Skocz do zawartości
Buzzy

Akumulatorki..

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat jakie akumulatorki wybrac... niedawno kupilem cyfraka HP i bardzo mocno ciągnie prad z bateri.. teraz posiadam 2x akumy Panasonica 1800mAh.. Chcialbym dokupic jeszcze 4 sztuki zeby mi nigdzie w terenie nie zabrakło mocy.. Zastanawiam sie nad tymi:

PROFiTEXX 2500mAh http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30749421

czy moze lepiej dobre i znane Energizery ?

ENERGIZER 2300mAh http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30933858

Ewentualnie cos innego doradzcie.. Czego Wy uzywacie w swoich cyfrakach itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam te energizery i ładowarkę tej firmy do nich - ładują się około 10 godzin i starczają naprawdę na długo w moim canonie a60, ale wszystko zależy od tego ile zdjęć jest z lampą robione itd. itp. - generalnie jak robisz fotki na imprezie np. i jest ciemno to polecam wyłączyć LCD np. bo i tak za ciemno jest żeby było na nim coś widać i cykać patrząc przez wizjer...pozwoli to zaoszczędzić energię dla lampy błyskowej, która w takich warunkach jest niezbędna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Energizerki są mocne. Ja mam 4x2100 w A60 i również nie narzekam. Polecam jednak posiadanie zapasowego kompletu, bo niektóre aparaty dość późno wyświetlają, że akumulatory są słabe i można się znaleźć bez baterii w trakcie wyjazdu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja A75 camelionami 2300

podczas wakacji nigdy nie zawiodly, caly dzien robilem zdjecia a pozniej kilka osob ogladalo je po kilka razy (rowniez filmy), nie zdazylo sie zeby sie rozladowaly (a rowniez z lampa zdjecia byly robione, zawsze wlaczony lcd)

na noc zostawialem w ladowarce i rano to samo :)

polecam + ladowarka procesorowa (moja laduje pradem ok 800mA, wiec jakies 3-4h)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi