berkut Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 na ulicy globusowej powinno wszystko byc... jutro tam jade i sie przekonam... http://www.xtremesystems.org/forums/attachment.php?s=&postid=264442 Zimny komputer to szczesliwy komputer :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Zimny komputer to szczesliwy komputer :mrgreen:rozwaliłes mnie ta fotka :lol: teraz moj monitor nie jest szczesliwy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 na ulicy globusowej powinno wszystko byc... jutro tam jade i sie przekonam... http://www.xtremesystems.org/forums/attach...=&postid=264442 Zimny komputer to szczesliwy komputer :mrgreen: Czy chpdzi Ci o ten sklep przy dzwigowej ? bo jesli tak to ja tam bylem i odeslali mnie na kleszczowa gdzie na metry sprzedaja tylko kapilare 3mm bo ciensze tylko po 100m Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 berkut zabiles mnie :D oplulem monitor ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 A Ja dziś wsyztsko poskładałem zeby jako tako sie kupy trzymało :D narazie jest niezle wystarczy tylko dolutowac parownik opróżnić układ i napełnić. Uhhh pół dnia sie meczylem : pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 obroc odwadniacz o 180* (kapilara do dolu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 już został obrócony co prawda nie oerfidnie o 180* ale jest skierowany kapilara na dól z nachyleniem ~ 45* wiec imo powinno styknąć dzis dopiescilem wszytsko (brakuje tylko parownika) odpalalem juz z kapilary pod ogromnym cisnieniem leci powietrze a ssąca zasysa wiec powinno byc OK :D teraz czekam na gaz i parownik no i zaczynamy zabawe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 cos czuje ze pojawi sie nowa czarna owca jasiek czemu konczysz z FC ??? mowiles ze to takie latwe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 koncze bo kumpel zaproponowal ze moze kupic to wszystko odemnie a ja juz stracilem sily na szukanie kapilar niech on sie meczy moim zdaniem najtrudniejsze w FC jest zdobycie i odpowiednie dopasowanie czesci bo samo zlozenie nie jest trudne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Tak z ciekawosci zapytam, za ile to od ciebie kupil? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 100 zl bez palnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 RAF kogo masz na mysli mowiac "nowa czarna owca" , no hyba ze znasz przyszlosc i masz na mysli mnie :wink: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_marko Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Jutro testuję to co dziś zespawałem .... A tu za mocno się podgrzało i mosiądz się stopił :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 fajne ujecia te podczas lutowania (1,2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Szacunek!! Czekam na koniec a poza tym jestm pod wrazeniem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 i jak berkut byles w tm sklepie na globusowej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 No i dopiolem swego zamowilem Chifteca 420 W !!!, miales racje Berkut ten Q-Tec to potrafi tylko glosno wyc..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 i jak berkut byles w tm sklepie na globusowej ?? Nie bylem, musialem zajmowac sie murarka bo nam w domu warstwa tynku o powierzchni 3x1.7m odpadla... Szacunek!! Czekam na koniec a poza tym jestm pod wrazeniem Jak dopadne kilka ostatnich czesci to i R23 to skoncze wszystko i bede sie cieszyl MOZE pierwsza na swiecie kaskada z 2 parownikami, narazie amerykanie mnie ubiegli w kaskadach (profesjonalni technicy / kolesie z kabona zamiast piasku w ogrodku) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_marko Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Wykonałem test FREON INJECTION Totalna klapa :cry: Okazuje się że problem tkwi we wtryskiwaczu. Pierwsza rzecz to trzeba było podnieść napięciez z 12V na 15V, żeby raczył się włączyć. Drugą odkryłem dopiero po rozmontowaniu i wyjęciu wtryskiwacza na wierzch .... Na początek robi zajebistą mgiełkę ... ale po chwili się zatyka. Mam pomysł, żeby może dogrzać końcówkę wtryskiwacza ... myślę o dołączeniu drutu oporowego ... Na razie grzałem suszarką do włosów ... było nieco lepiej ... ale daleko do ideału .... Ogólnie jestem nieco zaskoczony takim obrotem sprawy .... :cry: :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Walczyłem z tym problemem juz kiedyś Problem tkwi w konstrukcji wtryskiwacza a konkretniej w jego wewnętrznej budowie i sposobie działania Na prosbe "radek_marko" przedstawiam fot wewnętrznych podzespołów standartowego wtryskiwacza [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Berkut byl bym wdzieczny jak napisal bys czy udalo ci sie kupic kapilare w tamtym sklepie do koles ktoremu sprzedalaem swoje czesci caly czas mnie prosi abym sie zapytal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Bogdan - takze pracujesz nad tym co my ? :D Czy ja dobrze widze magnes neodymny w tym wtryskiwywaczu ? jasiek - nie nie pojechalem, jak pojade to powiem nie masz co mnie szuszyc bo nic ci to nie pomoze... A jak cie tak suszy to powiedz mu gdzie ty byles, moze on bedzie bardziej przekonujacy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrabol Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Panowie a moze wtryski do aut od GAZU tego bezposredniego dadza rade gaz jes chlodny i ich nie zamraza a umieszczone sa one w koleltorze dolotowym wiec tak abrdzo sie nie nagdzewaja od razu po starcie a jednak dzialaja moze sa innaczej wykonane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Bardzo madra mysl Hrabol, ednakze mam pewna obawe Mianowicie ze same wtryskiwywacze to dysze uruchamiane od pewnego cisnienia progowego a rozdzielacz do gazu jest w innych miejscach, zupelne jak wtrysk mechaniczny w np. fordzie escrcie rs turbo straszym czy golf II/ I Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Bogdan - takze pracujesz nad tym co my ? :D Czy ja dobrze widze magnes neodymny w tym wtryskiwywaczu ? quote] Tak właściwie to pracowałem pare mieś temu Teraz z "radek_marko robimy sekcje zwłok wtryskiwaczy PS. "wtryskiwacz benzynowy to nie tylko dysza ale i pompka doładowująca i zbyt duża ilokość kanałów rozprężających freon dlatego zaniechałem stosowania typowych elem od wtrysku benzyny" Obecnie pracuje nad parownikiem sterowanym elektronicznie o zewnętrznej iglicy zamykającej taki mój patencik :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Polak potrafi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Teraz siedze nad czymś takim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zimny1 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 dobra przeczytałem cały topik i mam pare pytan na temat rzeczy dla mnie wątpliwych. 1.rozumie że skraplacz jest chłodny jak nie zimny 2.czy możliwe jest zrobienie samemu skaraplacza np. z rurek miedzianych?(jaka miejwięcej musiały by miec średnicę?) 3. i czego uzyc do lutowania(chodzi o jak najnisza temp. topnienia{chyba dobrze sie wyraziłem :) } Berkut życze ci powodzenie w nowych projektach bo jak narazie niemasz sie czego wsydzic przed Ameryknami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Skraplacz jest cieply, mozna go zrobic samemu np. rurka 6mm zawinieta spiralnie w jakims pojemniku z woda no i tylko potem chlodzic ta wode np. dawnym wc. Są jeszcze inne sposoby ale nie bardzo pamietam jakie... Co do lutowania -> cyna jak na razie powinna ci wystarczyc. Jak masz kase to kup srebro, takie do lutowania "druty". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 ad1. skraplacz jest goracy a parownik zimny (nawet bardzo ;) ) ad2. zalezy od sprezarki berkut w kaskadzie ma 10mm na takim zwyklym z lodowki to z 6mm ad3. raf lutuje cyna mozesz sprobowac miedz+fosfor ale jak np w imadle trzymasz to palnik musi byc dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...