Skocz do zawartości
MaKaR

Splinter Cell: Chaos Theory

Rekomendowane odpowiedzi

A ja dzisiaj znalazłem czas i skończyłem Splintera ;) Grałem na NORMAL (najłatwiejszy poziom) także to nie żadna rewelacja jeśli chodzi o umiejętności, ale od dzisiaj gram na Hard / Professional (jeszcze sie zastanowie ;] / zobacze czy na pr0 nie będzie za trudno)

Dołączona grafika

Udało mi się chociaż 1 misję ukończyć w 100% :D [jak widać preferuje styl gry "Stealth" - nie zabijać nikogo, przemknąć niezauważonym ;] wkońcu splinter to skradanka a nie FPP :)

Dołączona grafika

A tutaj koniec gry i podsumowanie w % :] (nie wypadłem chyba tak źle :P)

Pozdro

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie się nad tym już zastanawiałem wczesniej ale przypomnieć sobie nie umie :/

EDIT:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Właśnie sprawdziłem początki wszystkich misji pokolei. W żadnej z nich nie zaczyna się podwieszonym przy suficie. Jedynie przy misji "Battery" na początku spuszczamy się na linie na dół, a na dole rozmawia 2 kolesi ;] No i jeszcze misja "Displace" na początku trzeba zatrzmać taki wielki wiatrak z szybku wentylacyjnego, potem zejść do szybu i z tego co pamiętam to na dole rozmawialo 3 kolesi, potem sobie wyszli z pokoju, ty zeskoszyłeś na dół i zobaczyłeś bajeranckie szklane drzwi, które się stawały przeźroczyste lub nie ;] Zobacz może to jest to :)
W menu load dajesz > Mission jbc ;) Daje do spojlera bo coś tam o grze napisane, jeszcze by się ktoś poczuł urażony :P

Pozdro

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się cieszę, że mogłem pomóc [;

Zaczynam grę od nowa na Professional :) Powinienem dać sobe rade :D A co do samej gry to zasługuje na to, żeby ją przejść jeszcze ze 2 razy i zrobić we wszystkich misjach te 100% :) Teraz czekam na nowego Splinterka, który zapowiada się rewelacyjnie ;)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem spolszczenie i mam mieszane uczucia. Jest po polsku więc nie trzeba się skupiać na rozumieniu ale ta wersja jest jakaś drewniana :? Angielska bardziej mi pasuje

Trzecia misja: bank. Sam początek, włamywanie się do systemu informatycznego żeby otworzyć zamki. Jak to zrobić? Jak przy pomocy tego dekodera złamać kod?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do spolszczenia to uwazam tak samo, tyle ze ja dodatkowo nie moglem zniesc tego "drewnianego glosu Baki. a co do uzywania tego "crackera" hasel-kodow to tez mialem problem na poczatku, moze wlacz sobie tutorial o lamaniu kodow (jest tam gdzies w menu). pozniej nabierzesz wprawy, ja juz nie pamietam dokladnie jak to sie robilo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi wam o ten elektroniczny odpowiednik wytrycha? Hmm o ile pamietam to trzeba naciskac kursorem liczby ktore sie podswietlaja, zanim znikna -_=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie skonczylem SCCT

na koncu filmik i tekst

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
"dziekuje panie prezydencie, sam nie bedzie podwyzki - jedz na wakacje"

i creditsy

to cale zakończenie? 0_o LOL!

żałosne jak na scenariusz reklamowany tak znanym nazwiskiem... Ale to moze ja jestem przewrazliwiony po ekstra MGS'ach, ktore pod wzgledem fabuły syciły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi się gra tak zrąbała że nie dało sięprzejść końcówki gry po prostu komputer sięresetował, z lekka mnie to dobiło i musiałem przeczytać co było na końcu z poradnika ale filmiku końcowego nie widziałem, więc pytanie, czy może ktośnapisać co było w filmiku końcowym ?

i czy ktośmiałtaki problem z grą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ja mam problem gra mi sie nie uruchamia ;/ Instaluje sie wszystko ok klikam Play i klapsydra pojawia sie na 3 sec i znika i tyle...pograne, nie wiem czemu kiedys gralem i bylo ok moze wina sterow Caty 4,9 ? czy moze brak SP 2... Dodam ze gra jest orginalna... :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pomoże ktoś ?

Edytowane przez imba18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bez zadnego sp go ukonczylem, zadnych problemow nie bylo. ukonczylem na karcie jaka jest w sigu. Nigdy z tą grą nie mialem problemów, czy sp1 czy 2.. czy w ogóle. nie wiem, może jednak te catalysty coś kiepsko sobie radzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mały problem z SC:ChT mianowicie gdy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m zeby sprzetowo generował cienie one całkowicie zniakaja,wogole prawie nie ma cieni co sie dzieje??Moja karta graficzna to Geforce 6600GT najnowsze stery 93.71 reszta jak w opisie.Dodam że na mojeje starej karcie graficznej Radku 9700Pro wszystko było ok tylko oczywisice karta obsługiwała Shardery w wersji 2.0 siła rzeczy.

PS.Oczywiscie mam zainstalowany ostatni patch do SC:ChT 1.05!!

Właśnie przeglądnąłem troche tematu i widze ze podobny problem miał Szpakos jak ja poradził sobie ktos z tym??

Update:Zmiana sterów pomogła już śmiga wszystko.Pozdrawiam

Edytowane przez Milo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chcialem pograc dzisiaj troche przez internet ale nie moge wejsc na zaden serwer, wersja gry to 1.02 (chyba EN), koles na czacie gry sieciowej napisal ze potrzebny patch, sciagnalem patcha 1.2 to v1.03 EU ale nie chce sie zainstalowac bo wywala jakis blad,

czy macie dzialajacego patcha ktorym bede mogl uaktualnic gre do wersji 1.05 zeby mozna bylo zagrac przez internet :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawiłem sie troche tymi savami i [gluteus maximus] bo widzi mi tylko quicksave z ostatniej misji i nic wiecej :(

edit: jest gorzej. Jak laduje sie gra to wywala mnie do Windy. kojak_ct co mi poradzisz ?

Edytowane przez Sky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie wiem. Jedynke skonczylem -jaralem sie. W chaos theory dotarlem chyba do 9 misji i juz mi sie nie chcialo-moze jeszcze kiedys wroce.Fabula jest slaba, nudna, nieciekawa jak dla mnie. po drodze byl jeszcze SC: double agent

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

loool! Nie no mówienie, że w ChT TYLKO grafa jest lepsza to śmiech na sali! Wg mnie ChT to najlepsza część pod każdym względem co więcej potwierdzają to recenzje na różnych serwisach.

Yearman- hmm to może graliśmy w 2 różne gry? Nudna fabuła :D? powiem jedno: Tom Clancy - i wszystko jasne ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiać się można dopiero po skończeniu czytania tego posta.

Tak, dopiero teraz gram w fulla i mam z tego pełno radochy.

Ostatnio w ogóle w gry nie gram ale jako, że tą dostałem w prezencie to sobie zapuściłem.

Kozacka gra ale ja nie o tym chciałem napisać.

Czy znalazł się sposób na włączenie AA razem z HDR ? - w końcu ma się tego sprzęta do tej gry, nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wczoraj zainstalowałem sobie gierkę - serię Chaos Theory (odgrzewam stare kotlety :razz: ) i mam problem, jestem w trzeciej misji - Bank a jako wyposażenie mam tylko karabinek SC-20 i nic poza tym. Czy w dalszej części gry będę miał dodatkowe bronie, tj. pistolet, granaty ogłuszające, obezwładniające itd?. Czy to zależy od efektywności misji, tj. im wyższy procent tym więcej broni dodatkowych dostaje?

Edytowane przez Rezystor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi