RaVeN155 Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 ehh zazdrosny jestm ja prace nad swojim zawiesilem z kilku powodow brak kasy (drogie hobby) :( szkoda btw radek_marko fajne biurko masz :D No ja tez bylem bliski zawieszenia prac :? ale postanowilem ze sie nie poddam, kupilem palnik i cwicze lutowanie :twisted: (postep miniaturowy ale zawsze cos, moze teraz szybciej pojdzie bo juz po wakacjach :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_marko Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 btw radek_marko fajne biurko masz :D Żona mi nie pozwala FC trzymać w domu :(, więc bunkruję się w garażu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 radek: moji rodzice niewiedza co kombinowalem(moze to i lepiej) ale kompresor na balkonie stoji raven terz nawet palnik i butle kupilem ale za cholere niemoge sie tego nauczyc jak bym byl rok mlodszy popytal bym ciecia w szkole(co zakladal) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 http://www.xtremesystems.org/forums/attachment.php?s=&postid=218712 Powoli robie te kaskade, mam nadzieje ze znowu los mi nie podlozy klod pod nogi... Narazie n/c na to co z nia robie, jak uda mi sie skonczyc I stopien tak zeby nie ciekl to bede mowil co i jak.. Na dolnej polce bedzie jeszcze wentyl 35cm na tej chlodnicy, pompa i maly zbiorniczek... Na drogiej pulce beda jak na zdjeciu kompresory, zielona butla jest juz prawie pusta i to bedzie moj zbiornik upustowy, bedzie tam ponadto chlodzony woda skraplacz (prawie na cala wysokosc 12cm rura z pcv). Na przedostatniej polce bedzie wymiennik ciepla a na samej gorze bedzie komputer... jak wypali kaskada to bedzie on tam z hermetycznej komorze zeby pozbyc sie problemow z kondensacja przy -80C temp. bylaby to juz MK4 kaskada, uzywa ona z zalozenia mocniejszych kompresorow i bede nia chlodzil i grafe i procka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 10 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2003 hehe berkut, niezly "mini" tower w sprawie twojego parownika, mam nadzieje wykonac go w ten weekend jesli dopadne miedz tylko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 fajna buda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 a teraz moje FC moze nazwe to FC-BOX ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 ok nowe zdjecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 raf czym to lutujesz PbSn czy czyms z Ag ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 ehh niestety u mnie prace narazie stoja w miejscu, musze poczekac do nastepnego tygodnia na kompresor. Przed chwila listonosz przyniosl zapinke do nukleona wiec teraz zajme sie konczeniem izolacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 11 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2003 Raf sprobuj zamrozic to wiaderko z woda jak skonczysz FC. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Może lepiej było by zrobić loda :lol: chyba że będziesz robił beczke chłodzonej herbaty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Raf sprobuj zamrozic to wiaderko z woda jak skonczysz FC. ;) bawilem sie w to na starym FC fajnie wygladal parownik z warstwa 2cm ludu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Raf sprobuj zamrozic to wiaderko z woda jak skonczysz FC. ;) bawilem sie w to na starym FC fajnie wygladal parownik z warstwa 2cm ludu :) Wlasnie wpadlem na fajny pomysl ktory podsunal Hipo. Mozesz zaoszczedzic na lodach albo je sprzedawac. Wystarczy jak do miedzianego naczynia nalejesz mleka, dodasz jakis smak i calosc bedziesz schladzal przez FC :D Nie zapomnij tylko tego caly czas mieszac bo inaczej wyjda krysztalki lodu a to juz niejest smaczne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 albo obuduj parownik jakas miska plastikowa i tam lody rob niebedzesz mial problemu z izolacja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastak Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Panowie schodzicie z tematu. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 skonczylem dzis na kacu lutowac FC jest szczelne jutro zaworze do naelnienia i mysle ze w przyszlym tygodniu bedzie juz do odbioru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Dzisiaj bylem po ostatnie rury miedziane do wymienika ciepla itd. ale niestety berling zamykaja o 16'ej ..... a mialem kupic kilka czesci 9nakretki do kielichow) i nowa dysze do tzr'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 czytam to i czytam i stwierdzilem jedno : jestescie szaleni:lol: wc - jeszcze zrozumiem ale z freonem to przegiecie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 Czemu??? TRZEBA SIĘ ROZWIJAĆ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 12 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2003 no no :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 ja skonczylem izolacje teraz czekam na kase i pod koniec miecha kupie stacje manometrow i kilka innych bajerow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 a sprawdziles szczelnosc ukladu ze go juz zaizolowales ??? dzis niestety nie zawioze do napelnienia :( teraz bede myslal nad izolacja plyty i mocowaniem nie wiecie gdziemozna kupic takie dlugi nakretki (ok 1cm) zebym z dwoch stron mogl wkrecic w nie sruby (M4) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 calego ukladu nie ale sprawdzilem szczelnosc parownika; a co do napelniania ukladu to wspolczuje Ci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 ta izolacja tak wyglada ze nie zaufalbym jej.... pozatym w zyciu nie ufalbym plastikowym wezykom mocowanym cypabtami... probowalemi nie dalo sie za zadne skarby szczelnie tego zrobic tylko przewody hydrauliczne/ dedykowane sie do tego nadaja, to ze komus udalo sie zwyklym pcv to ewenement i niedlugo sie przekona ze tak sie nie da... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 czy ktos mogl by mi podac jakiegos linka do strony gdzie budowa takiego ukladu jest opisana bardzo doklanie ? najlepiej jak byla by to jakas polska strona. I co sadziecie o tym zeby parownik zanuzyc w plynie ktory by krazyl w wc ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 czy ktos mogl by mi podac jakiegos linka do strony gdzie budowa takiego ukladu jest opisana bardzo doklanie ? najlepiej jak byla by to jakas polska strona. I co sadziecie o tym zeby parownik zanuzyc w plynie ktory by krazyl w wc ??? 1. Przeczytaj ten topic od poczatku dokladnie to sie dowiesz wszystkiego jak to zbudowac. Berkut wyjasnil wszystkie kwestie zwiazane z tym. 2. Nie jestes pierwszym ktory na to wpadl. Tez bylo to tutaj poruszane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 ehh berkut kiedys mial takie cos rozkladasz lodowke parownik wkladasz do akwarium itd.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Arnie ma racje- to byl moj pierwszy projekt ale potem korozja przezarla parownik i zaczely sie systemy z parownikiem bezposrednio na procku i musze przyznac ze az do tego co tera sklepalem z czesci po kaskadzie (ktora caly czas jest budowana, dzisiaj zrobilem wymienniki i zara bede konczyl skraplacz- musze skleic go) jest najbardziej udany. zreszta teraz go przygotowywuje do pracy 24/7 (ostateczne poprawki przy izolacji, pomiar temp. parownika itd) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 ta izolacja tak wyglada ze nie zaufalbym jej.... to nie jest skonczona izolacja jeszcze ja dopracuje pozatym w zyciu nie ufalbym plastikowym wezykom mocowanym cypabtami... te weze to sa tymczasowe wiem ze nie da sie ich wykozystac na dluzsza mete (aczkolwiek u radka_marko dziala bez zazutu na takim samym wezu; zawitam jutro doniego i zobacze jak to wyglada na zywo) ale jak juz wspomnialem kase bede mial dopiero pod koniec miesiaca wiec musze poczekac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...