radzio_ Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 jasiek: w komputerowym ilub elektronicznym ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 co za gaz znajduje się w tym pojemniku (wedlug producenta schladza do -65*C)??? Nie ma to nazwy w mojej tabelce (poza ES20) ale bylaby to miesanka R23 i R507... i cisnienia skraplania sa NAPEWNO daleko poza mozliwosciami waszych sprezarek i skraplaczy, ewentualnnie w kaskadzie mozna to uzyc... no jak pisze r134a to pewno freon r134a czyli ten niby ekologiczny stosowany w prommie. Czytaj dokladnie co napisal Watpie zeby mial -65... chyba technicznie temp wrzenia (ale ma chyba mniej...). Przy prawie idealnej prozni mialby temp. wrzenia -65C, przy atmosferycznym ma -26C -65C na psikaną powierzchnie jeszcze mająca temp dodatnie i wiadomo tu nie ma super hiper kompresora TZRów itp... To nie zmiania warynkow pracy, TZR itd nic by nie pomogl, pamietaj ze tam jest elastyczna slomka do psikania i ona dziala juz jak kapilara.. jezeli mozna to tak okreslic ani parownika zeby rąbać jak najniższe tempy. Do TAKIEGO eksperymentu to i blok wodny starczy ;] Dodam odrazu ze kiedys probowalem tego zamrazacza i nie nadaje sie on do niczego... Imo moze jest to r134a ale takiej temp chyba nie ma :/ Napewno nie jest, odsylam do tabelek i pisz posty z rana jak nie jestes nagrzany Berkut jak tam postępy nad kaskadą??? Stoi w miejscu narazie bo nie mam czasu (klasa maturalna)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 wreszcie dorwalem kabel do cyfraka test parownika najnowsza izolacja (spisuje sie rewelacyjnie) i zapinka i na koniec zabita sprezarka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 a co sie stalo tej sprezarce ze ja otworzyles ?? jaka masz temp na parowniku bo widze termometr podpiety i jakie gietkie przewodu uzywasz na ssaca ?? te zwykle weze serwisowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 W sprezarce padlo uzwojenie robocze z tym parownikiem to stara fotka teraz nie mam zadnej mocniejszej sprezarki wiec nie moge odpalic fc (zreszta czekam na skraplacz z heh.pl) a weze to sa te zwykle serwisowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 a 5 minut wcześniej się zastanawiałem jak wyglada sprężarka wśrodku :wink: Taki mały OT: te opakowania po jajkach na ścianach to wygłuszeie jakiejś kanciapy ? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Taki mały OT: te opakowania po jajkach na ścianach to wygłuszeie jakiejś kanciapy ? :twisted: tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cammel Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 a czym otwierales ta sprezarke?? bo wyglada jak by byl uzyty otwieracz do puszek:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 pila kontowa ps. teraz beda lepiej te zdjecia chodzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Qrcze nie wiem co jest z tymi zdjeciami ale cos sie pomalu laduja. Chyba bede musial scignac kogos w telekomunie bo juz od pewnego czasy tak jest :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Poprzedni serwer byl lepszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 http://www.joke0.republika.pl/ - poprzedni serwer nowy powinien byc lepszy bo z telekomuny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 moze sie to komus przyda http://www.abc-hurt.pl/oferta/index.php?idm=&sprzet1=06&czesc1=10&start=0 ://http://www.abc-hurt.pl/oferta/index...10&start=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Mam dwa pytanka: 1. Czy wy używacie tych FC na codzień czy normalnie jedziecie na AC ewentualnie WC? 2. Jak wysoka jest awaryjność takich samoróbek? Interesuje mnie to ponieważ Raven155 zaczyna dla mnie coś montować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 a ile sobie zazyczyl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 awaryjnosc jest taka jak w WC: jak pozadnie zrobisz to bedzie chodzilo Narazie nie uzywamy FC na codzien bo jeszcze ich nie