Skocz do zawartości
MaKaR

Splinter Cell: Chaos Theory

Rekomendowane odpowiedzi

najpierw musisz na gorze jak sa skrytki to poj i otworzyc bodajze numer 1024 i tam bedzie takie urzadzenie do otwierania. potem idziesz na dol i wtykasz je w jedno miejssce na klucz a do drugiego sam idziesz. jak juz zaczynasz otwierac to jak przeskoczysz o jeden zabek to musisz odczekac z 5 sekund az tamto urzadzenie zrobi to samo. jak juz otworzysz to zakladasz bombe na drzwiach i.... JEBUT! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem w trzeciej misji... Problem polega na tym, że zrobiłem quick-save'a w skarbcu, a przy wychodzeniu z niego włącza się alarm. Został mi jeszcze tylko jeden mail do podłożenia i gdzieś wyczytałem, że komputer jest przy głównym wejściu do banku... A niestety alarm sprawia, że drzwi tam są zablokowane zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz... Męczyłem się mocno, żeby przejść tą misję na 100% a teraz mam od nowa zaczynać? :angry: Czy jest jakiś inny sposób żeby się tam dostać?

edit:

@TrueVanDal: dziękóweczka :)

Edytowane przez Dziobak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem w trzeciej misji... Problem polega na tym, że zrobiłem quick-save'a w skarbcu, a przy wychodzeniu z niego włącza się alarm. Został mi jeszcze tylko jeden mail do podłożenia i gdzieś wyczytałem, że komputer jest przy głównym wejściu do banku... A niestety alarm sprawia, że drzwi tam są zablokowane zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz... Męczyłem się mocno, żeby przejść tą misję na 100% a teraz mam od nowa zaczynać? :angry: Czy jest jakiś inny sposób żeby się tam dostać?

Jak jesteś w skarbcu i jeszcze nie wyszedłeś to wystarczy że (po zrobieniu czego trzeba) założysz gogle termiczne i ten laserek który jest przy wyjściu ze skarbca będziesz widział. Teraz wystarczy użyć SC Pistol a raczej jego OCP (tego "zakłócacza" elektroniki") na źródle tego lasera i możesz wyjść bez alarmu. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw musisz na gorze jak sa skrytki to poj i otworzyc bodajze numer 1024 i tam bedzie takie urzadzenie do otwierania. potem idziesz na dol i wtykasz je w jedno miejssce na klucz a do drugiego sam idziesz. jak juz zaczynasz otwierac to jak przeskoczysz o jeden zabek to musisz odczekac z 5 sekund az tamto urzadzenie zrobi to samo. jak juz otworzysz to zakladasz bombe na drzwiach i.... JEBUT! :D

Dzieki!! Już jestem w misji Pantenhaus( czy jakos tak ) . Swoją drogą giera wgniata :wink: w ziemię :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej mam problem w misji 4 penthouse na dachu budynku jest helikopter i tam gdy wchodze na gore i probuje zjechac po lince to mi sie gosciu sam puszcza i nie moge sie dostac na drugi budynek wie ktos jak to zrobic??

znalazlem jeszcze cos na temat splintera 4

http://www.splintercell.cenega.net/index.p...7&Itemid=95

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6323

http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=3186

http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=4280

moze i juz to bylo ale nie wiem bo jestem nowy

fabula jak z chronicles of riddick brzmi naprawde zachecajaco i juz nie moge sie doczekac

Edytowane przez hamtaro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej mam problem w misji 4 penthouse na dachu budynku jest helikopter i tam gdy wchodze na gore i probuje zjechac po lince to mi sie gosciu sam puszcza i nie moge sie dostac na drugi budynek wie ktos jak to zrobic??

znalazlem jeszcze cos na temat splintera 4

http://www.splintercell.cenega.net/index.p...7&Itemid=95

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=6323

http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=3186

http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=4280

moze i juz to bylo ale nie wiem bo jestem nowy

fabula jak z chronicles of riddick brzmi naprawde zachecajaco i juz nie moge sie doczekac

O ile dobrze pamiętam to nie wystarczy tylko podskoczyć i czekać aż Sam sam zjedzie po lince. Trzeba cały czas trzymać przycisk (skoku bodajże) bo inaczej Sam puszcza linkę.

Temat o SC:DA (4 część) jest już na forum. Zajrzyj do "Indexu gier" tam masz linki do praktycznie wszystkich tematów gier jakie były poruszane na forum.

INDEX GIER

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O.K probowalem trzymac skok ale to nic nie daje sam caly czas sie puszcza nie wiem czemu moze ktos inny wie jak to zrobic help plx

Może to ja coś źle mówię :unsure: . Naprawdę grałem w to kilka miechów temu więc trudno mi teraz mówić co i jak. Ale to trochę dziwne żeby coś było nie tak. Ewentualnie trzymaj "przód" albo coś....wątpię żeby był tu błąd gry. Powodzenia!

EDIT:

Chyba jednak nic specjalnego trzymać nie trzeba. Powinno się podejść pod linkę, podskoczyć i Sam powinien się złapać (teraz chyba już nic się nie trzyma). Teraz chyba Sam powinen zjechać bez przeszkód a jeżeli się nie rusza na tej lince to nacisnąć przycisk kierunku odpowiednio do tego gdzie jest zjazd....Kurde, nie wiem. Niech ktoś pomoże koledze bo ja nie bedę teraz instalował gry żeby to tylko sprawdzić (a sejwów też nie mam). Szkoda że nie mogę pomóc :(. Jeszcze się zapytam: Sam spada gdy już zjeżdża?

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jednym ze screenów pojawia się "Dolby Digital"

Czy to znaczy, że z X-Fi mogę mieć przestrzenny dźwięk przez kabel cyfrowy? :blink:

------------------

Ehhhh :cry:

To chodzi o Dolby Digital Live. Czyli SoundStorm2 ..... :( http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/3...3403#1061023403

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to ja coś źle mówię :unsure: . Naprawdę grałem w to kilka miechów temu więc trudno mi teraz mówić co i jak. Ale to trochę dziwne żeby coś było nie tak. Ewentualnie trzymaj "przód" albo coś....wątpię żeby był tu błąd gry. Powodzenia!

EDIT:

Chyba jednak nic specjalnego trzymać nie trzeba. Powinno się podejść pod linkę, podskoczyć i Sam powinien się złapać (teraz chyba już nic się nie trzyma). Teraz chyba Sam powinen zjechać bez przeszkód a jeżeli się nie rusza na tej lince to nacisnąć przycisk kierunku odpowiednio do tego gdzie jest zjazd....Kurde, nie wiem. Niech ktoś pomoże koledze bo ja nie bedę teraz instalował gry żeby to tylko sprawdzić (a sejwów też nie mam). Szkoda że nie mogę pomóc :(. Jeszcze się zapytam: Sam spada gdy już zjeżdża?

no niestety probowalzem jusz wszystkiego trzymalzem do przodu trzymalzem skok wszystko probowalzem i nic. skacze do linki Sam jedzie jedzie i jakies 1/5 od budynku puszcza sie i spada na dol nie wiem o co chodzi. Thx ze chcialzes pomoc. jak ktos wie to niech napisze jak to zrobic bo gra mnie zdeka wciagla :P i chcialbym jom skonczyc

moglby mi ktos pomoc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety probowalzem jusz wszystkiego trzymalzem do przodu trzymalzem skok wszystko probowalzem i nic. skacze do linki Sam jedzie jedzie i jakies 1/5 od budynku puszcza sie i spada na dol nie wiem o co chodzi. Thx ze chcialzes pomoc. jak ktos wie to niech napisze jak to zrobic bo gra mnie zdeka wciagla :P i chcialbym jom skonczyc

moglby mi ktos pomoc??

Sam powinien sam zjechac po linie , ale chyba wiem czemu u ciebie jest inaczej. Mianowicie obok tej linki jest taki świecący napis i aby zjechać chyba trzeba go wyłączyć( strzelić w niego, ponieważ gdy jest wyłączony to przeciwnicy cię nie widzą i nie strzelają do ciebie , przez co prawdopodobnie spadales ) , ja ten etap przechodzilem akurat na Chucka Norrisa więc gdy juz tam doszedłem to przeciwnicy strzelając we mnie sami zbili ten napis .

Edytowane przez _Ran'dall_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam powinien sam zjechac po linie , ale chyba wiem czemu u ciebie jest inaczej. Mianowicie obok tej linki jest taki świecący napis i aby zjechać chyba trzeba go wyłączyć( strzelić w niego, ponieważ gdy jest wyłączony to przeciwnicy cię nie widzą i nie strzelają do ciebie , przez co prawdopodobnie spadales ) , ja ten etap przechodzilem akurat na Chucka Norrisa więc gdy juz tam doszedłem to przeciwnicy strzelając we mnie sami zbili ten napis .

Ale pewnie zuważyłby gdyby do niego strzelali. Ja tam wszystkich unieszkodliwiłem po cichu więc ja np. nic rozbijać nie musiałm (a już na pewno tego neonu). Ale kto wie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skieruj się natomiast w stronę świecącego napisu. Wyjdź po drabinie na górę, a następnie zawieś się na linie. Aby to zrobić musisz jedynie podskoczyć (oczywiście w prawidłowym miejscu). W ten oto sposób przedostaniesz się na drugi dach.

to jest fragment z poradnika więc musisz zrobić tak jak tu pisze a jak nie działa to coś źle robisz albo masz jakiś błąd w misji ale powinno działać

acha z napisem nie musisz nic robić jak go nie zeszczelisz to jedynie będzie większe prawdopodobieństwo że ktoś cię zauważy

Edytowane przez futureman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem w necie informacji o spolszczeniu do tej gry. Cenega przygotowała profesjonalne spolszczenie z Mirosławem Baką w roli Sama Fishera. Ma to postać jednej płyty CD.

Korzystał ktoś z Was z tego spolszczenia? Ja się je instaluje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem w necie informacji o spolszczeniu do tej gry. Cenega przygotowała profesjonalne spolszczenie z Mirosławem Baką w roli Sama Fishera. Ma to postać jednej płyty CD.

Korzystał ktoś z Was z tego spolszczenia? Ja się je instaluje?

Wszyscy którzy kupili grę w Polsce (naszą rodzimą wersję) mają to spolszczenie. Orginalnie gra jest po angielsku i na to instaluje się patcha PL. Spolszczenie jest IMO OK. Trochę Lambert dziwnie brzmi na początku ale idzie się przyzwyczaić. Strażnicy też mogliby dać z siebie nieco więcej "uczucia" bo czasem brzmią mocno przeciętnie. Za to Baka jest wypas :). Wszystko na początku jest takie "inne", po dwóch wcześniejszych wersjach w ANG głosy znam/y doskonale i początkowo jest dziwnie, nienaturalnie ale później jest jak najbardziej w porządku. Oczywiście to jest tylko moje zdanie. Poruszany był już ten temat w tym topicu i zdanie były lekko podzielone (chyba większości się podobało ale były też osoby niezadowolone ze spolszczenia). Ale przynajmniej nikt nikogo nie zmusza do instalowania tego co też jest plusem (sam najpierw przechodziłem grę w oryginale). Widać jednak że Cenega odwaliła kawałek solidnego spolszczenia. Kazali nam przez to miech czekać na grę u nas ale nie zawiedli choć pewne elementy mogły być lepsze. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TrueVanDal

Czy kolejność instalacji ma znaczenie? Gra, patch 1.03, spolszczenie? Inaczej?

A jeśli okaże się, że mam wersję amerykańską można pliki ze spolszczenia podmienić ręcznie?

I jeszcze jedno: czy jakąś komendą można wyświetlić liczbę fps? Nawet nie wiem czy grafika ładna, ciągle używam noktowizora (druga plansza dopiero :oops: )

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie moglem zniesc glosu Baki, musialem wlaczyc oryginalne glosy i tylko korzystac z polskich napisow. Glos Sam'a jest oryginalny i nie do zastapienia wg mnie. Pogralem troche z polskimi glosami i stwierdzilem ze gra sie zrobila jakas taka nijaka. Sam zobaczysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TrueVanDal

Czy kolejność instalacji ma znaczenie? Gra, patch 1.03, spolszczenie? Inaczej?

A jeśli okaże się, że mam wersję amerykańską można pliki ze spolszczenia podmienić ręcznie?

I jeszcze jedno: czy jakąś komendą można wyświetlić liczbę fps? Nawet nie wiem czy grafika ładna, ciągle używam noktowizora (druga plansza dopiero :oops: )

Hmmm, trudno mi powiedzieć jak jest z kolejnością. Mam oryginalną wersję polską. Gra jest chyba w wersji 1.00. Po instalce zarzuciłem tego patcha PL i on od razu zaproponował instalację NAJPIERW patcha 1.02 (wtedy nowszego nie było ;) ) tak jakby rzeczywiście oryginał był w 1.00. Zgodziłem się i po spatchowaniu od razu poszła instalka patcha PL. Od tej pory miałem już wersję 1.02 PL i każdy kolejny patch musiał być specjalnie do wersji PL (ze strony Cenegi chyba można to dostać, były też na www.3dgamers.com ale tylko do 1.03). Jeżeli masz amerykańską wersję to nie mam zielonego pojęcia czy to pójdzie niestety :(. Wersje Europejskie i Amerykańskie mają oddzielne patche co kazałoby sądzić że jakoś się różnią. Możesz jednak spróbować. Jeżeli patch jest od niewłaściwej wersji to pewnie nie zaskoczy. A czy sam patch PL działa na wersji Angielskiej jest mi niewiadome.

Czy da się podmienić pliki. Nie wiem bo sam tego nie robiłem ale wydaje się że można. Czekałoby Ciebie wtedy kopiowanie odpowiednich plików do odpowiednich katalogów. Z lekka uciążliwe ale...

Komenda na FPS. Znowu nie wiem ;). Podejrzewam że jakoś można. W katalogu z grą jest banchmark i podczas jego działania widać na ekranie informacje m.in. o FPSie. Pewnie więc jakoś da się to włączyć i w grze. Jak, to już inna bajka ;). Pozdro.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam do Was pytanko. Kilka miesięcy temu grałem w splinterka ale go nie skończyłem. Doszedłem do poziomu, w którym startujemy na podwieszanym suficie w jakimś gabinecie. No i dzisiaj postanowiłem go dokończyć. Ściągnąłem savey z internetu ale niestety splinter ich nie widzi dla tego, że nie ma wpisów w pliku /profiles/default/default.dat. Tego pliku z save-ami nie ma. I pytanie. Da się coś zrobic czy muszę szukać stanów gry z tym plikiem? A może ktoś udostępni mi savey? Mam PL ver.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie pomoge bo mam wersje EN [oryginał, żeby nie było ;] dołączona do gf 6600 gt :) kumpel gry nie potrzebował to mi podarował :P ] Także chyba ci save nie załapie ;) A może zrób update do najnowszej wersji ? Może wtedy załapią save'y :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak bardzo ci zależy na tym pliku to prosze bardzo :) Click to DL :]

Jak by co pliczek upnięty prosto z folderu

C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Ubisoft\Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory\Profiles\DEFAULT

Powinien ci widzieć wszystkie save'y, aż do ostatniej misji ;]

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po małym przekombinowaniu udało mi się uruchomić sejvy ale nie widzę nigdzie levelu, na którym skończyłem. :( Możecie powiedzieć jak nazywa się poziom, w którym startujemy na takim jakby podwieszanym suficie, a pod nami rozmawia 3 gości, po czym opuszczają to pomieszczenie?

PS. Lanc - dzięki za pliczek. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi