Skocz do zawartości
/\/\

dźwięki z NF7

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie założyłem WC i zupełna cisza. Nagle do mych uszu dobiegł cichutki dźwięk z budy jakby coś piszczało. Zbliżyłem się, nasłuchiwałem. Z płyty "wydostają" się cichutkie dźwięki, czasem przerywane. Niewiem od czego one zależą. Miał ktoś podobny problem, co to może być??

PS Czy opt1 (jak w instrukcji) powinien się podświetlać na czerwono cały czas??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmniejszyłem tkatowanie procka i pisków nima.

Więc piski pojawiają się na początku przy ruszaniu myszą 8O Po zalogowaniu i bez ruszania mychą pisków nima. Jeśli włącze coś np. teraz przeglądarkę to piszczy cały czas. Czy nikt się z czymś takim nie spotkał??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier padam do stóp mistrzu. POMOGŁO !!!!!!!!  

Mógłbyś jeszcze wyjaśnić co za sobą niesie wyłączenie tej funkcji bo wogóle nie rozumiem.

Jeszcze raz DZIĘKI !!!!

he hee 8)

cpu disconnect function to nic innego jak rodzaj softowego coolera tyle ze wbudowany w nasz BIOS a jak wiadomo softcoolerki czesto lubialy wlasnie w ten sposob krzaczyc czy to z sama mobo czy z karta dzwiekowa. Zauwazylem ze ten problem zaczal sie pojawiac na nowszych biosach w szczegolnosci po zainstalowaniu patcha obnizaniajacego temp. chociaz trzeba przyznac nie przejawia sie to na kazdym abiciaku u mnie np tego nie ma :) :twisted: Po wylaczeniu tej fkcji zauwazysz pewnie minimalny skok temp w idle ale generalnie powinna poprawic sie stabilnosc gdyz fkcja ta gdy jest wlaczona powodowuje duze skoki vcore przez co nasz system moze (choc wcale nie musi) stac sie niestabilny badz mniej stabilny

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...