skonczylismy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 fc ma przewage w postaci wiekszych przerw miedzy "przegladami serwisowymi" co do awaryjnosci to dobrze zmontowane pewnie nie jest bardziej awaryjne od AC ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 a ile sobie zazyczyl ? a co chcesz kupic? :wink: Awaryjnosc zalezy chyba najbardziej od rodzaju uzytych czesci i jakosci zlozenia systemu. Kompresor dziewica i jeszcze w zyciu gazu nie widzial wiec mam nadzieje ze troche przetrzymie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Raven - zywotnosc kompresora nie zalezy tylko od tego jkaiej jest firmy. Wieksze znaczenie ma to w jakich warunkach pracuje... A to kolejny z niekonczoncej sie serii "robie kaskade" postow... postanowilem odrocic przeplyw w wymienniku ciepla tak zeby miec skraplacz II stopnia wiecznie "utopiony" w freonie... Jedyny problem to to ze moga byc problemy z olejem (czy bedzie wracac do kompresora) ale uporam sie z tym dajac wiecej oleju i zakladam ze przeplyw bedzie dosc duzy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 berkut i jak wyczarowales cos przez weakend czy nadchodzaca matura caly czas ci zabiera?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 musze wpierw pozbyc sie oleju z kompresorow by moc wlac do nich POE i potem "poczarowac" pozatym zrobienie calej kaskady mnie zaczyna wkurzac, zbyt wiele rzeczy nie chce dzialac, chyba zrobie po prostu dwie autokaskady, tam jest mniej rzeczy ktore moglby nie dzialac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Berkut nie poddawaj sie !! Nie zapominaj ze kazdy ma chwile zwatpienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Mialem taka chwile niedawno temu i teraz bede dalej dazyl do celu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 :o jestem pod wielkim wrażeniem! Ja bawie się moim WC... Szkoda ze nie umiem zrobić FC... :x :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 buahh a pokaz mi kogos kto umial zrobic fc przed zapoznaniem sie z trescia tego topiku (z wyjatkiem berkuta oczywiscie :roll: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 buahh a pokaz mi kogos kto umial zrobic fc przed zapoznaniem sie z trescia tego topiku (z wyjatkiem berkuta oczywiscie :roll: )On tez sie uczyl wraz z biegiem topica. Gdy go zakladal mial wiedze na dosc zaawansowanym podstawowym poziomie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 dokladnie, widac doskonale "rozwoj" wraz z rozwojem topic'u... Narazie rozwoj fc stoi na rzecz turbiny gazowej bo dopadlem pompe do oleju... na szczescie czesci z fc doskonale sluza do tej turbinki, np. skraplacze jako chlodnice oleju, troche jest z wc (turbina jest chlodzona woda), sporo mam zabawy narazie ;) Mysle ze jesli sie postaram to z ojcem uruchomie ja w tym tygodniu a przynajmniej w te swieta (musimy juz tylko 1 czesc zlozyc- komore spalania).... jakie to szczescie ze ojciec jest pasjonatem motoryzacji i jak uslyszal o tej turbinie to zrobil taka mine: :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 fajerwerki na swieta sie szykuja ;) jeszcze troche i berkut na ksierzyc poleci (pewnie slyszales o nagrodzie X 10mln USD ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a juz nie wytrzymuje z tym lutowaniem, mam 2 rodzaje cyny Jedna z topnikiem SnPb chyba a druga SnCu i jak probuje lutowac ta z topnikiem to cyna ladnie splywa z kazdej powierzchni a jak ta druga to dobrze polutuje a po zalaczeniu fc jest nieszczelne polaczenie bo cyna odpada lub ma jakies szczeliny. Krolestwo za cos co sie lepi do miedzi podczas lutowania i nie splywa no i jeszcze zeby wytrzymale bylo najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 moze tym co ja (miedz z fosforem) bardzo ladnie i szczelnie lapie ale moj palnik ma za mala moc zeby krocce od kompresora nagrzac musial bym kompresor dosc mocno podgrzac a boje sie tego :? albo cos co durzo cynku ma :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...