Skocz do zawartości
berkut

!! Chłodzenie freonem !!

Rekomendowane odpowiedzi

no w leroyu tkai oglądąłem ale buł chyba 6 razy droższy na oczątek sobie daruje ;)

Btw mosiad z miedzia można spawać cyną czy nie da rady ?

bo w bloku wodnym chcę wyloty przyspawac i nie wiem czy jjuz nei mysleć nad innym rozwiazaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RaF mam dokładnie taką samą butle i palnik tej firmy tylko że troszke inny... zdjecie moze jutro teraz mi się nei che do piwnicy iść...

Przy butli mam zaworek dalej sobie dołożyłęm rurke i na końcu jakąś dysze..

berkut: dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde

ten starter niepozwala wystartowac kompresorowi :(

wlaczam go chodzi z 5 sekund pstryk i sie wylacza

czekam az znowu pstryknie

wlaczam i to samo (probowalem kilka razy) :cry:

oleju jeszcze nie wylalem

pomalowalem juz kompresor i za jakies 2 godziny beda zdjecia :)

tylko nie wiem co z tym starterem :?

w garazu go odpalam, moze jakis wplyw ma na to temperatura albo wilgotnosc? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

humorki ma ten starter - teraz odpalil 8O

zdjecia sprezarki po malowaniu :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

:twisted:

kupilem jeszcze rurke 20cm o srednicy 28mm :)

moze z tego parownik zrobie

musze poszukac jakis bloczkow miedzi, ale chyba nie znajde :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm raz zaskakuje a raz nie

najpierw kilka razy prob bylo i nic..

usiadlem do kompa, napisalem posta...

ide do garazu, odpalam iii zaskoczyl :) - za 1 razem..

nie wiem od czego to teraz zalezy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj moze zdjecie skraplacza i powiedz za ile chcesz go sprzedac

skraplacz to wlasnie chcialem sobie zostawić... (bo do WC sie przyda) ale jakbyś brał wszytsko to ci policze za niego ~50zł . wygląda tak :

Dołączona grafika

najbardziej to chiałbym sie pozbyć .wężyka elastycznego szwajcarski(30zł) ,3 zaworów(15zł) ,filtru(5zł) ,kapilary 3m (10zł) jak byś brał wszytsko to pokryje koszty wysyłki i wyjdzie 60zł razem z wysyłką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeheh w garazu wydobylem jakies czesci od kompresora do pompowania opon. jest to prawie kompletny sprzet brakuje tylko silnika. i pytanko- czy to sie nada do zrobienia prozni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj do siebie numer telefonu chce sie z toba dogadac. Chciałbym od ciebie kupić skraplacz i weze elastyczne i prawdopodbnie zawory...?? Moj numer 601508702 e-mail :dioda1@interia.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety R22 nie jest tym gazem z zaplaniczek ale berkut wiem ze cos kombinowal wlasnie z tym gazem propan-butan. gaz zakupisz w dobrych sklepach chlodniczych, tam gdzie naprawiaja klimatyzacje lub prowadza serwis lodowek. Sam butli nie kupisz bo nie bedzie cie na nia stac... a tak pozatym caly uklad moze ci napelnic wlasnie taki serwisant (bedzie to przynajmniej mniej kosztowalo niz ta butla R22). Ja mam to szczescie ze moj dziadek prowadzil naprawe lodowek.. i troszek tego sprzetu pozostalo. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJ Carammba!!!

Ja nie wiem jak inni czytali to w 4 godziny ale mi zajeło to prawie 12 (z klikaniem na każdy link podany przez postujących). :(

SPAAAAĆ... No ale jak już skończyłem (popatrz na godzinę) to coś napiszę.

Na początku jak zwykle, standartowo BIG szacuneczek dla pioniera i innych. Jak zaczynałem to czytać to tak się na to napaliłem, że głowa mała. Teraz jest to dla mnie jusz mniej skomplikowane ale i tak będe musiał sobie poczytać.

Cholera mnie bierze jak pomyślę, że niedawno rodzice kupili nową lodówkę, a ja z kolegą wyniosłem starą na śmietnik (well - bay-gons).

Żałujcie, ze nie widzieliście min moich starych jak kazałem im szukać starych lodówek po śmietnikach jak będą poza domem :lol:

Nadal chce złożyć takie chłodzonko ale pewnie będe to robił stopniowo (jakieś 4-5 miechów). Głównie ze względu na brak kasy. No i studia łoczywiście.

Berkut: Taraz prosto kilka spraw do Ciebie mam.

1. Jak pokazałem starym zdjęcia twojego pokoju to już chyba nigdy nie każą sprzątać mi mojego :rotfl:

2. Jakbyś miał jakiś nieużywany bloczek wodny (albo nawet cały obieg) jakoś tanio odstąpić to ja bardzo chętnie.

3. Miałeś bawić sę Athlonem Xp B0. Gdzie łon. Jak nie masz to wal do mnie jak w dym. Ja mam 1700+ JIUGB co prawda ale na razie na AC się macha powyżej 2.4Ghz, a ide o zakład, że pójdzie wyżej (ja go raczej nie będe sprawdzał u siebie bo nie wiedzę sensu w puszczaniu pamięci na 75%).

4. Jak tylko skończysz to składanie :D to daj znać a przytacham do Ciebie moją MB i proca (patrz podpisik). Fajnie by było skombinować HyperX 430 i jakiegoś RADKA 9700Pro. ciekaw jestem wyników.

5.Jak chcesz (a pewnie nie bo już się na ten temat wqrwiałeś) to mogę pomóc zrobić Ci eBoka. W końcu studiuję dziennikarstwo na UW to może na coś się zdam. (mogę pracować nad stylistyczno-merytoryczną stroną dzieła)(proszę nie brać pod uwagę tego postu bo mam wory z kartoflami pod oczami i ledwo klawisze iwdzę) 8)

Napisz co i jak. Pozdrawiam i czekam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratulacje wytrwalosci

a mi udalo sie znalesc firme gdzi emi profesjonalnie opruznia i napelnia uklad freonem R12 :)

musze tylko zrobic parownik i jakas obudowe zeby mobo lezalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...