Skocz do zawartości
MaKaR

Splinter Cell: Chaos Theory

Rekomendowane odpowiedzi

Sry za odkopanie male, ale...

... gra ktos z was w to na necie? Ja wlasnie dostalem te gierke z grafa, a ze juz jest to wypada zagrac, choc nigdy mnie do niej nie ciagnelo... to jak gra ktos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się nazywa gra!

Właśnie ją skończyłem i przyznam, że wciąż mnie zaskakiwała a grafika zrobiła na mnie największe wrażenie ze wszystkich gier powstałych w 2005 w jakie grałem. Przednia zabawa. Dynamiczna rozgrywka, szybkie akcje, wspomniana już grafa, dobrze zgrana z grą muzyka oraz fabuła to jest to co tygryski lubią najbardziej.

Moja końcowa nota to 59%, wyniki od 22% do 96% odzwierciedlają moje postępy i zdobywane umiejętności w grze. Na początku nieśmiało i ostrożnie brnąc poprzez kolejne misje i przeistaczając się w człowieka od brudnej roboty o imieniu Sam "śmierć nie zawsze przychodzi po cichu" Fisher.

W trzech słowach: rewelka jakich mało.

Jeszcze troszkę się podrocze i napisze:

buforowanie shaderów s.m.3.0..

...kocham ten napis...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qqrydza, a gdzie screeny?:>

Wiecie co, mam problem... dostalem gre razem z grafa, wszystko najs, na plycie mam "wyryty" "instalation code" ktroy wpisuje przy uruchomieniu gry... no i dalej niby wszystko ok, ale jak chce grac w multi to prosi mnie o cd keya, a ten z plyty jest za dlugi... a innego codu nie mam? To jakas pol piracka wersja czy jak? ; /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz... młóciłem i nie myślałem o robieniu screen'ów choć wiele scen aż się o to prosiło np: złoty budda albo departament obrony wraz z rzeźbą po której nie omieszkałem się wspiąć. Nie no, nad grafą można się tak onanizować długo bo jest mocna ale najlepsze jest to, że nie jest ona jedynym atutem tej gry.

Na tapecie jest cryengine2 w którym będzie mocno dopracowana fizyka, myślę tu o roślinności poddającej się przechodzącej postaci żołnierza. Panowie splinter już to przecież potrafi.

A nawiązując do Twojego problemiku Pioorek to wydaje mi się, że powinieneś poszukać jeszcze jednego kodu. Jeden jest na płycie a kolejny na książeczce dołączonej do gry.

Pozrdowionka.

P.S. Może jeszcze jakąś misję zaliczę i trzasnę przy tej okazji jakieś grzechu warte foty.

Edit:

Oj, zapomniałem, że gra z kartą była i pewniakiem instrukcji nie było.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie instrukcji brak, wiec wg. mnie to beznadzieja ;/ ktos sie napali ze dostanie oryginala SC i poyknie na necie a tutaj lipa cd keya bral. Dobrze ze nigdy mnie nie ciagnelo do SC wiec nie bede plakal ;] ale i tak lipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos Theory dodawany do grafik, monitorow i innego sprzetu jest wersja na ktorej tylko single player chodzi (jest to oryginalna gra okrojona z multi). Jak ktos chce sobie pograc w multi to niestety musi sobie kupic pelna wersje tej gry w sklepie.

UPDATE

Mylilem sie, fakt :oops:

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i prosze co za slepy piurek ze mnie ;]]]]]]]

Drugi kod jest na kopercie ale strasznie maly ;]]]]]]

Pogralem troche na multi, wbilem do kogos na serv i gra chodzi tragicznie. Wolno itp. W single jest ok.

Lagi? ;/

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspaniala gierka, szkoda ze dopiero od niedawna jest szerzej dostepna ;) DT4

Czy istnieje Patch PL ( wersja kinowa lub pelna ) z obsluga shaderow 2.0 na ATi?

Opcja SM2.0 pojawila sie w patchu 1.04, obecnie mam 1.05 a ostatni patch PL jaki gdzies widzialem to 1.03 :(

Gierka chodzi super w 1280x1024 SM2.0 HDR i wszystkie opcje na maxa :D

Edytowane przez Pinki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej sie podksztalcic w angielskim:) Juz dawno zmienilem na te wersje ze wzgedu na patcha...

P.S.Przeszedl ktos laznie na 100%?

ja na maksymalnym poziomie trudności tylko na 93% ale mam zamiar, po wyjsciu patcha nowego, wrócic do tej gry. Save'y chyba gdzies mam, nawet jakbym nie mial, to od poczatku ja ukoncze:)))) Panowie: marzec-kwiecien i kolejny Sam zawita na nasze sprzety.

hydro: Ja nie wiem gdzie masz problem, ja ten poziom bez problemu ukonczylem..

