berkut Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Wlasnie obejzalem sobie tabelki danfoss'a- kompresor pompujacy 110W ciepla przy -45C (SC12CLX na r404a) pobiera bagatela ok. 700W pradu :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 O qrfa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Hmm malutko, prywatna elektrownia atomowa by sie przydala 8) A Twoj Berkut kompresor ile pobiera ?? Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Hmm malutko, prywatna elektrownia atomowa by sie przydala 8) No, po 'berkucie' można się chyba wszystkiego spodziewać...!? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 180W razem :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 ale jak chcecie to zmierze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 no chopaki kupilem dzis palnik jutro zabieram sie za montowanie reszty musze przyznac ze stelaz tez mi sie podoba (jedna z niewielu rzeczy ktora sie podoba innym) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Raf powiedz lepiej z czego te katowniki sa zrobione, bo bardzo mi sie podobaja, jakbym takie dostal tobym cala bude z tego zrobil. Ogolnie bardzo estetycznie to wyglada, tylko sie zastanawiam czy tak przykrecony kompresor do stelarza nie bedzie przenosli drgan. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Raf powiedz lepiej z czego te katowniki sa zrobione, bo bardzo mi sie podobaja, jakbym takie dostal tobym cala bude z tego zrobil. Ogolnie bardzo estetycznie to wyglada, tylko sie zastanawiam czy tak przykrecony kompresor do stelarza nie bedzie przenosli drgan. kontowkiki kupilem w hurtowni (chyba profili aluminiowych) sa rozmiarow 20x20x2mm i 40x20x2mm w sumie poszlo ich ok 5metrow kompresor stoi na romkach (tak jak w lodowce)ale rozmawialem z Berkutem i chyba dam podwujde tlumnienie tzn dam jeszcze ten koszyk na ktorym stoi kompresor na gumki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 hmmm musze sie lepiej rozgladnac, bo jedyne katowniki u mnie do dostania to grube stalowe o grubosci 2mm. Te Twoje sa z aluminium? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 tak aluminiowe cala konstrukcja wazy troche powyzej jednego kilograma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Ehhh ... boze ludzie jak wy sie zachowujecie ... czytam i robi mi sie was zal poniewaz zachowujecie sie jak dzici w przedszkolu ktore otaczaja dzieciaka ktory ma nowa zabawke i wszyscy chca byc jego best friend i w ogole bo chca dotknac jego zabawki ... zaraz sie odezwa glosy ze jestem debil itp ... i zazdroszcze berkutowi itp .. a gowno prawda .. sam uwazam berkuta za najwiekszego prze w O/C jakiego kolwiek poznalem ... koles wymiata ale to nie znaczy ze wszyscy musiscie zachowywac sie jak stado przedszkolakow ... owszem mozna go podziwiac ale walicie posty jak po<span style="color:red;">[ciach!]</span>cy chociazby pan Dexter ktory wladowal tu cala mase postow zreszta bez sensu !!! ehhh ... pozalowania godne zachowanie !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 apeluje o zeostawienie tej wypowiedzi bez komentarza jej autor chcial chyba wywolac mala wojne w tym poscie mam nadzieje ze bedziecie umieli sie zachowac i nie bedziecie komentowac tej wypowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 T@Z - tyle odemnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 apeluje o zeostawienie tej wypowiedzi bez komentarza jej autor chcial chyba wywolac mala wojne w tym poscie mam nadzieje ze bedziecie umieli sie zachowac i nie bedziecie komentowac tej wypowiedzi RAF jaka qwa wojne ? troche obierktywizmu i bedziesz wiedzial o co mi chodzi calkowicie popieram berkuta ale kurna staracie sie wejsc mu w odbyt i to bardzo gleboko .. taka jest moja opinia !!! berkut jest przekolesiem i watpie zeby kto kolwiek inny w polce mial takie osiagi jak on Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Ehhh ... boze ludzie jak wy sie zachowujecie ... czytam i robi mi sie was zal poniewaz zachowujecie sie jak dzici w przedszkolu ktore otaczaja dzieciaka ktory ma nowa zabawke i wszyscy chca byc jego best friend i w ogole bo chca dotknac jego zabawki ... zaraz sie odezwa glosy ze jestem debil itp ... i zazdroszcze berkutowi itp .. a gowno prawda .. sam uwazam berkuta za najwiekszego prze w O/C jakiego kolwiek poznalem ... koles wymiata ale to nie znaczy ze wszyscy musiscie zachowywac sie jak stado przedszkolakow ... owszem mozna go podziwiac ale walicie posty jak po<span style="color:red;">[ciach!]