kuki83 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 zmiezylem temperature i narazie spadla do -17'C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 zamarznie wsyztsko na rurce kapilarnej niedlugo (u mnie to przy -22C na paroniku sie robilo, nie wiem jak u ciebie bedzie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Tylko sami się nie zamroźcie! :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 dzisiaj gadalem z fizykiem w mojej szkole i sie przypadkiem 8O okazalo ze jest technikiem chlodnictwa i dzieki niemu skombinuje sobie r22 za calkiem konkretna cene (r22 wrze przy ok. -41C i ma znacznie wyzsza gestosc molekulana i co za tym idzie zabiera duuuzzzoooo wiecej ciepla niz propan) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 No comments. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 to co mama zrobic z ta wilgocia w instalacij, jak ja odparowac ??,i co z tym gazem, pojemnosc rurek w chlodnicy wynosi okolo 190ml to w koncu ile tego gazu jeszcze dolozyc ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 musisz miec pompke pruzniowa (ja zrobilem z 3 kompresora ktory mialem) ktora wpierw wypompowywujesz cale powietrze z ukladu (ile ona moze) i potem kiedy ona wciaz pracuje rozgrzewasz caly uklad (z wyjatkiem kompresora) do ok. 150-250C zeby cala wilgosc z niego wyparowala i zeby resztki gazy zwiekszyly swoja objetkosc i zeby pompa miala co wypompowywac potem to hjuz po prostu napelnic a ilosc freonu ustal eksperymentalnie ale z obciazeniem (tzn procesor) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 aha no to spoko dzieki za info , bede musial rozwalic nastepna lodowke :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 hehe ja sie nie moge doczekac plaskownikow od Root'a i tego az doslownie ostatnie zlotowki dla undofen'a zbiore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Berkut, ja tak z ciekawości: ile Ty masz lat?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 no a z mojm FC to sie kiebsko zrobilo bo uszedl gas byla malutka nieszczelnosc :-( ale cale szczescie ze to bylo dopiero pierwsze odpaleni, jutro biore sie za zrobienie jakiegos sensownego bloku na CPU , i jakas obudowe do tego , myslalem zeby zrobic z plyty wiurowej powinna dobrze tlumic , jak sie uda to zmnieszcze sie w wymiarach 35cm x 25cm x 50cm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Berkut, ja tak z ciekawości: ile Ty masz lat?? 17.... nie lubie podawac takich rzeczy na forumpublicznym bo potem sa takie smichy chichy jak z Liska mieliscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Berkut, ja tak z ciekawości: ile Ty masz lat?? 17.... nie lubie podawac takich rzeczy na forumpublicznym bo potem sa takie smichy chichy jak z Liska mieliscie Stary tyle zes osiagnął terazzzzz az sie boje jak ktos wkacu w ciebie zainwestuje zebys mogl wykorzystac swoje ambicje :)))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 Berkut, dowiadywałeś się gdzieś może ile by kosztował agregat Danfoss Black Star taki jak stosuje Asetek w Vapochillu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2002 prawie kazdy danfoss to black star (w lodowkach itd) Ale powiem ci cos- prawie kazda lodowka ma mocniejszy agregat (vapo ma 45W albo 55W) Moj danfoss (ten od undofen'a) to bedzie SC10B, rozni sie od SC10CLX tylko tym ze jest na freon r12 a nie na r22 czy r404a, pompuje ok. 200W ciepla przy -45C z froenem r22 (ktory skombinuje) ale cena znacznie mocniejszego agregatu danfoss'a (niz ten z vapo) to ok 80$ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 ok zrobilem te kontop na edysku reed to nie sa skanowane zdjecia tylko robione cyfrowka i pomiejszone jak chcesz to moge Ci wyslac oryginalne ale one biora ok 40Mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 mam kolejne nie dyskretne pytanie : co masz z fizyki. Bo chyba jak opowiedziales wszystko co porabiasz to byl pod wrazeniem moj fizyk pewnie nie wiedzial by tyle na ten temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 ok zrobilem te kontop na edysku reed to nie sa skanowane zdjecia tylko robione cyfrowka i pomiejszone jak chcesz to moge Ci wyslac oryginalne ale one biora ok 40Mb jaki gas zastosowales do chlodzenia ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Berkut... kurcze... jestes moim rowiesnikiem... ja zadam kolejne niedyskretne pytanie... gdzie chcesz isc na studia, zeby sie dalej realizowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Ja z tych samych powodów przyłączam się do kolegi ;) Może MIT!?! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 mam kolejne nie dyskretne pytanie : co masz z fizyki. Bo chyba jak opowiedziales wszystko co porabiasz to byl pod wrazeniem moj fizyk pewnie nie wiedzial by tyle na ten temat mialem 3 (bo profesor nie moze mnie rozczytac i mialem laski z klasowek i 5 z odpowiedzi) Berkut... kurcze... jestes moim rowiesnikiem... ja zadam kolejne niedyskretne pytanie... gdzie chcesz isc na studia, zeby sie dalej realizowac? jeszcze nie mam konkretnych postanowien ale na 100% bedzie to informatyka chcialbym kilka rzeczy powiedziec: moj parownik wyglada IDENTYCZNIE tak samo jak RaF'a (bo to moj projekt) wiec jak was interesuje jak wyglada moj to lookajcie na jego zdjecia ja uzywam 2 takie kompresory jak raf ma jako pompa serwisowa (widac to w katalogu 5 od zdjec rafa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 berkut masz moze jakis link albo inne cos do firmy gdzie kompresory od lodowki sprzedaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Berkut mógłbys mi wysłać opis jak to zrobiłeś? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 wlasnie polutowalem oficjalny blok na CPU :) ale na dzisiaj to chyba wystarczy , zaczely mi sie studja z jenej strony dobrze :) a z drogiej zle :( bo bede mial mniej czasu na konczenie FC :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 ja codziennie prawie mam skzole a jakos tego fc robie ;) dzisiaj bralem pomiary mojego radka (wielkosc, odstepy elementow itd) i szukalem tego moda na napiecie- nie znalazlem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Berkut... kurcze... jestes moim rowiesnikiem... ja zadam kolejne niedyskretne pytanie... gdzie chcesz isc na studia, zeby sie dalej realizowac? jeszcze nie mam konkretnych postanowien ale na 100% bedzie to informatyka Zapraszam na AGH (oczywiście najlepsza uczelnia dla informatyków (UW jest daleko, daleko za AGH)) A tak OffTopicowo: właśnie zdałem exama z analizy i.. jestem studentem 2 roku INF na AGH 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 a ja jestem studentem pierwszego roku na politechnice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 ej Berkut studia to dopiero nauka :) liceum to luzik.Btw ja też jestem na I roku polibudy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 ej a gdzie ta studecka wolnosc zabawa styl zycia przepalniony trunkami wykokowymi i zabawa pozatym liceum to tez nie przelewki codziennie po 4 godz w domu + 7 godz w szkole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 2 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2002 ej a gdzie ta studecka wolnosc zabawa styl zycia przepalniony trunkami wykokowymi i zabawa pozatym liceum to tez nie przelewki codziennie po 4 godz w domu + 7 godz w szkole na prawie ta studencka wolność podobno zaczyna się od 4. roku :evil: a ja dopiero jestem na 2. :evil: :evil: Liceum to mały pikuś w porównaniu z tym , czego trzeba się tu nieraz nauczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...