popo Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 bo za swojego enermaxa troche zapłaciłem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 czy filtr jest niezbędny w F/C? czy w lodowkach tez jest tak owy filtr? aha i powiedzcie mi jeszcze gdzie kupie gaz ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 czy filtr jest niezbędny w F/C? czy w lodowkach tez jest tak owy filtr? aha i powiedzcie mi jeszcze gdzie kupie gaz ? :D1. jesli chcesz aby uklad dzialal poprawnie to tak... 2. tak. 3. sklepy z chlodnictwem , www.berling.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 ktory z gazow mi polecacie? ile on by mnie kosztowal? w tym sklepie nie moge nic znalezc :/ jak mozecie to dajcie mi jakis link... FC bede mial juz niedlugo bo w domu obczailem stara dzialjąca lodowke, do tego musze zamowic gdzies parownik moze MCS.PC.pl na zamowienie mi zrobi.... kesli nie to moze ktorys z userow forum ma jakies znajomosci albo zdolnosci ?:) u mnie w miescie nie ma nijogo takiego ktory by sie zajmowal czyms podobnym ( przynajmniej ja nie znam takiej osoby :( ) gdzie moge kupic zawory i jak je umocowac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 R22 - ok 20 zł za jeden kilogram Powtarzam się, ta stara lodówka może się nie nadawać do FC Zresztą niech wypowiedzą inne osoby obeznane w tym temacie Zawory możesz kupić w sklepie Berlinga czy w sklepachtypu OBI (chyba się nadają, nie jestem pewien) Umocować ? Palnikiem :) Najlepiej acetylenowo-tlenowym i brązem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 jak mozecie to prosilbym o liste produktow potrzebnych do złozenia FC... mam lodowke a wiec bez tego co jest seryjnie w lodowce... jutro z rana jade do Plocka do obi i auchan moze cos kupie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 1.kompresor 2.skraplacz 3.parownik 3.kapilara 4.rurka ssaca 5.palnik (jakis wiekszy) 6.filtr 7.cierpliwosc ;) jak oczyms zapomnialem to mnie poprawcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 :arrow: Zawory :arrow: Stacja manometrów :arrow: Izolacja (armaflex + rubaflex) :arrow: Butla R22 :arrow: Inne opierdułki ala luty itp ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 ale ja w lodowce mam kompresor skraplacz tez mam jakis wielki . parownik to trza na zamowienie zrobic kapirala jest w lodowce rurka ssaca tez jest fiiltr rowniez :) czyli tylkjo palnik i jeszcze ja myslalem nad rurka ssaca taką elastyczną tak jak na zdjeciu jak na zdjeciu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 kompresor -ok rurka ssaca hmm... kosztuje grosze - warto kupic nowa tak samo kapilara filtr bedzie do wymiany (zawilgocony itp..) a takie elastyczne rurki ssace nie sa tanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Ba.. kosztują 100 zł i często grubo ponad mefju najwyraźniej sprawia obojętnego jeśli chodzi o forsę, jego sprawa ;) Skraplacz z lodówki (ten czarny, duży i płaski) jest do kitu, nie podoła swemu zadaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 ale ja cos podejrzewaz ze w obi tego nie znajde do jakiegos hydrzulika musze sie wybrac predzej a nie do obi :) dlaczego filtr moze byc niedoibry? za jakies 10 minut ide rozebrac ta lodowke i zobacze jaki tam jest kompresor..... czaje sie z tym juz od wczoraj :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 bo filtr spelnia przedewszystkim role pochlaniacza wilgoci, jako filtr tamten moze da rade ale jako odwadniacz nie i bedzie ci zamarzal uklad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 ale skraplacz narazie tak na test chce wziac jak cały system bedzie porzadnie chodzi l to kupie cos dobrego ja w lodowach wielkich z wentylatorem takim jakim jest w duzych samochodach :D:D a co do rurki ssacej elastycznej to moze sie wstrzymam narazie i zrobie uklad z normalną miedziana... jesli by wszystko grało w przyszlosci na 100% bede rozbudowaywal uklad i ulepszal ma sie rozumieć :) jesli ka[pirala bedzie owinięta wokol rurki ssacej bedzie duzo gorsza wydajnosc od tego jak bym ja wsadzil na 100 cm do srodka rurki ssącej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 po co wklejasz zdjecia z xs? mejfu mam