berkut Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 znam tylko w calach dlugosc i srednice: zacznij od 150" kapilary 0.028" i skracaj (kup 2 takie rurki) jaki masz kompresor ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Mam kompresor 110W ale niedlugo 130W bedzie. Tak apropo tej kapilary to as na to jakies wzory? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Nie pamietam tych wzorow, niedlugo bede cos wiecej widzial ale powiem ci ze 110W to dosc mala moc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Jak ja bym mial kompresor 700W to tez bym tak mowil. Mam na zbyciu zamrazarke tyle ze nie jest nigdzie napisane jaka jest moc jej kompresora ale sadzac po grubosci rurek ma troche mocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Jaka ma rurke ssaca, jak 6mm to cienki, jak 8mm to mozemy bardzo konkretnie porozmawiac... to nie jest porownanie "kto ma wiekszego", stwierdzam fakt ze 110W to malo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 No z to rurka ssaca to raczej 8mm bo wydawala mi sie wieksza niz 6mm ale nie jestem na 100% pewny (nie chce mi sie dzisiaj odsuwac tej zamrazarki 3-ci raz) ale jutro sie upewnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Nie moglem wytrzymac i odsunolem. Jednak dobrze mi sie wydawalo 8mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 No to bedzie konkret, a powiedz mi jak chcesz mniec parownik, chcesz na rdzeniu czy wode chlodzic wpierw ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 http://strony.wp.pl/wp/qwerty193 tu jest projekt mojego parownika. Jesli dobrze pujdzie na jutro bede mial wyfrezowane. Moze powiem jakie sa jego wymiary wiec gurny i dolny blok 50X50X10. Miedzy nimi idzie rurka fi 28mm dl 7cm.W dolnym jest wyfrezowane 7mm a w gornym 3mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 hehe, chyba najprostszy projekt ;] skoro masz dostep do frezarki to zrob sobie cos takiego: jak chcesz to jeszcze moge podrzucic jakies projekty, innym tez sie przydadza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 dlaczego te linki nie dzialają?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Do frezarki nie mam zabardzo dostepu ledwo zalatwilem ze gosc mi otwor na rurke wyfrezuje a co mowic o takim czyms.A te projekty to wal jakie tylko masz zawsze moze cos komus wpadnie w oko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Uzyj plaskiej plytki 5x5cm, uzyj zaslepki od rury 4cm, bedzie znacznie lepsze, z boku tej zaslepki po stronie przeciwnej do plytki zrob miejsce na przewod elastyczny i kapilare... tak bedzie lepiej jak z ta rurka 28mm i jakimis frezami, plytke uzyj 0.5cm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 berkut Ty mnie ta swoja kaskada na kolana kladziesz; jak skoncze moje fc to tesz chyba zaczne o czyms takim myslec :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 hej czy to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15068380 nadawalo by sie na skraplacz?? a moze warto by bylo wydac 180zl i kupic takie cos http://mcs.pc.pl/Images/sklep/chlodnica_ad_1.jpg?? Wszedzie szukam skraplaczy ale nigdzie nie maja albo maja nowe od klimy(w granicach 1000zl). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Chodzi o to ze jak ci sie nie chce szukac to nie licz na odpowiedz. Postaralbys sie troche a nie na gotowca czekac i przy okazji topica zasmiecac pytaniami ktore juz dawno padly!! :x A tak w ogole to jezeli chcesz zrobic cokolwiek zwiazanego z tym tematem to i tak musisz przeczytac calego topica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 fakt faktem macie racje no wiec czytam topica od poczatku juz 8 str ale moze sie tak zdarzyc ze nie bedzie odpowiedzi na wszystkie moje pyatnia a wy mnie z gory flameujecie no to czytam dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_marko Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 fakt faktem macie racje no wiec czytam topica od poczatku juz 8 str ale moze sie tak zdarzyc ze nie bedzie odpowiedzi na wszystkie moje pyatnia a wy mnie z gory flameujecie no to czytam dalej Gdybyś zadał pytanie w temacie FC, na które nie było jeszcze dyskusji na tym forum, to pewnie byśmy podjeli ten temat i otrzymałbyś na nie odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 chyba nie ma takiego pytania, kture nie padlo juz wczesniej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 mam kompresor 150W ale ma popsute uzwojenie robocze, da sie to jakos naprawic? jak to wogole podlaczyc do pradu?na obudowie ma 3 igly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 WWW.FC.GLT.PL DLA NOWICJUSZY! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 mam kompresor 150W ale ma popsute uzwojenie robocze, da sie to jakos naprawic? jak to wogole podlaczyc do pradu?na obudowie ma 3 igly W kompresorze jest tak ze sa dwa uzwojenia, jedno jest robocze a drugie rozruchowe, na te trzy bolce zaklada sie starter, popatrz jakiej to firmy jest sprezarka.... :wink: co do naprawy jest to mozliwe (moj dziadek wlasnorecznie kiedys silniki przezwajal, ale najpierw zobacz czy to ci sie bedzie oplacalo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 na kompresorze pisze EDA PONIATOWA SH - 1,0 o co do naprawy to nie wiem czy sie bedzie oplacac bo nie wiem jakie to koszta. moglbys sie czegos wiecej dowiedziec sie o tym przewijaniu? jak narazie ten kompr to jedyna czesc na FC aha skad moge skolowac starter? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Wiec tak z tego co sie orjentuje do twojej sprezarki starter bedzie nie drogi (ja do swojego Danfossa musialem zaplacic 25 zl) mysle ze sie wyrobisz do 8 zl natomiast co do uszkodzenia kompresora to nie wiem, sproboj sie dowiedziec ile ci wyniosa koszta (masz w poblizu jakis serwis ???) ale szczerze to wolalbym kupic cos "na szrocie" uzywanego... z starterem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 no to trudno bo w poblizu zadnego nie mam serwisu ale za to mam 300m do wysypiska smieci i skupu zlomu wiec zachwile sie tam wybieram btw do FC mozna uzyc skraplacza z lodowki oraz jakis innych czesci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Skad masz ten kompresor?? jesli ze starej lodowki to proponuje znalesc sobie nowy bo raczej nie oplaca sie go naprawiac. btw do FC mozna uzyc skraplacza z lodowki oraz jakis innych czesci? - da sie wykorzystac skraplacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UbakomandoVonKapusta Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 swoja droga ciekawe do jakich temperatur mozna zejsc ( przy obecnym stanie techniki ) w warunkach ziemskich.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostin_powell Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 zera absolutnego i nic poza tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 zera absolutnego i nic poza tym 0 Kelwinów = ~ -273*C, a komus sie udało? bo nawet na Plutonie jest cieplej.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 btw do FC mozna uzyc skraplacza z lodowki oraz jakis innych czesci? - da sie wykorzystac skraplacz tayler jakiej chcesz wielkosci zbudowac uklad ???? w skali 1 do 10 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...