Skocz do zawartości
berkut

!! Chłodzenie freonem !!

Rekomendowane odpowiedzi

http://strony.wp.pl/wp/qwerty193 tu jest projekt mojego parownika. Jesli dobrze pujdzie na jutro bede mial wyfrezowane. Moze powiem jakie sa jego wymiary wiec gurny i dolny blok 50X50X10. Miedzy nimi idzie rurka fi 28mm dl 7cm.W dolnym jest wyfrezowane 7mm a w gornym 3mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzyj plaskiej plytki 5x5cm, uzyj zaslepki od rury 4cm, bedzie znacznie lepsze, z boku tej zaslepki po stronie przeciwnej do plytki zrob miejsce na przewod elastyczny i kapilare... tak bedzie lepiej jak z ta rurka 28mm i jakimis frezami, plytke uzyj 0.5cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej czy to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15068380 nadawalo by sie na skraplacz?? a moze warto by bylo wydac 180zl i kupic takie cos http://mcs.pc.pl/Images/sklep/chlodnica_ad_1.jpg?? Wszedzie szukam skraplaczy ale nigdzie nie maja albo maja nowe od klimy(w granicach 1000zl).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to ze jak ci sie nie chce szukac to nie licz na odpowiedz. Postaralbys sie troche a nie na gotowca czekac i przy okazji topica

zasmiecac pytaniami ktore juz dawno padly!! :x A tak w ogole to jezeli

chcesz zrobic cokolwiek zwiazanego z tym tematem to i tak musisz przeczytac calego topica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt faktem macie racje no wiec czytam topica od poczatku juz 8 str

ale moze sie tak zdarzyc ze nie bedzie odpowiedzi na wszystkie moje pyatnia a wy mnie z gory flameujecie

no to czytam dalej

Gdybyś zadał pytanie w temacie FC, na które nie było jeszcze dyskusji na tym forum, to pewnie byśmy podjeli ten temat i otrzymałbyś na nie odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kompresor 150W ale ma popsute uzwojenie robocze, da sie to jakos naprawic?

jak to wogole podlaczyc do pradu?na obudowie ma 3 igly

W kompresorze jest tak ze sa dwa uzwojenia, jedno jest robocze a drugie rozruchowe, na te trzy bolce zaklada sie starter, popatrz jakiej to firmy jest sprezarka.... :wink: co do naprawy jest to mozliwe (moj dziadek wlasnorecznie kiedys silniki przezwajal, ale najpierw zobacz czy to ci sie bedzie oplacalo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kompresorze pisze

EDA PONIATOWA

SH - 1,0

o co do naprawy to nie wiem czy sie bedzie oplacac bo nie wiem jakie to koszta. moglbys sie czegos wiecej dowiedziec sie o tym przewijaniu?

jak narazie ten kompr to jedyna czesc na FC

aha skad moge skolowac starter?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak z tego co sie orjentuje do twojej sprezarki starter bedzie nie drogi (ja do swojego Danfossa musialem zaplacic 25 zl) mysle ze sie wyrobisz do 8 zl natomiast co do uszkodzenia kompresora to nie wiem, sproboj sie dowiedziec ile ci wyniosa koszta (masz w poblizu jakis serwis ???) ale szczerze to wolalbym kupic cos "na szrocie" uzywanego... z starterem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad masz ten kompresor?? jesli ze starej lodowki to proponuje znalesc sobie nowy bo raczej nie oplaca sie go naprawiac.

btw do FC mozna uzyc skraplacza z lodowki oraz jakis innych czesci?

- da sie wykorzystac skraplacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw do FC mozna uzyc skraplacza z lodowki oraz jakis innych czesci?
- da sie wykorzystac skraplacz

tayler jakiej chcesz wielkosci zbudowac uklad ???? w skali 1 do 10 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...