Skocz do zawartości
berkut

!! Chłodzenie freonem !!

Rekomendowane odpowiedzi

No to lec po narzedzia

Kup sobie stacje manometrow z zaworami (chyba 400zl), zawory serwisowe (z 5, kazdy po 10zl)), butle freonu R22 (210zl) itd...

FC to kosztowne hobby ....

czy miedziane rurki od fc trzeba spawac acetylenem czy mozna lutowac normalnym palnikiem na propan butan?

Trochę kiepsko postawione pytanie - nie ważne czym będziesz rozgrzewał, ale czym będziesz wykonywał spoinę. Jeżeli chcesz wykonać łączenie cyną to propan-butan styknie, jeżeli srebrem (to chyba też), ale to brązu to potrzebne będzie (chyba) coś mocniejszego - ja używałem propan-butan + tlen. W większości połączenia w moim FC są wykonane ze srebra (parownik - łączenie miedzi z miedzią i trochę mosiądzu), a tylko mocowanie manometrów pospawane jest brązem (łączenie miedzi z mosiądzem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja głupi myślałem że kombinujesz to chłodzenia na swoje pentiumy a tu sobie ładnie athlonik spoczywa...  :?

Nie daj się zmylić ... płyta i procek to "atrapy" - płyta uszkodzona, procek ukruszony. Zdobyłem je właśnie do robienia przymiarek, żebym zawału nie daostał jak by się coś ukruszyło, ułamało czy pękło :lol:

Testy na razie będą albo na P100 ewentualnie albo P233 (najwyżej nie będą miał routerów jak test się nie uda) .... Bo nie chcę dotykać dualka, a celka 300A mam w wersji Slot-1 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie, lektura tak dluga , jakiej jeszcze nigdy w zyciu nie mialem okazji czytac ;-). Wlasnie padam po prawie 50 stronach czytania, tfardy jestem ;-). Powodzenia w zmaganiach z FC. Mam nadzieje ze w koncu finalne wersji waszych wynalazkow beda okraszone wieloma zdjeciami i to, co przede wszystkim nas interesuje, wyniki z OC. Na poczatku czytania tego watka mialem chrapke na FC, ale jednak chyba to kosztuje za duzo kasy i wysilku. Milej nocki tym , co jeszcze nie spia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem dzisiaj lodówkę ale przy kompresorze nie bylo kondensatora. Od kompresora wychodza przewod od zasilania i jakies 5 kabelkow do srodka lodowki gdzie juz nie bylo dostepu (trzeba by bylo ciac blache ale lodowka stala na smietniku wiec nie zabardzo). Czy moze byc tak ze kompresor byl bez kondensatora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak mam dwa kompresory. Po prostu rozkrecasz ta czarna skrzynke przy kompresorze i musisz polaczyc odpowiednie kable. Trzeba chyba polaczyc czarny z czerwonym zeby zadzialalo. A jak nie to probuj inne, mi dwa razy wywalilo korki zanim dobrze polaczylem. Aha, no i najpierw zlacz kable a potem to podlacz do pradu a nie na odwrot zeby cie nie popiescilo pradem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurna no szkoda mi tego kompresora bo jak wylalem olej to z poczatku myslalem ze to woda wiec jest dobry. Poprubuje jeszcze i jak nie bedzie dzialac to chyba pojde w nocy i rozetne ta lodowke.

RaVeN155: jak masz gg to odezwij sie do mnie 3333776

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez was tez sie scisnieniowałem na FC przeczytanie tego tematy nie bylo latwe ale sie udalo po tygodniu..... ale puki co skutecnie odcisnieniowywuje mnie brak aksy pozatym duuuuzl roboty i zachodzu z zabezpieczaniem MOBO przed wilgocia.....Zycze wam powodzenia i piszcie co osiagacie bo jestem ciekaw...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Berkut - wakacjujesz czy jak ??

Jak postępy w projekcie super FC ??

A jak Twoja super grafa ??

Pozdro

http://www.xtremesystems.org/forums/showth...25&pagenumber=1

tutaj jest o kaskadzie (od 1 stopniowego do kaskady)

Grafe katuje, kilka dni temu jak bylem w wawie to zmienilem bios na od ultry gainwarda i z 1020max mam 1150 na memach... wiecej cos nie moge bo mi sie resetuje na 300/600 grafa : A na 1150 nie ma artefaktow nawet jak sie mocno zgrzeja pamieci

Kazdy musi sobie zrobic kiedys wolne... od nalogow...

Miales na mysli zeslanie na dzialke :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ja raczkuje w temacie:oops: mozecie mi powiedziec łaskawie ty `lko grzcznie i bez nabijania sie jakie to koszty sa no chce sie tematem zainteresowc i prosze o linki jakies ceny opisy schematy itp,itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...