azaz_pl Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 jutro Ci wszystko dokladnie powiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 1 nie zale sie tylko tlumacze Jeleniowi dlaczego postapilem tak a nie inaczejA Jelen dobry człowiek próbuje ci to wybić z głowy i zaoszczędzic problemów!. Ginger zgadzam sie z tobą w 100%!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 W takim razie Jelen dzieki za checi :) Szymek niestety w tamtym sklepe do 31 jest remenant a jak sie okazalo to jest Popularna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Dawno juz bylem ale nie mialem zbytnio czasu, tak czytam i czytam, ja mam jeden zawor serwisowy i tyle. Mam stacje do napelniania (sprezarka i kilka wskaznikow - takie jedno badziewie :) dzieki ktorej najpierw odsysam powietrze (tworze proznie) a potem odpinam od przerobionego sprzegla uklad stacji i podpinam gaz z butli i jazda - ukladzik pobiera tyle gazu ile wpusze i koniec. Nie mialem zadnego problemu z napelnieniem, polecam te zaworki serwisowe do wezy fronowych (to samo dotyczy wezy pasuje cacy) - jak dla mnie bardzo szczelne polaczenie jak narazie zadnego przecieku i wogole... Uklad do tej pory pracuje poprawnie (a pracuje juz od sierpnia), juz moje fc koncze, zostalo wpisane na liste prac dyplomowych :wink: potrzebuje jakiego w miare dobrego termometru tak zeby mial zakres do -50 C najlepiej na wyswietlaczu led, pilne kupie w miare tanio (stary spalilem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 a ja mam zamiar jutro skonczyc izolacje i zalozyc na testy na proca ciekawe jakie temp beda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 A jaj mam juz wszytko prawie na git zrobione.. teraz tylko do kupy pozostalo mi zlozyc zapinke (posklejac ja), iozlacje tez mam juz przygotowana i tylko odplac na testy, do pierwszych testow mam martwa plyte i zwalonego proca trzeba sprawdzic jak sie sprawuje izolacja bez obciazenia... a pozniej jazda na moim sprzecie sie okaze co sie da wydusic z mojego gofnianego ASUSA :) No i przydal by sie nowy porzadny termometr i pozatym przydaly by sie jakies checi aby to do konca juz skonczyc budowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 ok dioda ale ty masz stacje manometrów! a to już bajka z kalibracją!! bez stacji trudno jest kalibrować na jednym zaworze!! ,stacja kosztuje 160zeta a zawór 5zł :D .Ja wczoraj kupiłem R22 i bardzo poztywnie ,bez obciażeń schodze do -50C! a z obicążeniami ~85W zeszłem do -26C!. i teraz jasiu słuchaj , gdy dałem obciążenia pod układ kótry bez obciążeń miał -50C to temp były ~-5C ,wykalibrowałem pod obciazenia do -26C a wykalibrowany pod obciążenia bez obciążeń miał miał -39C! ,tak więc to twoje pojawienie sie szroniku na parowniku nic nie znaczy... , układ bez obciazen i z obaczeniami to zupełnie inna bajka! do obciażeń w układzie potrzebne są o wiele wyższe ciśnienia i więcej gazu. Czekam aż mój abit wróci z serwisu i bede kalibrował już bezpośredniu pod P4 1800mhz@3600mhz. Dioda uważaj z izolacją!! zawsze sprawdzaj czy dolega i uważaj zeby podczas docisku parownik nie zeszedł ci na ten schodek w socketA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zejsc nie zejdzie jest mocowany za pomoca 4 otworow na plycie glownej a wymiary podstawy parownika zostaly zmniejszone do kola o srednicy 20 mm. mma nadzieje ze izolacja wszystko wytrzyma... co do kalibracji ukladu tez przyznaje racje, prawidlowa kalibracje powinno sie dokonac juz pod obciazeniem ukladu bo dopiero w tedy wiadomo w jakich warunkach pracuje parownik i jaka ma byc zachowana proporcja gazu i cisinienia w ukladzie, to ze szroni to nie wszytko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Dioda moze to nie ma wyswietlacza led, ale ja mam ten termometr i jak dla mnie to jest niezly i nie kosztuje fortuny http://www.abc-hurt.pl/oferta/index.php?id...id=287&towar1=T Aha i tam pisze ze jest do -40*C a tak na serio to on jest do -50*C. Wiem bo sprawdzalem, ponizej tej tempy wyswietla -L*C :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 NIE KUPUJCIE TERMOETRÓW TOYA! maja strasze przekłamania i ogromne opoznienie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Jelen przekonales mnie. Po sylwestrze jade po caly potrzebny sprzet. Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 izolacja zrobiona teraz czekam az painka wyschnie pewnie dopiero jutro bede zakladal bo cos ciagle miekka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Słuchajcie, dotarłem do 20 strony w tym fascynującym temacie i żaden link z fotami nie działał :( Powiedzcie mi prosze, czy w tym topicu są jakieś zdjęcia FC, a jeśli tak to na której stronie (mniej-więcej), bo nie chce mi się czytać 80-ciu 8O Z góry dziękuje i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Ma ktos moze 3m zbednej kapilary 0,7mm? Albo moze wie ktos gdzie w okolicy Rudy Śląskiej mozna kupic? Zalezy mi na czasie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 und3r sa zdjecia mojego nowego cacka ale na qrej stronie to nei pamietam na pewno >60'ta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 no niestety sa problemy z pianka, kto sie bawil wie ze powstaja bable powietrza i ze w srodku pianka srednio sie rozszeza si sa dziury :( ale jakos sie pozbieralem po sylwestrze i poprawilem izolacje moze jutro na proca zaloze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Ok, wzystkie czesci gotowe, nic tylko skladac, tutaj widac schemat ideologiczny "kaskady nowej generacji" jak to ochrzcilem, mysle ze -100C z tym moim P4 to wciagnie nosem ta kaskada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 http://www.ocmaster.com/ocforum/download.php?id=19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Raf zarzuć foty swojej izolacji! gdzie uzywasz pianki i jakiej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Jelen - juz ci mowilem nie wiem ile razy ze ten pelt to nie bylo 100W obciazenie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 wiem niestety ilość amper spada ale z poprawioną izolacją myśle że coś w tych granicach osiągne bo to obciążenie ~80W jednak ,teraz testuje czy ten układ bedzie chodzić 24/7 kalibruje go bez ocbiazenia narazie potrzymam ze 2h wylacze i jutro znów włacze i zobatrze czy temp bedzie taka sama czy aby nigdzie nie ma przecieków (narazie wyglada na to ze nie!). Kurde mój IS7 bedzie dopiero gdzieś za 2 tygodnie a szkoda bo już bym na P4 kombinował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 http://www.ocmaster.com/ocforum/download.php?id=24 http://www.ocmaster.com/ocforum/download.php?id=23 http://www.ocmaster.com/ocforum/download.php?id=22 http://www.ocmaster.com/ocforum/download.php?id=21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 nice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Bedzie wiecej niz "nice".... Z zalozenia chce ja zrobic tak perfekcyjnie jak tylko sie da, pragne by to byl wzorcowy system, niczym wzor rasy... Wszystko zamierzam zrobic perfekcyjnie od strony technicznej, wykorzystujac wszystkie sztuczki itd.... Pozatym wykorzystuje ona schemat ktorego jeszcze nie widzialem, napewno nie byl on na XS opisany ani na zadnym innym forum... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 LOL.. normalnie LOL do kwadratu... O.T. dlaczego te opisy na schemacie sa po angielsku?? p.s. masz bardzo podobne pismo do mojego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 dlatego zeby ludzie z xs rozumieli przeciez w Polsce praktycznie nikt nie robi kaskad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 to nie jest moje normlane pismo, to jest wersja zrozumiala dla wszystkich... moje to greka :F na xs jeszcze nie dalem tego schematu i nie chcialbym zeby sie tam pojawil, wpierw skoncze to i niech dziala - wtedy im pokaze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Masz racje Niech polak bedzie pierwszy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 berkut ja sie zastanawiam jak daleko jestes w stanie jeszcze sie posunac ;) Nie zebym mial cos przeciwko temu... :D wrecz przeciwnie, jestem pelen podziwu dla twojego zmyslu tworczego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Przydaloby sie jeszcze troche szczescia i nie cieknacy uklad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...