azaz pl Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 czy ktos wie co to jest ??? zaryzykowalem i podlaczylem tak jak mi sie wydawalo i kompresor odpalil lecz na chwilke potem wszystko sie strasznie nagzalo a najbardziej to co jest na zdjeciu co moze byc przyczyna ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 jelsi dobrze widze to na schemacie okreslone jest to jako PTC Package (??) napisz do ktorych stykow podlaczyles napiecie to moze cos wiecej powiem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 wiec tak to wyglada i tak: brazowy kabel idzie to nozki nr 3. w tym czyms czrnym n nozka 2 idzie do jednego bolca w kompresorze kabel niebieski idzie tak jak na rysunku te czerwonawe kropeczki to wejsci na bolce z kompresora wszystko bylo by dobrze gdyby nie to nagrzewanie sie boje sie poczekac dluzej bo moze sie cos spalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 berkut moze ty cos pomozesz ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 imho kable powinny byc przykrecane tymi srubkami a ten krazek imo jest odpowiedzialny za zalaczanie i wylaczanie uzwojenia rozruchowego.. ale narazie nie wiem czemu sie grzeje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 a czy to ze kompresor jest nie uziemoiny moze byc przyczyna ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 nie. uziemienie to tylko zabezpieczenie w przypadku przebicia. moj tez chodzil tylko na "2 kablach" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 a moze tak poprostu musi byc ??? jak sadzice zostawic na dluzej wlaczony kompresor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 a kompresor tez sie grzeje czy tylko starter ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 tylko to okragle cos i plastki wokol tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 hmm.. a masz kable tak podlaczone?? jesli sa tak jak na zdjeciu to moze tak ma byc (ze sie grzeje (??)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 no dobra chodzi juz jakies 5 min ten plastkik przy tym czyms jest juz bardzo goracy ale chyba bedzie dobrze kumpel mi musi postawic browarka za to ze odpalilem ten kompresorek bo sie strasznie zestresowalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 azaz pl, zobacz tutaj, moze cos pomoze http://www.electroluxcompressors.com/docum...s/IMG657631.pdf to jest do modelu GL90 AA, nie wiem jaki ty masz, ale chyba wszytkie GL90 maja tak samo zrobione terminale update, widze ze juz nie potrzebne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 najlepiej przejdz sie do sklepu i spytaj moj kompresorek ma dosc duuzy kondensator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 nie no skoro odpalil to znaczy ze kondensatora nie potrzebuje woocash dzieki za checi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Kto chce kupic moj kompresorek Danfoss TL4A mam go od nowosci.... prosze o sugerowane ceny na forum lub priva... wpelni sprawna i jeszcze dlugo pochodzi, malo uzywana, cicha, ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Czy ktoś z was zastanawiał się nad sterowaniem do swojego układu? Może ktoś ma jakieś schematy to niech zapoda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 ja kiedys robilem ale narazie mi sie odechcialo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Może ktoś wie jak to jest rozwiązane w prometei? (chodzi mi oczywiście o szczegóły)szukałem w nacie i ręce mi opadają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 a co dokladnie chcesz uzyskac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Załączanie kompa po osiągnięciu pewnej temp. przez parownik i równoczesne wyłączanie układu wraz z zamknięciem systemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 To jest tak: mam przycisk którym włączam sprężarkę i termometr z przekaźnikiem, termometr też jset na 220V(komp jest wyłączony) czekam do czasu az spadnie temp.np.do -25*C potem przy tej temp. termometr załącza przekaźnik (on jest gdzieś tam w środku mam tylko wyj.styków które są zwierane) który to powinien załączyć komputer i tu jest problem bo on daje zwarcie a nie impuls. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 tu sie raczej niczego nie dowiesz najlepiej napisz na dziale Elektronika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Ach jeszcze jedno:jaką stosujecie paste pod procka? zwykła biała silikonowa jakaś twarda się robi przy ujemnych temp. a czy warto inwestować np. w arktic silver? czy to coś da? wcześniej miałem wc i niewiele to dawało(stopień dwa czy trzy uważam za błąd pomiaru) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 takie sterowanie to banal bystarczy prosty ukladzik na atmelu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 imo wystarczylo by takie cos: naciskamy POWERa, sygnal idzie do elektroniki, ona uruchamnia kompresor, po chwili dostaje info od termometru ze juz jest np. -20C i przekazuje impuls do mobo, ktora nastepnie uruchamia kompa :roll: UPADE: o ile sie nie myle takie rozwiazanie jest stosowane w prometei :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 zna ktos sie na atmelach ?? bo mam juz napisany prawie caly program ale juz brak checi na jego dokonczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 zna ktos sie na atmelach ?? bo mam juz napisany prawie caly program ale juz brak checi na jego dokonczenie mozesz blizej okreslic jego funkcje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 mial wlaczac kompa wylaczac zasilanie kompa po przekroczeniu temp parownika wylaczac zasilanie kompresora po przekroczeniu temp jego obudowy sterowac obrotami wiatrakow na skraplaczu wyswietlac na LCD temperatury szybkosc wiatrakow wszystkie temp programowalne z klawiaturki obok lcd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 nie no skoro odpalil to znaczy ze kondensatora nie potrzebuje nie prawda bez kondensatora tez dziala tylko nie dlugo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...