Gość Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 ile wazy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 a jakie to ma znaczenie ??? o ile dobrze pamietam to jakies 2mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 daj ten program i nie sciemniaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 zapodam go najszybciej jak bede mogl to znaczy jak pojade do sklepu z chlodnictwem lub odwiedze kumpla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Jak sie nazwywa Pewnie go mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 popo, odczytami o temp procka sie nie przejmuj. U mnie w abicie czujnik tak wariuje ze raz pokazuje -5C a raz 20C po samym zresetowaniu kompa. A temp tak srednio mialem -30C na tamtym duroniku, teraz jeszcze nie jest za dobrze skalibrowane Wydaje mi się że temp. cpu u mnie jest dobrze odczytywana. Po włączeniu układu ładnie spada, potem stabilizuje się na jakimś poziomie. A ta twoja temp.-30*C to na parowniku czy na cpu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Jak sie nazwywa Pewnie go mam capillary tube european system czy jakos tak wiem ze jak wchodziles to byly do wyboru 3 jezyki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 :cry: mam kompresor ale nie trzyma cisnienia :cry: pompuje do pewnego cisnienia (niezbyt wysokiego, ale dalej nie idzie) pompuje pompuje i nic... jak sie go wylaczy to cisnienie wraca powoli do normy :evil: podejzewam ze cos z zaworkami zwrotnymi -> da sie to jakos naprawic?? ma 120W ale cisnienie mozna palcem zatrzymac 8O :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 -30C na parowniku oczywiscie, na procu to i czasami z 10C bylo ale czujka zaizolowana i nie dotykala proca wiec ten odczyt sobie mozna miedzy bajki wsadzic. Hmm ale ty masz odczyt bezposrednio z cpu chyba to moze i dobrze ci pokazuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mozecie mi powiedziec co zrobiliscie z przestrzenia miedzy procesorem a parownikiem ??? zastanawiam sie czy poprostu to wysmarowac smarem czy dac jakis cieniutki kawalek jakiegos materialu izolacyjnego tylko co by to mialo byc ??? zastanawiam sie nad tym bo to jest ostatnia rzecz jakiej nie przemyslalem do konca porobilem juz wszystkie projekty i wszystko bedzie znakomice dopracowane :D zostaje mi tylko zbieranie reszty kasy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 ja nic nie daje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Na P4 moim na IC7G + FC Szymka temp spadala do -22 czy cos kolo tego i potem N/A i nie udalo nam sie go rozgrzac tak by znowu wskoczyla wyzej z tego co pamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 wie ktos czy da sie cos zrobic z moim komresorem??? czy pozostaje mu tylko rola pompki akwariowej?? imo szkoda by go bylo bo slaby nie jest, jest ladnie pomalowany a olej jak nowka :P :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 wie ktos czy da sie cos zrobic z moim komresorem??? czy pozostaje mu tylko rola pompki akwariowej?? imo szkoda by go bylo bo slaby nie jest, jest ladnie pomalowany a olej jak nowka :P :? jedno pytanie jak sobie wyobrazasz jego naprawe ???? musial bys rozcinac caly kompresor potem znowu go zespawac z tym sobie bys nawet nie dal rady a co dopiero z wymiana jakis uszkodzonych czesci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 wie ktos czy da sie cos zrobic z moim komresorem??? czy pozostaje mu tylko rola pompki akwariowej?? imo szkoda by go bylo bo slaby nie jest, jest ladnie pomalowany a olej jak nowka :P :? jedno pytanie jak sobie wyobrazasz jego naprawe ???? musial bys rozcinac caly kompresor potem znowu go zespawac z tym sobie bys nawet nie dal rady a co dopiero z wymiana jakis uszkodzonych czesci jasnowidz jestes?? skad wiesz?? :P a przyczyna uszkodzenia nie jest jakies "duze uszkodzenie" ale brak szczelnosci przy zaworach.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 sorry moze sie zle wyrazilem ale masz spawarke lub przynajmniej palnik tlen+acetylen ?? bo jak inaczej chcesz spowrotem poskladac do kupy kompresor ?? skad masz ten kompresor ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 wszystko jest u wujka w warsztacie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 naprawiac kompresor z lodowki ze smietnika... bez komentarza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 jak nie to nie. nikt Ci nie kaze komentowac tego... ps. i nie ze smietnika.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erni Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 :arrow: Ca sądzicie o kupnie 10m rurki miedzianej i zanurzeniu tego w wodzie ?. Zda to ogzamin jaki skraplacz?. senk ju :ploom: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 a woda chlodzona?, jesli schlodzisz wode to moze byc, a jak nie to sie zacznie nagrzewac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 dobra. poddaje sie... wyczulem, ze zawor wlotowy jest nieszczelny a wylotowy wogole nie trzyma 8O czyli kompresor nie nadaje sie do dalszego uzytku.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Na P4 moim na IC7G + FC Szymka temp spadala do -22 czy cos kolo tego i potem N/A i nie udalo nam sie go rozgrzac tak by znowu wskoczyla wyzej z tego co pamietam To zarąbiasto a jaki Szymek ma kompresor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 pewnie danfossa sc12c... berkut dawal jego zdjecia kiedys Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Ile taki może kosztować nowy oczywiście? i czy nadaje się do ciąglej pracy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 http://sklep.asc.waw.pl/produkt_104L267400.html http://sklep.asc.waw.pl/produkt_104L267441.html przy odpowiednim chlodzeniu kompresora moze pracowac ciagle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 Właśnie to znalazłem i przeglądałem ale dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 radzio moze doloz zewnetrznie(dolutoj na rurki) takie zaworki wypruj z jakiejs spalonej sprezarki albo kup http://www.berling.com.pl/strony/magazyn/o...osprzet4.htm#70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 radzio moze doloz zewnetrznie(dolutoj na rurki) takie zaworki wypruj z jakiejs spalonej sprezarki albo kuphttp://www.berling.com.pl/strony/magazyn/osprzet4.htm#708O thx za chec pomocy ale za 100 zeta (potrzebuje 2) to moge miec prawie nowego danfossa z allegro :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22779911 a spr. mam narazie tylko 1 :D jutro go rozcinam (wzdluz spawu) i zobacze co z tymi zaworami... imho nic raczej z niego nie bedzie ale sprobowac nie zaszkodzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 23 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2004 http://forum.oc-serwis.pl/index.php?c=6&si...366d9c628ee64b6 tu jest nowe forum dyskusyjne dotyczace fc podzielone na dzialy. Mam nadzieje ze jesli sie rozwinie bedzie duzo bardziej czytelne niz ten jeden topic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...