</span>cy chociazby pan Dexter ktory wladowal tu cala mase postow zreszta bez sensu !!! ehhh ... pozalowania godne zachowanie !!!! No, wreszcie ktos to zauwazyl. Obserwuje ten post od jakiegos czasu i widze ze berkutowi to juz byscie w dupe weszli, a to ten cyfrak a to co innego. A teksty Dextera w stylu przyjde do ciebie z flaszka a potem popiera berkuta ze dobrze jest nie pic to juz przesada. Tak jakbym powiedzial do kolegi, chodz pogramy w pilkenozna to jest zajebista sprawa, a moj kolega eee gadasz glupoty to jest do [gluteus maximus] a ja na to ano tak to jest do [gluteus maximus] masz racje. A jakzesz ten Dexter sie chwali, co on nie przeczytal, 14godzin siedzial i czytal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Taz zrozum czlowieku, ze jak bys cos zrobil fajnego to tez bys sie chcial pochwalic przed kolegami a komentarze komentarzami, jednym sie to podoba innym nie. A Twoj komentarz dotyczy juz komentarzy innych, a nie tematu, co wg. mnie jest wtykaniem kija w mrowisko i wywolywanie klutni na forum. Wyraz swoja opinie o FC berkuta ale nie potepiaj innych za to ze moga miec inne zdanie niz TY. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Taz zrozum czlowieku, ze jak bys cos zrobil fajnego to tez bys sie chcial pochwalic przed kolegami a komentarze komentarzami, jednym sie to podoba innym nie. A Twoj komentarz dotyczy juz komentarzy innych, a nie tematu, co wg. mnie jest wtykaniem kija w mrowisko i wywolywanie klutni na forum. Wyraz swoja opinie o FC berkuta ale nie potepiaj innych za to ze moga miec inne zdanie niz TY. Pozdrawiam zibi nie mam ocoty wywolywac wojny ale cos takiego mnie naprawde wkurza a co do FC berkuta ... mnie pomysl sie cholernie podoba bo jest to juz Total Hard Core O/C ... chlopak ma zapal i pomysly ktore realizuje .. tylko pogratulowac mu wiedzy ... zreszta nie raz rozmawialismy w normalnym gronie na IRC'u o jego FC i tam tez wyrazalem swoja opinie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 wlasnie czytam te texty o ktorych mowil dexter.. :/ w zasadzie niewiele madrego tam jest, jestem na 4 stronce i znalazlem taki fajny text: "I was afraid with propane too.. but i've sprayed so much of that shit around.. it won't fucking blow up.. don't be so worried" :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 jezu, niektorzy tam to chcieli acetylen uzywac ! 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 tak przegladam slownik chemiczny i widze ze wodor wrze w temp -252,87 stopnia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 No coz ja Wasze wypowiedzi zostawie bez komentarza. Niczym sie nie chwale i nikomu nie wlaze. Zle odczytujecie moje posty. W wiekszosci nich mozecie znalezc 8) co znaczy spoko,cool,zartuje. Berkut te forum to pestka na innych jest dopiero co poczytac. Stronek tez jest troche do przejrzenia. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 yyy z 30 minut czytalem te 8stron, i czasami serce do gardla skakalo :-). A tak na powaznie to bekrut z tym freonem to jest chyba pare lat swietlnych przed nami (to jest przed WC i watrakami)......Spoko jak wygram w totka to masz sponsora :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 A ja wciąż pod bo mi UT2003 skacze :) No, ale żarty na bok, przy tak ekstremalnym chłodzeniu, to jasne jest, że już dawno skończyły się potrzeby, a zaczęły wymagania, a nam pozostaje bic brawo i chylić czoła przed wytrwałością konstruktorów. Oby tak dalej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quake4 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 hmmm musze sie lepiej rozgladnac, bo jedyne katowniki u mnie do dostania to grube stalowe o grubosci 2mm. Te Twoje sa z aluminium? ja robiac swoja obudowe kupowalem takie aluminiowe katowniki (20x20x2) w Nomi cena ok 9zl za metr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 hmmm musze sie lepiej rozgladnac, bo jedyne katowniki u mnie do dostania to grube stalowe o grubosci 2mm. Te Twoje sa z aluminium? ja robiac swoja obudowe kupowalem takie aluminiowe katowniki (20x20x2) w Nomi cena ok 9zl za metr. drogo ja dalem cos ok 4 zl za metr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 dobra koniec mordobicia o wlazenie w odbyt. Ja czekam tylko na odpowiedzi jak Berkutowi i czy w ogole udalo sie rozwiazac jego problemy i czy zejdzie ponizej 50C !!! Aha... no i moze ktos by wpadl do niego z P4 ale takim na fajnym mobo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 No wiesz poniżej 50C to nie jest wielki wyczyn :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 hmm, moze lepiej byloby zlozyc porzadne WC (z wiekszym blokiem wodnym niz te standardowe, u mate widzialem takie bydlackie) do tego 2xpeltier 172W i mysle ze wyniki beda podobne (a moze i lepsze) koszty moze troche wieksze bo z ajkies 8baniek by wyszlo . ale przynajmnije nic nie wybuchnie, :D a temp. ponizej zero powinna spokojnie zejsc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 zrozumcie wreszcie ze to nie wybuchnie :evil: 8O za 800zl to mozesz miec chlodzenie co -20C utrzymuje przy 100W obciazeniu z nowych czesci.. :/ i duzo mniej za prad zaplacisz bo takie peltiery to ponad 400W pradu zra (nie wliczajac strat na zasilaczach) i i tak beda lepsze efekty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...