pytanko, masz na ta zabawe choc troche kasy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 bez kasy nie brałbym sie za robienie FC nie prawda ?:) ale napewno wiecie ze chcialbym wydac na to jak najmniej i zeby wyniki byly zadowalajace... mysle ze to normalne :) po co wklejam? no nie wiem :) jesli bym zle wytłumaczyl piszac chcialbym przprzec to zdjeciami na ktorych lepiej widac wentylator i rurke nic ja bym to opisal :) PS. dlaczego na gg sie nie odzywasz?:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 OT : Raven, ciekawy awatar :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 http://www.vr-zone.com/?i=713&s=1 http://www.vr-zone.com/?i=714&s=1 http://www.vr-zone.com/?i=716&s=1 http://www.vr-zone.com/?i=230&s=1 polecam przeczytanie :idea: ot: thx tonic, musialem sie jakos odmienic a ze nie lubie plómaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Mi się nie otwierają strony, jest tylko białe tło Może coś nie tak u mnie czy może to są nieprawidłowe linki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 linki sa dobre tylko serwis nawala, tez mi sie biale tlo pokazuje a wczoraj chodzilo normalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 O wilku mowa, linki ruszyły :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 widze ze podziwiacie arty Shamino :mrgreen: Dobrze bo sa jak naarazie najlepsze jakie sa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 ehh dzsiaj kupilem tylko cyne :D jutro ide kupie palnik a w przeciagu 2 tygodni do mojego domu powinna troafic 10 letnia lodowka... w obi nie widzialem niestety kapirali, ale widzialem gietkie rurki ( do wody ) :D myslicie ze to nie wytzyma? wyglądało na mocne i kosztowało tylko 4 zł :) ciezko bylo by przylutowac cos takiego ale moze bym sobie poradzil.... co o tym myslicie? jresli chodzio te linki z vr-zone to przesledzilem je juz 2 dni temu... brakuje mi paru alementow tj. moze sie bez tego obejdzie ale bedzie dosc cięzko - nie wiem gdzie to moge kupić... Palnik prawdopodobnie w poniedzialek kupie ale kosztuje az 140 zł! z jedna butlą.... myslicie ze taki palnik da sie podłączyc do butli gazowej - taka jaka jest w kuchenkach albo piecykach? aha i jeszcze raz chcialem zapytac czy duzo mi to da jesli rurka kapiralnaschowana bedzie jakies 100cm ob parownika w rurce ssacej? podobno dzieki temu mozna uzyskac nizsze temp ale czy jest to jakis znaczny wynik? robil tak ktos z was czy kazdy tylko kapirala obkręcał rurkę ssącą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 imo najlepszy zestaw do lutowania w rozsadnej cenie to palnik na mapp'a i braz. z cyna sie troche nameczysz. rurka kapilarna / kapilara a nie kapirala ;) a te rurki to z czego byly?? jaka srednica?? a co do roztlaczarki to to powinno ci wystarczyc. ew. troche wyzej masz kielichiarke/roztlaczarke z 25€ ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 widze ze temat FC znow walkowany od poczatka poswiec 2 dni na przeczyranie tego posta to sie wszystkiego dowiesz o co pytasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 btw. fajnie by bylo jakby zrobic FC z przezroczystym kompresorem ;) imo ciekawie by to wygladalo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 btw. fajnie by bylo jakby zrobic FC z przezroczystym kompresorem ;) imo ciekawie by to wygladalo ;) 8O 8O Masz jakies wieksze zdjecia tego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 nie. tylko takie znalazlem.... qrde nie moge tego przebolec, ze radek_marko nie ma nawet 10 min zeby zajzec na tłika i skrobnac conieco :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 jaka skala jest w termometrach na plycie glownej? czy minus 20 stopni spokojnie wykryje czy bedzie pokazywał głupoty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chuckie Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Teraz pytanie na temat palników. Jakich palnikow używacie. Chodzi mi o to że chciałbym w miare dobrze polutować i żeby taki palnik był tani. Co radzicie. Czy taki palnik by sie nadał (niesądze :D) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24473246 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...