Edytowane przez peseq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć czasem mapy robiły wrażenie obszernych, rozbudowanych i zawikłanych to w gruncie rzeczy idzie się jak po sznurku. Nie można się zagubić, cele misji dobrze zaznaczone i nie ma możliwości nawet nad czymś się zastanawiać.

Pare screen'ów :D

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hydro: Ja nie wiem gdzie masz problem, ja ten poziom bez problemu ukonczylem..

Bylem juz tam wszedzie,w kazdym obszarze.Znalazlem ukryty szyb wentylacyjny i wszystkie 3 komputery,po wlaczeniu ktorych anna mowi,ze dostep to najlepszy przyjaciel kazdej kobiety :P Znalazlem nawet ukryty tunel,ktory prowadzi mnie do rozmowy 2 straznikow, jaka prince of persia jest zajebista (co pewnie malo kto slyszal :P) Bylem w auli z komputerami.Bylem w pomieszczeniach z magicznymi oknami (chcialbym takie w domu).Bylem nawet w miejscu gdzie jest sciana a za nia kolesie,ktorzy chca mnie dorwac,ale nie maja takiej mozliwosci bo jest sciana :P Podobnie jak sa 2 pietra z windami niedzialajacymi to odkrylm,ze za nimi mozna przejsc przez szybe z wykrywaczem metali.Wiec odpowiedzcie mi - gdzie nie bylem ?? Mam sie dostac do glownego serwera przez laboratorium badawcze.Jakie znowu laboratorium badawcze i jakiego serwera pytam no Was ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, wieczorem po pracu zarzuce ten level i napisze jak ja grałem. mały faq zrobie, jeśli do tego czasu se nie poradzisz.

Bede zobowiazany a zdarzyc to nie zdaze bo wlasnie wychodze do pracy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ggrydza, gdzie jest ta rzezba z pierwszych screenow??

Ostatnia misja kukobo sosho w departamencie obrony.

Hydro2

Parę screen'ów z displace, jest też pomieszczenie z tym nieszczęsnym serwerem. Ale by go użyć musisz zdobyć algorytm dostępu z teczuszki pewnej szyszki.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

A tu szykuję się do wejścia na wizję, będę prezentował prognozę pogody. Sam "chmurka" Fisher.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Żadna rewelka to tak przy okazji, niemalże bieguskiem z przerwą na kawusię i papieroska.

Pozdrowionka.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz...teraz to chciałem sprawdzić z czym Hydro ma taki problem od kilku dni i przy okazji naprowadzić zagubionego na właściwą ścieżkę. A tak w ogóle i w szczególe to przyjemnie jest wypełnić misję w dobrym tempie siejąc śmierć i zniszczenie z kostuchą ramię w ramię.

Ja zdaję sobie sprawę, że chodzi w tej grze by przemykać niezauważonym, być jak cień w ciemnościach nocy i by nikt nie odkrył naszej obecności.

Ale cóż... na sczęście mogę robić co chcę i w jaki sposób mi się podoba. A Ty dalej delektuj się każdym ruchem, bynajmniej ja Ci na to pozwalam.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie bylem w tym pomieszczeniu.Jak cos to jak wroce z pracy i znajde wolna chwile (po 23) to zobacze.Bynajmniej dzieki wielkie za pomoc qqrydza i muniol,jak cos to wejde na stronke Muniola i obczaje co i jak :)Jak sobie nie dam rady to napisze :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hydro2

Znajdź pomieszczenie z automatycznym karabinem maszynowym, wyłacz go i pójdź w kierunku w którym on strzelał. Na końcu podskocz do szybu wentylacyjnego, dalej już z górki ;). Kiedy załatwisz co masz załatwić przy serwerze to będziesz musiał pojechać windą na 3 piętro (od teraz to już banał). Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hydro2

Znajdź pomieszczenie z automatycznym karabinem maszynowym, wyłacz go i pójdź w kierunku w którym on strzelał. Na końcu podskocz do szybu wentylacyjnego, dalej już z górki ;). Kiedy załatwisz co masz załatwić przy serwerze to będziesz musiał pojechać windą na 3 piętro (od teraz to już banał). Pozdro.

Wlasnie o to mi chodzilo :) Myslalem,ze ta gdzie jest ten "celownik" dla karabinu maszynowego nic nie ma i nie wiedzialem po co sie wylacza ten karabin maszynowy,bo nie widzialem tam zadnego szybu :) Dzieki wielkie TVD :) Teraz juz sobie poradze.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat tamtędy to ja wylazłem a dostałem się do serwerowni przez kanał wentylacyjny(łączy on serwerownię, ten mały pokoik i strzelnicę) w malutkim pomieszczeniu z komputerem(za drzwiami z zamkiem elektronicznym). Tam też wgrywa się oprogramowanie szpiegujące. Potem po linie na dół do serwera.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi