kili^^ Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 a więc tak - komp stał nieużywany przez ponad 2 tyg. odłączony od sieci... po załączeniu listwy od razu się uruchomił... zapaliły się diody, niby lekki szum wentylatora i po paru sekundach coś cichutko syknęło i cisza zupełna... nigdzie na elektronice wszystkich podzespołów nie widać śladów przepięcia, zwarcia, przegrzania jedynie w zasilaczu odrobinę jakby przygrzany laminat w okolicy jakiś diód, ale mniejsza z tym... - zasilacz jest martwy - nie startuje - na innym zasilaczu komp sie uruchamia - start tylko do pewnego momentu (sprawdzenie grafiki, info o procesorze i stoi) - nie działa klawiatura (klawiatura ok) - bios resetowałem wyjmując baterię - dysk nie daje najmniejszego śladu życia (podłączany w innym kompie również) - nie startuje - dioda od hdd swieci sie non stop bez względu, bez względu czy coś podłączone czy nie - grafa raczej ok - wyświetla, bez niej płyta piszczy, że jej brakuje pytania: - jakie szanse, że procek i pamięć są ok? - co z dyskiem - czy jakieś szanse na wskrzeszenie --------------------- celeron 1,1; dysk maxtor 40; płyta nawet nie weim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 to ci zasilacz zabrał ze soba kilka elementów :( sprawdz jeszcze raz całosc na MARKOWYM zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 tak jak napisałem - na innym zasilaczu startuje tylko do tego opisanego momentu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 A do biosa wejść mozesz. Chyba nie zdążysz, co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 nie - klawiaturka nie działa... widzę, że każe mi nacisnąć "Del" aby wejść do biosu, ale brak reakcji... nie testuje klawiatury podczas startu, nie działa żadna dioda (num lock,...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 To kicha! Odłącz wszystkie napędy i zobacz wtedy. Wydaje mi się, ze to dysk muli kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 a z inna klawiatura ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 a z inna klawiatura ?? Odłącz wszystkie napędy i zobacz wtedy. Wydaje mi się, ze to dysk muli kompa. przepraszam panowie/panie, że to powiem, ale nie czytacie uważnie tego co napisałem... klawiatura jako sama w sobie jest ok... i bez wzgledu w jakiej konfiguracji zostanie podlaczona - po prostu jest sprawna... czy napedy mula kompa... nie wiem, naped (dysk) po prostu nie zyje... nie ma znaczenia jak podlacze, co odlacze i tak dalej... z tego co sie orietuje to przed sprawdzeniem napedow bios powinien sprawdzic klawiature - tego juz nie ma... zreszta - to co jest uszkodzone to napisalem - dysk, zasilacz napewno... po objawach wnioskuje, ze rowniez plyta (nie wiem - jakis kontroler klawiatury, IDE (palaca sie non stop dioda HDD)... nie mam gdzie sprawdzić SDRAM i celeronka (do złącza AMD przecież go nie wepchne) - stąd moje pytanie, jak również drugie na temat dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Faktycznie, płyta najpierw sprawdza klawiaturę, później dyski. No, to po płycie chyba :( Nic Ci tu nikt nie wymysli raczej :( Jak masz 2 kości pamięci to spróbuj wyjąć jedną i sprawdzić, potem drugą. Ale, jak płyta padła, to i tak nic nie wywnioskujesz... Kicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 jasna sprawa. zastanawiam się jeszcze tylko, czy warto inwestować w elektronikę do tego dysku, czy olać sprawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 jesli nie masz tam BAAAARDZO waznych danych to olej sprawe i kup nowy HDD po prostu - gra jest nie warta swieczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 No to mamy kolejną ofiarę kiepskiej zasiłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 @kili^^ Napisz, co to był zasilacz, to chociaż będziemy wiedzieli, czego nie kupować! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Wyglada to na przepiecie na napieciu 5V a nie 12V. Jedne z oznak to nie dzialajace porty PS/2 "spalone bezpieczniki SMD?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 spalone bezpieczniki SMD?" hm... no nie wiem... moge powiedzieć tylko tyle, że rzy podłączaniu klawiatury na załączonym kompie (a raczej tym co z niego zostało) diody na niej na ułamek sekunty migną Napisz, co to był zasilacz, to chociaż będziemy wiedzieli, czego nie kupować! No to mamy kolejną ofiarę kiepskiej zasiłki. he... nie wiem, jakieś badziewie "codegenopodobne"... na szczęście to nie mój komp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Jak diody mrugaja podczas podlaczania to zasilanie +5V jest na PS/2. Wiec spalony jest sam kontroler ... i pewnie nie tylko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 sprawdź dysk w innym kompie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 ja pogrzebalem w swym zyciu ze 3 psu, pierwszy po przetaktowaniu c300 na c500 lol :D . tylko, ze u mnie zawsze jak padala zasilka, to byly efekty specjalne: iskra, trzask, spalenizna w powietrzu. i zawsze padal tylko psu, reszta dzialala dalej... hmm cikawa sprawa, proponuje przetestowac kazdy komponent po kolei w innym kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 sprawdź dysk w innym kompie... przeczytaj cinos mój pierwszy post :) dzięki wszystkim za wypowiedzi... proponuje zamknąć temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...