Skocz do zawartości
marcinzg

Pamiec DDR 400, pomoc w wyborze...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nadszedl czas, w ktorym juz koniecznie musze dokupic troche ramu ale pojawia sie problem, mianowicie chodzi o to, ze na mojej w/w plycie maja chodzic jedynie niektore pamieci :/, ale nie wiem dokladnie o co chodzi bo instrukcja tego do konca nie wyjasnia.

Nie wiem czy te pamieci, ktorych nie bylo na liscie nie pojda jedynie na 400 MHz, co oczywiscie na tej plycie nie jest mozliwe ;), czy tez chodzi o to, ze przy fsb nizszym, w moim przypadku 166 pamieci tez nie beda chodzily poprawnie?

Bede wdzieczny za rady forumowiczow, szczegolnie tych, ktorzy ta plyta sie bawili ;).

Prosilbym jeszcze o rade co do wyboru pamieci, moge zdecydowac sie na nastepujace:

DDRAM 512MB PC400 KINGS.KVR400X64C3A/512 379 zl - z tego co slyszalem to dobre pamieci, tylko ze cl3

ELIXIR 512MB PC400 (GWARANCJA DOŻYWOTNIA) 313 zl - tutaj mnie strasznie cena kusi ;)

KINGMAX DDR 512MB PC400 (GWAR.WIECZYSTA) 357 zl

KINGMAX DDR 512MB PC400 TINYBGA(GW.WIECZ 363 zl - nie wiem czy sie roznia te pamieci...

KINGMAX DDR 512MB PC466 HARD-CORE 382 zl - prezentuje sie chyba najlepiej

A wiec, ktora z tych pamieci byscie mi polecili??, w przyszlosci jak dostane nowa plyte, chcialbym zeby poszla przynajmiej na fsb 200 przy rozsadnym napieciu i timingach...

z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi