hinco Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 kszonek, ja od pietacha dostalem kiedyś miedź 12mm jak kupowałem pozostałosci po jego twórczości, zrobiłem z tego bloki na mosy ;) szerokosć 66mm, pisaj do neigo pewnie ma cos więcej, igomako z tweaka tez ma dostęp do miedzi ale nei wiem jakich... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 kszonek, ja od pietacha dostalem kiedyś miedź 12mm jak kupowałem pozostałosci po jego twórczości, zrobiłem z tego bloki na mosy ;) szerokosć 66mm, pisaj do neigo pewnie ma cos więcej, igomako z tweaka tez ma dostęp do miedzi ale nei wiem jakich... 12 mm...... ta, ale ja potrzebuj tak troche dwa razy wiecej :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A jakie sa objawy zawilgoconego oleju ? Tzn czy mozna to jakos rozpoznac przed skladaniem agregatu. Częstym objawem jest zamarzanie drobinek wody w zaworze rozprężnym i tamowanie przepływu. Do olejów estrowych i poliestrowych można użyć papierku lakmusowego - te oleje na skutek reakcji z wilgocią zyskują kwasowość, co powoduje przebarwienie papierku. Nie wiem jak będzie z mineralką, ale myślę, że możesz śmiało użyć starego oleju, chociaż zmiana na świeży olej jest jak najbardziej wskazana. I zaślepianie portów kompresora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Tak sie zastanawiam, jak sie tak ekstremalnie chlodzi procka, ze szron powstaje, to jak on topnieje to zalewa woda plyte glowna powodujac zwarcie... jak to rozwiazujecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Tak sie zastanawiam, jak sie tak ekstremalnie chlodzi procka, ze szron powstaje, to jak on topnieje to zalewa woda plyte glowna powodujac zwarcie... jak to rozwiazujecie?izolacją dzięki której nie ma szronu tam gdzie nie trzeba ...:E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Maty armaflexowe, różnej maści żele izolacyjne którymi sie smaruje socket (sam tego nie używam) i może jakies lakiery itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Dokladnie mam ten sam problem. Jak to zaizolowac ? Tyl mobo pociagne lakierem bezbarwnym, ale z przodem mniej ciekawie bedzie ... Socket 478, a wiec miejsca niewiele :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 malo miejsca? nie wiem jak w gigabyte ale ja na asusie mam ogrom. masz 2 mozliwosci: 1 wycinasz kwadracik z maty armaflexowej z wycietym miejscem na socketa i ewentualne inne zeczy 2 latwiejszy sposob - bierzesz tasme samoprzylepna z armaflexu tniesz na odpowiednie paski oklejajac miejsce do okola socketa, izolacje parownika daj nieco za duza to stworzy to szczelna komore w ktorejjest zamkniety parownik. ja robie tak od wiekow i zyje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 2 latwiejszy sposob - bierzesz tasme samoprzylepna z armaflexu tniesz na odpowiednie paski oklejajac miejsce do okola socketa, izolacje parownika daj nieco za duza to stworzy to szczelna komore w ktorej jest zamkniety parownik. tez tak robie, ale tak sie ostatnio zastanawiam jak to chloerstwo odkleic. :lol: np na gware jak plyta by jechala.... toz to cholerstwo tak trzyma, ze hej..... ale pomysle jak mobo padnie (puk puk), narazie nie mam co sie martwic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 widocznie masz czyste mobo, na zakurzonym odchodzi bez zadnego problemu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 widocznie masz czyste mobo, na zakurzonym odchodzi bez zadnego problemu ;) na to nie wpadłem :D a nie odpada tak poprostu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Wlasnie zobaczylem jak daleko jestem z tylu w kwestii tego co sie dzialo w chlodzeniu ;) Eh te samochody ;) Dzis wykminilem jedna rzecz i pora na to by dziadek rozruszal kosci drzyjcie ;] Edytowane 20 Maja 2006 przez berkut Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 No liczymy na ciebie bo już dawno się nie odzywałeś :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Wlasnie zobaczylem jak daleko jestem z tylu w kwestii tego co sie dzialo w chlodzeniu ;) Eh te samochody ;) Dzis wykminilem jedna rzecz i pora na to by dziadek rozruszal kosci drzyjcie ;] :gitarzysta2: :twisted2: Czekamy, ciekawe co pokażesz <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Wlasnie zobaczylem jak daleko jestem z tylu w kwestii tego co sie dzialo w chlodzeniu ;) Eh te samochody ;) Dzis wykminilem jedna rzecz i pora na to by dziadek rozruszal kosci drzyjcie ;] comeback w wielkim stylu? hmmm w zimnym stylu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 oho juz czuje zimno jak berkut ma wracac z nową zabawką :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Zlokajcie na jego sig ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 e tam chłodzdenie może i ma ale co zapoda na testy? :P trudno będzie się teraz przebić na 1 miejsce w spi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Zlokajcie na jego sig ;) kurde niby maj a zima idzie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 e tam chłodzdenie może i ma ale co zapoda na testy? :P trudno będzie się teraz przebić na 1 miejsce w spi.... Nie zartuj ...wystarczy Yonah i mobo do niego ...chyba nawet WC by wystarczylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) z tego co czytam wystarczy radiator ktory ma jakies wentylator dmuchajacy na niego mysle ze w chlodny dzien starczy sam radiator smieszne ze to co my robimy na kaskadach, ln2, agregatach etc nowe procki wykreca na pasywnym radiatorku afaik conroe kreci 10min na pasywnym chlodzeniu intela... ma ktos jakies pytania ? Edytowane 21 Maja 2006 przez berkut Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 @berkut jesli pewna osoba spelni swoja obietnice to wysle do mnie jutro conroe i mobo jednak wszelakie wyniki jakie na nim zrobie nie beda brane pod uwage jako rekordy, a przynajmniej nie bede sie domaga i nie zycze sobie aby ktos to zrobil za mnie chcemy sie bawic? robmy to uczciwie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Pobrzmiało grozą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 @berkut jesli pewna osoba spelni swoja obietnice to wysle do mnie jutro conroe i mobo jednak wszelakie wyniki jakie na nim zrobie nie beda brane pod uwage jako rekordy, a przynajmniej nie bede sie domaga i nie zycze sobie aby ktos to zrobil za mnie chcemy sie bawic? robmy to uczciwie gratulujemy zabawek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Oby nie za wcześnie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 gratulujemy zabawek :D pogratulujesz mi jesli jej juz dostane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 pogratulujesz mi jesli jej juz dostane Na sobote będa? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Chłop chyba wie co mówi, bo jesli chodzi o Conroe w PL to bym słów na wiatr nie rzucał.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 mysle ze jak chlopaki dorwa conroe to w polsce nie dogonimy wynikow az sami nie dorwiemy go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 mysle ze jak chlopaki dorwa conroe to w polsce nie dogonimy wynikow az sami nie dorwiemy go jak postepy nad (auto)kaskada ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...