snapback]

Wątpię, żeby więcej niż na HL2 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi